teşkkür ederim anladım.. inş olur:)
Printable View
Araç bedelinin yüzde 40'ını geçen onarımlarda araç perte ayrılır. Eğer otomobiliniz sıfır km olarak alınmış ve henüz ilk kaskosu ise güncel liste fiyatı ödenebilir.
Diğer türlü ise aracın piyasa bedeli ödenir. Size teklif edilenden daha yüksek değer de birkaç farklı örnek gösterebilirseniz (ilan sitesi baz alınabiliyor) bu değer yükseltilebilir.
kazanın olduğu yerin durumu bu konuda çok etkileyici oluyo aynı şekilde olan bi kaza için bi experle konuşup sohbet etmişliğim var araç önden kaza yaptığında bide otomatikse araç ilerde çıkabilcek ekstra tutarları göze almamak için perte çıkarta biliyolar demek istediğim araçın mekatroniğine ve benzeri yerlerine zarar verdiyse görünenin dışında masraf çıkarta biliyo temennim inş istediğiniz gibi çıkar
benim de başımda benzer bir durum var. Motosikletimde yaklaşık 4 bin tl masraf var pertte çıkartmak istiyorlar. piyasa 2. elide yok 2003 model ıtiraz hakkım mevcutmu karşı taraf 100% haksız. ben yaptırttıp kullanmak istiyorum.
Her şirketin farklı pert oranları. Çalıştığım X sigorta %35 %40 civarı pert ediyor.. Yaptırdığınız şirket önemli.
arac piyasa bedelinin %75 gibi bir hasarda pert
ancak şirket uygulamaları ufak tefek farklılıklar gösterebilir
Bir arkadaşında dediği gibi önemli olan sovtaj bedeli.
açık artırmaya çıkacak, kurtaracağı rakamı alırsa perte çıkar.
Örneğin geçen sene megane 3 coupe'm perte çıkmıştı.
40500 TL kasko bedeli vardı.
Tamir bedeli tahmini 23000 TL idi. Sovtaj da 23000 lira teklif alınca satıldı. 17000 bin lirayı da sigorta verdi.
Aracınız 35000 civarı alırsa çıkar perte bence.
tamir süresince araç felan isteyin maliyetleri yükselsin :)
Pertte kiralik arac cogu sirket vermiyor.
Pert oldugunda size odenecek paradan hurda degeri dusuldugunde arada kalan tutar tamir masrafindan az ise arac pert olur ... hrrhangi bir yuzde orani vermek sagliksiz ...
Her kasko şirketinin perte çıkartma yüzdesi farklıdı x firması % 25le pert ederken y firması % 50yle perte çıkartıyor. Senin yapman gereken kaskonuz % kaç ile perte çıkartıyor onu öğrenmek biraz çökerseniz çıkartabilirler neredeyse % 50'ye yakın hasarınız var belkide çökmeden perte cıkacak herşey yüzdeye bağlı.
Kiralık araba verme olayı aracın hasarının yapılmasını kabul ederseniz araç servisten çıkana kadar kasko şirketi size araç temin edebilir fakat bununda kasko sözleşmenizde yazıyor olması gerek. Perte çıkaracaksanız kiralık araç vermezler sözleşmede servis süresince yazsa bile.
Kiralik arac tamire karsr verildiginde alinabiliyor.
O da sinirsiz degil police axaymis axa da 3 veya 7 gun secenegi var ...
Hicbir sey yuzdeye bagli degil ...
geçen gün benim arkadaşım kaza yaptı 34 bin tl kasko değeri olan aracıyla, kasko şirketi 17 bin tl ve üzerinde aracı pert edeceğini söyledi hatta sözleşmedede % 50 yazıyordu, diğer çoğu büyük kaskolardada % 25 diye biliyorum
hepinize teşşkür ederim bekliyoruz yarın belli olucakmıs İnş.. tekrar solıyım aracın kasko bedelı 56 milyar .arac pıyasası 50 ile 60 arası 2012 ..1.4 tsi 122 ps .. mevdut hasar 20.500 tl.
aracın hurdasına en az 37 bin lira gibi bir teklif çıkması lazım ki pert olsun ...
şöyle bir durumda olabilir servis iş yapabilmek için bazen iskonto yapıyor örneğin 20500 değilde 16000 TL ye aracı yaparım diyor o durumda pert olması daha zor tabi ...
Kasko şirketine göre değişir o
7.000 ile Fluence pert edildi
Hatta dün 8.000tl ile Megane pert edildi