User Tag List

19 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Sigortacı Arkadaşların Dikkatine..!

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Sigortacı Arkadaşların Dikkatine..!

Arkadaşlar kasko ile ilgili bir süredir aklımı kurcalayan bir durumu sizlerle paylaşmak, fikir ve bilgilerinizi almak istiyorum;

Normal şartlarda yeni bir araç aldığımız zaman kasko yaptırdığımızda aracımız ilk yıl içinde pert olursa sıfır araç klozundan dolayı kasko şirketi tarafından tarafımıza yeni araç tahsisi yapılıp pert olan aracımızın her türlü satış, hurda vs hakkı kasko şirketine ait oluyor; yeni aracımızın 2. yıl ve sonrasında, ya da 2. el bir araç alıp kasko yaptırdığımızda bu araç ile pert durumu yaşadığımızda araç perte ayrılıp, aracın 2. el değeri üzerinden değer belirlenip bu bedel sigortalıya ödeniyor. Bildiğim kadarıyla genelde sigorta şirketleri pert durumlarında hasarlı aracı kazalı haliyle satıp bedelini aracın değerine tamamlayıp öyle ödemesini gerçekleştiriyorlar.

Engelli araçları ile ilgili duruma gelirsek; Diyelim ki ötv muafiyeti ile bir araç alıp kaskomuzu yaptırdık. Muafiyet süresi içinde olan 5 yıllık sürede talihsiz bir kaza yaşadık ve aracımız pert oldu. Normal şartlarda kasko şirketi aracın hurdasını satıp üzerini aracın değerine tamamlayıp aracın bedelini biz sigortalıya ödemesi gerekiyor. Ama bir sıkıntımız var; 5 yıl içinde aracın satılması durumunda devlet bizden aracı alırken ödemediğimiz ötv'yi geri istiyor. Bunun için yapılması gereken aracın hurdaya ayrılması, ancak o şekilde engelli sigortalı madur olmuyor, yeni araç almak için 5 yılın dolmasını beklememesi ancak aracın hurdaya ayrılması ile mümkün oluyor kanunen. Bu da maddi zararını minimuma indirmek için hasarlı aracın satışını yapmak isteyen sigorta şirketi için engel teşkil ediyor.

Arkadaşlar muhtemelen böyle bir durumda sigorta şirketi aracı satmak isteyecek, sattıktan sonra kullanıcıya ötv bedelini düştükten sonra ödemesini gerçekleştirecek, araç hurdaya ayrılmadığı için engelli birey hem 5 yıl süresinin dolmasını beklemek zorunda kalacağı, hem de ötv kesintisi yaşayacağı için madur olmak durumnda kalacaktır. Bu maduriyetleri yaşamamak için neler yapmak gerekli, böyle bir durumda sigorta şirketinden aracı hurdaya ayırmasını istemek gibi yasal bir hakkımız var mıdır. Bunun için poliçelerde nasıl klozların yer alması gerekmekte. Sigorta sektöründe olup da bu konuda tecrübe yaşayan arkadaşlar nasıl hareket etmişlerdir? Şimdiden tüm cevaplar için herkese teşekkür ederim.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam bahsettiğin konuyu ve problemi anladığımı düşünüyorum.

- Şimdi sigorta şirketi o aracı hurdaya ayırmaz. Satar.. Bu bir bir daha iki. üstünde durmuyorum zaten sizde bu şekilde düşünüyorsunuz.

Siz bu aracı alırken ÖTV ödediniz mi ? Hayır ödemediniz.

E peki sigorta şirketi neden size ÖTV yi ödesin bu durumda ?? Şayet ödeme yapsa, haksız bir kazanç sağlamış olmaz mı ?

Mağduriyetten bahsetmişsiniz fakat ben sizin bu durumda mağdur olduğunuzu düşünmüyorum.

Zira ödemediğiniz bir paranın size iade edilmesi mantıksızdır.

Şayet bahsettiğiniz gibi bir kloz veya sistem poliçelerde yer alıyor olsaydı .

ÖTV , KDV oranlarını tam hatırlamıyorum arabalarda ne kadar indirim uyguluyorlar net rakamlar aklımda değil.

atıyorum %15 yapıyorlar indirimi.

200 bin liralık arabayı alıp aynı hafta perte çıkarırlar 30 bin TL için. Ortalık lüks pert-total edilmiş araba kaynar.

Eğer yanlış anladıysam biraz daha açarsanız konuyu ona göre yorum yapabiliriz.

İyi forumlar.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

- Şimdi sigorta şirketi o aracı hurdaya ayırmaz. Satar.. Bu bir bir daha iki. üstünde durmuyorum zaten sizde bu şekilde düşünüyorsunuz.

E peki sigorta şirketi neden size ÖTV yi ödesin bu durumda ?? Şayet ödeme yapsa, haksız bir kazanç sağlamış olmaz mı ?

Mağduriyetten bahsetmişsiniz fakat ben sizin bu durumda mağdur olduğunuzu düşünmüyorum.

ÖTV , KDV oranlarını tam hatırlamıyorum arabalarda ne kadar indirim uyguluyorlar net rakamlar aklımda değil.

200 bin liralık arabayı alıp aynı hafta perte çıkarırlar 30 bin TL için. Ortalık lüks pert-total edilmiş araba kaynar.

İyi forumlar.
    Anladığım kadarıyla arkadaşın anlatmaya çalıştığı engelli vatandaşın 0 araç alırken ötv ödemeden almasının karşılığında o aracı 5 yıl kullanma zorunluluğu var. 5 yıl beklememesi için o aracın hurdaya çıkması gerekiyor.Şimdi arkadaşın aracı pert olmuş. Sigorta aracı hurdaya çıkarmadan satacak. Dolayısıyla kanunen bu arkadaş 5 yıl araç alamayacak ötv siz. Sigorta bana ötv siz fiyat versin kabulüm ama ben 5 yıl beklememek için ne yapabilirim diyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İyi forumlar.
    - Biraz yanlış anlaşılmış sanırım anlatmaya çalıştığım şey, peşinde olduğum şey kesinlikle haksız kazançlar değil, ama bir maduriyet söz konusu;

- Rakamları varsayım olarak kullanacağım örnek olması açısından; Şimdi sigorta şirketi benim 40 bin liraya aldığım 60 bin liralık aracı 60 bin lira üzerinden sigortalıyor mu; sigortalıyor, bu fiyat üzerinden prim tahsil ediyor mu; ediyor. Pert gibi herhangi bir sıkıntıda benimle 40 bin lira üzerinden muhattap olup ödemesini bu bedel üzerinden yapıyor mu; evet oluyor. O zaman sormak istediğim sigorta şirketinin benim aracım için, 60 bin liralık primi ile 40 bin liralık primi arasındaki ben sigortalıdan aldığı fark haksız kazanç olmuyor mu?

- Şimdi bana diyorsun ki; ''sigorta şirketi aracı hurdaya ayırmaz.'' O sigorta şirketi benim aracımı hurdaya ayırmalı ki ben tekrar ötv muafiyetiyle araç alabileyim, başka türlü 5 yılı beklemeden kanunen muafiyet hakkım hiç bir şekilde yok. Ya o sigorta şirketi bana aracımın bedelini ötv'si dahil şekilde ödemeli ben de 5 yılı doldurmayı beklemeden ötv'mi de ödeyerek tekrar yeni bir araç alayım, ya da pert aracımı hurdaya ayırıp ötv'siz bedelini alıp tekrar ötv muafiyetli araç alayım. E sigorta şirketim bu ikisini de yapmıyorsa ben neden madur olmak durumunda kalıyorum?

- Yeni araçların kaskolarında genellikle ilk yıl için ''yeni araç klozu'' oluyor. Diyelim ki ötv muafiyetli aldığım aracımla ilk yıl kaza yapıp pert oldu aracım. Sözleşme gereği sigorta şirketimin aracımın aynısını ya da eşdeğerini benim önüme koyması ya da bedelini bana ödemesi gerekir. Peki benim aracımı hurdaya ayırmayan sigorta şirketim, beni madur etmeden bu sorunu nasıl çözecek?

Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla arkadaşın anlatmaya çalıştığı engelli vatandaşın 0 araç alırken ötv ödemeden almasının karşılığında o aracı 5 yıl kullanma zorunluluğu var. 5 yıl beklememesi için o aracın hurdaya çıkması gerekiyor.Şimdi arkadaşın aracı pert olmuş. Sigorta aracı hurdaya çıkarmadan satacak. Dolayısıyla kanunen bu arkadaş 5 yıl araç alamayacak ötv siz. Sigorta bana ötv siz fiyat versin kabulüm ama ben 5 yıl beklememek için ne yapabilirim diyor.
    Aslında konunun özü bu ve hiç bir şekilde sözleşmelerde bunlardan bahsedilmiyor ve bir açık var. E biz madur olmamak için aracımızı sigortalıyorsak bu maduriyetleri yaşarsak ne kadar etik olur ?

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigorta şirketleri uyanık. 40.bin tl fatura bedeli olan aracı. satış rakkamı olan yada milli reasürans ın verdiği listeden sigortalamak isteyecek. yani dediğiniz gibi 60.bin tlden. araçın perte ayrılıp satılması için ötv nin devlete ödenmesi gerekecek. bu durumda aracı perte ayıran sigorta şirketi ise parayıda ödeyecek olan sigorta şirketi. Akıl bunu söyler ama iş böyle yürürmü bilinmez. bu gerçekten ters bir durum. bu tür mağduriyetlerde mutlaka bir çözüm vardır. bu olmayacak bir şey değil. yaşanması olası bir durum. 5 yıl içinde kazadan dolayı araba kullanılamaz olursa hak mahrumiyeti falan olacaktır. mutlaka eksik bir bilgi var. çözümü vardır. dikkat edilerek kasko yapılmalı.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigorta şirketleri uyanık. 40.bin tl fatura bedeli olan aracı. satış rakkamı olan yada milli reasürans ın verdiği listeden sigortalamak isteyecek. yani dediğiniz gibi 60.bin tlden. araçın perte ayrılıp satılması için ötv nin devlete ödenmesi gerekecek. bu durumda aracı perte ayıran sigorta şirketi ise parayıda ödeyecek olan sigorta şirketi. Akıl bunu söyler ama iş böyle yürürmü bilinmez. bu gerçekten ters bir durum. bu tür mağduriyetlerde mutlaka bir çözüm vardır. bu olmayacak bir şey değil. yaşanması olası bir durum. 5 yıl içinde kazadan dolayı araba kullanılamaz olursa hak mahrumiyeti falan olacaktır. mutlaka eksik bir bilgi var. çözümü vardır. dikkat edilerek kasko yapılmalı.
    Kanunların, sözleşmelerin, poliçe maddelerinin ucu açık hep, net bir çözüm ibaresi yer almıyor. İş daha çok sigortalıyla, şirket arasında horoz dövüşüne kalmak zorunda kalacak böyle bir durum yaşanılması durumunda. Aslında araç hurdaya ayrılıp parça olarak satılsa maduriyet en aza inmiş olur her iki taraf için, gelelim ki pert aracı hurdaya ayıracak kaç tane sigorta şirketi bulunulabilir, bunun sorgulanması gerekir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forum ortamında bazen anlaşılmakta güçlükler çekiliyor. Yine dilim döndüğünce, anlayabildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışacağım.

- Rakamları varsayım olarak kullanacağım örnek olması açısından; Şimdi sigorta şirketi benim 40 bin liraya aldığım 60 bin liralık aracı 60 bin lira üzerinden sigortalıyor mu; sigortalıyor, bu fiyat üzerinden prim tahsil ediyor mu; ediyor. Pert gibi herhangi bir sıkıntıda benimle 40 bin lira üzerinden muhattap olup ödemesini bu bedel üzerinden yapıyor mu; evet oluyor. O zaman sormak istediğim sigorta şirketinin benim aracım için, 60 bin liralık primi ile 40 bin liralık primi arasındaki ben sigortalıdan aldığı fark haksız kazanç olmuyor mu?

+ Araç bedeli 60 bin tl, 40 bin tl ödeyerek aracı aldınız. 20 bin tl si ÖTV indirimi. Aracın rayiç bedeli üzerinden kaskosu yapıldı ve araç perte ayrıldı. Doğal olarak ÖTV düşülerek ortaya çıkan rakam size ödeniyor. Bildiğim kadarıyla , aracın satışını sigorta şirketine vereceğiniz için, ÖTV sinin ödenerek satışını verebiliyorsunuz. Bu noktada sigorta şirketi (satışı vermek kaydıyla) sizin adınıza bu ÖTV tutarını yatırması gerekir. (hiç karşılaşmadığım bir işlem olduğu için varsayımda bulunuyorum.)

ÖTV indirimi size 5 yılda bir kez olmak kaydıyla verilmiş bir imtiyaz,hak. Siz bu indirimi , hakkı kullanarak aracı alıyorsunuz. 40 bin tl verdiniz , tamam eyvallah ama aradaki 20 bin tl de sizin hakkınız olarak , aracı 5 yıl boyunca satmamak vs. şartıyla sizin adınıza ödenmiş oluyor. Dolayısıyla o 20 bin tl ye karşılık gelen , ödemiş olduğunuz prim, bu imtiyaz-hak için. Ve şirket az önce yukarıda varsayımda bulunduğum şekilde amma devlete amma size bu ÖTV tutarını yatırıyorsa siz bu primi haksız yere ödememiş oluyorsunuz bence. Size tanınmış bu hakkı sigortalamış oluyorsunuz.

Yönetmeliği bilmiyorum ama , sizin adınıza bu ÖTV tutarı yattığı takdirde , bu hakkınızın tekrar ortaya çıkması,doğması gerekir. Zira bu faydalandığınız indirim tutarını tekrardan yatırmış oluyorsunuz. ( yanlışsam düzeltin ltfn.)

- Şimdi bana diyorsun ki; ''sigorta şirketi aracı hurdaya ayırmaz.'' O sigorta şirketi benim aracımı hurdaya ayırmalı ki ben tekrar ötv muafiyetiyle araç alabileyim, başka türlü 5 yılı beklemeden kanunen muafiyet hakkım hiç bir şekilde yok. Ya o sigorta şirketi bana aracımın bedelini ötv'si dahil şekilde ödemeli ben de 5 yılı doldurmayı beklemeden ötv'mi de ödeyerek tekrar yeni bir araç alayım, ya da pert aracımı hurdaya ayırıp ötv'siz bedelini alıp tekrar ötv muafiyetli araç alayım. E sigorta şirketim bu ikisini de yapmıyorsa ben neden madur olmak durumunda kalıyorum?

+ Eğer sigorta şirketi gerek size gerekse devlete bu ÖTV tutarını ödemiyor ise ortada bir haksızlık olduğu konusunda sizinle hemfikirim. Bu konuyu ayrıntılı olarak pazartesi günü, net bir şekilde öğreneceğim ve size bilgi vereceğim.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40a aldığımız normalde 60 lira eden araba pert olunca 20yi yatırır pert edip sıfırınız alırız ilk iki sene içinde oluyosa.. zaten yatırlıldığı için 20, hakkınız da aynen yerinde duruyo olur.. satar yine bi araç alırsınız ötvsiz.. 20 liramız cebimize dönmüş olur.. hazırda yoksa o 20 tabi sıkıntı.. ama 3. seneden sonra zarar etmek olası.. Gerçi kasko kullanmayan insanım ben aklıma bile gelmezdi ben alıcak olsam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forum ortamında bazen anlaşılmakta güçlükler çekiliyor. Yine dilim döndüğünce, anlayabildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışacağım.

+ Araç bedeli 60 bin tl, 40 bin tl ödeyerek aracı aldınız. 20 bin tl si ÖTV indirimi. Aracın rayiç bedeli üzerinden kaskosu yapıldı ve araç perte ayrıldı. Doğal olarak ÖTV düşülerek ortaya çıkan rakam size ödeniyor. Bildiğim kadarıyla , aracın satışını sigorta şirketine vereceğiniz için, ÖTV sinin ödenerek satışını verebiliyorsunuz. Bu noktada sigorta şirketi (satışı vermek kaydıyla) sizin adınıza bu ÖTV tutarını yatırması gerekir. (hiç karşılaşmadığım bir işlem olduğu için varsayımda bulunuyorum.)

ÖTV indirimi size 5 yılda bir kez olmak kaydıyla verilmiş bir imtiyaz,hak. Siz bu indirimi , hakkı kullanarak aracı alıyorsunuz. 40 bin tl verdiniz , tamam eyvallah ama aradaki 20 bin tl de sizin hakkınız olarak , aracı 5 yıl boyunca satmamak vs. şartıyla sizin adınıza ödenmiş oluyor. Dolayısıyla o 20 bin tl ye karşılık gelen , ödemiş olduğunuz prim, bu imtiyaz-hak için. Ve şirket az önce yukarıda varsayımda bulunduğum şekilde amma devlete amma size bu ÖTV tutarını yatırıyorsa siz bu primi haksız yere ödememiş oluyorsunuz bence. Size tanınmış bu hakkı sigortalamış oluyorsunuz.

Yönetmeliği bilmiyorum ama , sizin adınıza bu ÖTV tutarı yattığı takdirde , bu hakkınızın tekrar ortaya çıkması,doğması gerekir. Zira bu faydalandığınız indirim tutarını tekrardan yatırmış oluyorsunuz. ( yanlışsam düzeltin ltfn.)

+ Eğer sigorta şirketi gerek size gerekse devlete bu ÖTV tutarını ödemiyor ise ortada bir haksızlık olduğu konusunda sizinle hemfikirim. Bu konuyu ayrıntılı olarak pazartesi günü, net bir şekilde öğreneceğim ve size bilgi vereceğim.
    - Bakın şimdi devlet bana diyor ki; senin belirlediğim kriterler çerçevesinde araç almandan senden ötv'yi almayacağım. Bu kriterlerden biri de aldığın aracı 5 yıl satmaman çünkü; 5 yıla kadar aracını satman durumunda benim hesaplarıma göre ticari kazanç elde etmiş olacaksın. Bunun olmaması için 5 yıl içinde satman durumunda sana sağladığım avantajı (ötv) geri alırım. Bunu sana engelinden kaynaklanan dezavantajını ortadan kaldırmak/daha aza indirmek için yapıyorum.

- Yine devlet diyor ki; sana ötv muafiyet hakkını 5 yılda 1 kere veriyorum amma velakin; kullandığın aracı 5 yıl içinde hurdaya ayırıp trafikten çekmen durumunda bu haktan tekrar yararlanmana izin verebilirim, başka türlü böyle bir hakkın yok. Yani aracın hurda da olsa, 4*4'lük de olsa trafikten çekilmesi şart, alım satım gibi bir ticari durumda kanunlar ötv'nin geri alınmasını şart koşmakta.

- Ve devlet yine diyor ki; ben ötv muafiyetli alınan aracın 5 yıl içinde satılması durumunda başta almadığım ötv'yi alıcıdan alırım. Bundan dolayı engelliler ötv bedelini satış fiyatından düşüyorlar 5 yıl içinde araçlarını satmak durumunda kaldıkları için. Bu sebeple pert olan aracı alan şahıs ne kadar bedelle alırsa alsın ötv'yi ödemek durumunda kalıyor.

Yanı kısaca bütün bu sebeplerden sigorta şirketleri maduriyetin yaşanmaması için pert engelli araçlarını hurdaya ayırmalıdır, bunun olabilmesini poliçeler desteklemelidir, eğer ayırmıyorsa ödemesini ötv dahil şekilde yapmalıdır. Merak ettiğim bunu sağlamanın kanuni yolu ne kadar mümkündür

Not: Devlet diyor ki olarak dediğim kanunun tarafımdan yorumlanmış şeklidir, ilgili kanun maddeleri tüzük, yönetmelik ve kanunlarda mevcuttur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu güncel arkadaşlar, neler yapılabilir, sözleşmeye bununla ilgili maddeler eklenebilir mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuyu ayrıntılı olarak pazartesi günü, net bir şekilde öğreneceğim ve size bilgi vereceğim.
    Bir sonuç alamadınız sanırım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yav kusura bakma hocam. ben mail atmayı unuttum. olayın ilerleyiş şekli ile ilgili seni yanlış bilgilendirmek istemiyorum. şimdi mail geçeceğim ama bugünde her yer kapalı malesef

tarafıma geri dönüş yapılır yapılmaz bilgilendireceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yav kusura bakma hocam. ben mail atmayı unuttum. olayın ilerleyiş şekli ile ilgili seni yanlış bilgilendirmek istemiyorum. şimdi mail geçeceğim ama bugünde her yer kapalı malesef

tarafıma geri dönüş yapılır yapılmaz bilgilendireceğim.
    Çok sevinirim, teşekkürler.

hddsheriff - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir gelişme var mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hddsheriff Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir gelişme var mı ?
    Beklemedeyim hala...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncel desek bir faydası olur mu ki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigorta şirketleri pert ettikleri aracı trafikten çekme belgesi ile satıyorlar. Plakalı olarak değil. Yukarıda yazılan şartlardan birisi bu idi.
    İkincisi alırken ÖTV ödemediğiniz otomobili ilk sene içerisinde pert ederseniz ÖTV'li sıfır km fiyatı size ödenecek. Eğer sizde gidip yine aynı otomobili almak isterseniz size ödenen para bu otomobili karşılayacağından ÖTV hakkınız korunmuş olacak.
    Yani şöyle anlatayım; 100 liralık bir otomobil beğendiniz. Ötv ile birlikte bu otomobil 137 TL'ye geliyor. Size tanınan bu hakkı kullanarak otomobili 100 TL'ye satın aldınız ve ilk sene sonunda pert ettiniz. Sİze ödenecek rakm artık 137 TL. Yani ÖTV'li bedel. Şimdi yine aynı otomobili alırsanız ÖTV ödeyeceksiniz ama pert olan otomobilinze de ( ÖTV'siz alınan) ÖTV kadar fazla para ödenmiş olacak. Zarar bunun neresinde ben anlamadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ontheair Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigorta şirketleri pert ettikleri aracı trafikten çekme belgesi ile satıyorlar. Plakalı olarak değil. Yukarıda yazılan şartlardan birisi bu idi.
    İkincisi alırken ÖTV ödemediğiniz otomobili ilk sene içerisinde pert ederseniz ÖTV'li sıfır km fiyatı size ödenecek. Eğer sizde gidip yine aynı otomobili almak isterseniz size ödenen para bu otomobili karşılayacağından ÖTV hakkınız korunmuş olacak.
    Yani şöyle anlatayım; 100 liralık bir otomobil beğendiniz. Ötv ile birlikte bu otomobil 137 TL'ye geliyor. Size tanınan bu hakkı kullanarak otomobili 100 TL'ye satın aldınız ve ilk sene sonunda pert ettiniz. Sİze ödenecek rakm artık 137 TL. Yani ÖTV'li bedel. Şimdi yine aynı otomobili alırsanız ÖTV ödeyeceksiniz ama pert olan otomobilinze de ( ÖTV'siz alınan) ÖTV kadar fazla para ödenmiş olacak. Zarar bunun neresinde ben anlamadım.
    Siz ihtimal veriyor musunuz sigorta şirketinin benim 100 TL'ye aldığım araca 137 tl ödeme yapacağına ? Zaten böyle bir beklentim yok orası ayrı fakat, bunu yapmak yerine aracı hurdaya ayırıp 100TL ödeme yapması şirketin kendi menfaatine olmaz mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C!N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz ihtimal veriyor musunuz sigorta şirketinin benim 100 TL'ye aldığım araca 137 tl ödeme yapacağına ? Zaten böyle bir beklentim yok orası ayrı fakat, bunu yapmak yerine aracı hurdaya ayırıp 100TL ödeme yapması şirketin kendi menfaatine olmaz mı ?
    Siz aracı hibe yoluyla da kazanmış olabilirsiniz. Sigorta şirketleri otomobilinize ne kadar ödediğinizle değil otomobilinizin değeri ile ilgilenir.

O zaman bir de şöyle bir örnek vereyim; Devlet engelliler için bir kanun çıkarsa ve normalde yüzde 37 olan ÖTV'yi engelliler yüzde 500 olarak ödeyecekler dese sigorta şirketiniz size ne kadar ödeme yapar

Önemli olan sizin otomobilinizin piyasa ve liste değeri nedir? Sigorta şirketinizin dikkate aldığı sadece budur...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)