merhabalar kaplama bir araç alırken nasıl kaporta durumuna bakabiliriz boyası vs. nelere dikkat etmeliyiz ?
merhabalar kaplama bir araç alırken nasıl kaporta durumuna bakabiliriz boyası vs. nelere dikkat etmeliyiz ?
Dostum bence çok kumar bir iş... Olsa olsa tramer kaydı ve daha önceki servis kayıtlarına bakılır..
İyi bir usta belki iç taraflardan boyayı anlar ama dıştan yapılanları anlamak yine imkansız..
çok zorlanırsınız. bulaşmamak daha güvenli. altından ne çıkacağını bilemezsiniz. kaplama araç almak için tanıdık referanslar v.s gerekir. o da nereye kadar?
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
anladım yada fiyatı baya baya uygun olursa alınabilir gibi geldi bana yani kaplama araç hadi boyayı geçtimde kaplama çıkarınca süpriz yumurta
bızım sıtede bı çocukta astra var.
1 hafta oncesınde gordum aracı neredeyse tum kaporta parçaları farklı renkteydı. kımısı astarlıydı.kapı farklı bagaj farklı arka çamurluk farklı tamponlar farklı.
kaplama yapacağını bılseydım foto cekerdım.
daha sonra mavıye kaplattı araba cıcek gıbı oldu
tabi tamamen orjınal boyalı aracı kaplatanda cok ama altından ne çıkacak bahtına
kaplama arac alırken satan kişinin tanıdık olmasına dikkat etmek lazım
diğer arkadaşların yazdıgı gibi kaplamayı sökmeden cok net şeyler tespit etmek zor olabilir.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Parça boyayı anlayamazsın sökmeden. Ama değişme yoksa ( kaplama ile fabrika çıkışı puntolar değişmiyor sonuçta) şaseler problemsizse, bagaj zemini düzgünse, direklerde işlem yoksa en azından otomobilin darbesiz olduğunu anlayabilirsin.
Parça boyaya da insanların neden bu kadar çok takıldığını anlamıyorum...
bende boyayı dert eden biri değilim komple boyalı olsun kaza bela yoksa daha iyi bence kaç kere komple boyalı aldım bende komple 2 kere araç boyattım ama dediğiniz gibi uzak durmak lazım yada sahibine söylesek söktürün bakalım böyle bişeyde teklif edilmez
arkadaşın üstte yazdığı gibi palyonço gibi bişey çıkarsa o kötü yoksa parça boya ne olacak ta![]()
Eğer yeniden kaplatma masrafını gözden çıkarırsanız tek çözüm şu şekilde ki ben öyle yapıyorum;
Araç sahibi genelde 2 parça lokal boya var onun dışında hiçbirşey yok der, nerelerde boya olduğunu sorun, daha sonra kaplamayı söktürün dedikleri gibi çıkarsa alır yeniden kaplatırsınız yok eğer dediği çıkmazsa arabasına kaplama parçalanmış bir şekilde biner uzar
zaten bu teklifi kabul etmiyorsa vardır bi bokluk![]()
aynen en mantıklısı araç kaplamalar çok pahalı değil zaten bilemiyorum ne yapsak![]()
ama en güzeli bu tabiki birde sökmeye de para vericezeğer dediğinden başka bişey çıkmazsa
birde ben ankaradayım araç istanbul da
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31910609/detay araçta bu arayıp konuşmadım daha
Kaplamanın bir parçasının kalınlıgını boya makinesiyle ölç sonra aynı boya kalınlığı ölçme makinasıyla aracın her yerine bak. Çıkan sonuçtan kaplamanın kalınlığını düş. gerçek boya kalınlığını elde etmiş olursun. O değerden farklı bir rakam makinada çıkarsa o kısım boyalıdır.
kaplanırken fotoğrafları varsa enazından macun düzeltme boyanmamış alan ve belki renk ton farkı varsa belli olur, ben olsam kafama yattıysa araç, sahibinin verdiği bilgiler ile tavan ve direkleri söker bakardım ..
a3e komple taş ezikleri çizikler v.s doluydu hepsine minik minik macun yapılıp zımparalandı hepdide absürt yerlerdeydi.
yani makinayı o absürt yerlere denk getirmek meseleydi. yani dediğin yöntemle bakılcak olsaydı araca boyasız desek yutturulurdu.
biz satarken folyoyu söktüğünde komple boyatman gerekir diyerek sattık. yani komple boyalı bir araç ne kadar fiyat düşüyorsa o kadar düşüğe sattık.
eğer bu kaplamalı aracıda boyalı araç fiyatına veriyorlarsa alınabilir. nasılsa değişen kaplama olan araçtada anlaşılır. ama boyayı makina filan anlamak zor. altından nasıl bişi çıkacak hiç belli olmaz. o makineyede güven olmaz. araç boyasız olsa bile bütün vernik attıysa yanıklar lekeler v.s doluysa vay haline o zaman.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)