-
1.4 tsi Leon la uzun yol istanbul-bodrum 4.8-4.9 litre ort. gösteriyordu CC açık 90-100km ile geldim ( 1 depo ile 863km range 0 gösteriyordu) şehir içi min 6.5 litre oda hiç trafik yokken trafiğe girdiğim anda 8 civarı bazen mecidiköy-köprü trafiğinde 8.9 ları görüyordum sattım rahatım :)
-
A3 1.4 TFSI Stronic Ecufast yazılımlı, şehiriçi son 5000 km ortalaması 7.2...
Köprü E5 vs her türlü trafik dahil...
İstanbulparka gelirken de 6 litrelerde yakıyorum.
Bir benzinliye göre çok çok iyi değerler bence, o yüzden o eşek motora tüp vs uğraşma direk tsi, tfsi böyle birşey al, yazılımla da 150hp olur çiçek gibi binersin.
-
imkan varsa dizeline hatta dsg dizeline yönel
-
1.4TSI 140hp Twincharged ile 7-8 arası yakıyorum bende, yol çok boşsa(dur-kalk olmadan) daha da düşüyor sakin kullanımda. 1.6 çok sorunsuz olur ama o kadar yavaşlığa dayanabilir misin bilemiyorum Ahmet? :D Ayrıca satılık Jetta :P
-
jetta 1.4 tsi 122hp dsg
bokunu çıkararak uzunda 4.5 litreyi gördü şehir içinde 7 görülür ama sürekli 7 yaktıracak insanda sabır lazım :)
not: düzce-istanbul park arası gece çıktık 2 kişi bagaj boş kış lastikleri ile 70'e bile düştüğümüz oldu düz yolda ortalama indiricez diye :D 90-100 geçilmedi :)
edit jetta düşünürsen daha yeni 100bin olan bakımları yapılmış jetta tour var satılık güzelde bir paraya vericekler
1.4 TSI 122hp tour koyu gri DSG 100K km bakımları yeni yapılmış :)
edit2: litre yanlış olmuş :)
-
Valla beni herkes bilir sinek vızıltısına bile gazlarım, hiç kasmıyorum yani 7 litreler yakmak için.
Tabiki yazılımın da etkisi vardır mutlaka bunda :)
-
tsi'da az yakmak söz konusuysa ayak gazdan ciddi uzak durmalı azıcık tempolu gidim denildiğinde yakıt çok artıyor. 8v+lpg çok daha ekonomik olacaktır eğer sakin kullanmıyorsanız
-
Aslında bu sorunun cevabı tamamen sizle alakalı. Trafikte uzun yolda sakinliğimi herzaman korurum diyorsanız tabiki tsi. Ama öylede araba kullanmak sabır işi:)
-
sürekli ekonomi gidilmiceğine göre kmde 10 kuruş gibi bi zararı olur tsi ın o kesin ancak imkanlar elveriyosa bu motorun hacmine göre olan performansı ve benzinli bi makinaya göre tüketimi göz önünde bulundurulduğunda tsi isabetli seçim olacaktır.
-
Bence seviye seviye soru sorup konuyu zorlaştırmaya gerek yok :D
1.4 TSi 160 Hp Bir Scirocco Karma Tuketımde Ortalama 7-10 Arası yakıyor.
1.4 TSi 160 Hp Bir Beetle Karma Tuketımde Ortalama 6-9 Arası yakıyor. ( DSG )
1.2 TSi 105 Hp ( Sanırım ) Bir Jetta Sakin Kullanımda 5-7 Arası yakıyor.
İlk iki araca sahibim, jettayıda 1 hafta dolu dolu kullanma ımkanım oldu. Durum bu :)