Allah belasını versin o akbankın....;
banka insanı zıvanadan cıkartır- sinirlerini hiç germe sigortacıyla görüş
Printable View
Allah belasını versin o akbankın....;
banka insanı zıvanadan cıkartır- sinirlerini hiç germe sigortacıyla görüş
Sigortacıyla görüştüm gerektiği kadar, benim yerimde bir başkası olsaydı kavga çıkardı. Adam bugün yarın yatırıyorum diyerek sallıyor. İstediğim şu saatten sonra yaptırımı olsun.
valla akbank la mahkemeliğim ve çevremde kim varsa sıkıntılı o bankayla...
tüketici mahkemesi hakimleriyle görüşüyorum adamlar bıkmışlar.
5 bankanın ödediği 15 e yakın emsali olan davayı adamlar kabul etmiyorlar ve uğraştırıyorlar. o yüzden iş uzadıkca uzar... akbankın mantıgı bu şekilde iş uzasın müşteri uğraşamam desin bıraksın işin peşini. o yüzden önerim bu yönde..
kart poliçe esaslı mı yoksa acente borcu kapamak için mi çekilmiş onu bilmek önemli acente kendi borcunu kapatmak için kullanmışsa bankanın müşteri hizmetlerini arayıp iligili çekimlerden haberin olmadığını söylersen iade söz konusu olacaktır ...
Poliçe esaslı değil, acente kendi borcunu ödemek için ya da benim bilmediğim aralarındaki başka bir alışveriş için axa acentesiyle paslaşmış. Müşteri hizmetleriyle görüştüm, yönlendirmeleriyle akbank merkeze faks çektim şimdi beklemedeyim, dün şu ibareli mail göndermişler;
17.09.2013 tarihinde bizimle paylaştığınız iletiniz ile ilgili değerlendirme süreci devam etmektedir. En kısa sürede sonuçlandırıp, size döneceğiz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla,
Akbank
Akbankla uğraşıyorsan Allah yardımcın olsun, benim paramı bankamatikleri yutmuştu, 10 gün boyunca gelip de müdahale eden olmadı, o arada ev kredim faize girdi, TBB Hakem heyeti dahil heryere şikayet edip zor çözmüştüm. Sonunda uğraşmamak için arabamı satıp ev kredimi kapattım. Şimdi şubeye girene sorgusuz sualsiz para vericez deseler sokağından bile geçmem. Aşağıdaki linkten şikayetini doldur gönder, belki bir işe yarar.
TBB Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti | Bize Ulaşın | Akbank
Arkadaşlar sorunum çözülmüş bulunmakta, gereken bedel banka (Akbank) tarafından tarafıma iade edilmiştir.
Sigortacım bedel tarafıma iade edilmeden bir kaç gün önce beni arayarak ( durum resmiyet kazanana kadar hep benim aradığım) paramı alabileceğimi söyledi, dilekçemi geri çekmemi istedi, olayın benden çıktığını, böyle bir şeyi düşünmediğimi söyleyerek bundan sonra banka ile muhattap olmasını ileterek selamı sabahı muhabbeti kestim. Bu da bana samimiyet ile iş yaptığım kişileri birbirine karıştırmamak konusunda ders niteliğinde bir tecrübe olmuş oldu. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Eşim Akbank'ta çalışıyor bende eski bankacıyım ama çalıştığım kurumun bankalardan sorumlu personeliyim. Eğer direk bir sorunuz var ise elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ve ayrıca eğer herhangi bir mail order formu yok ise ve bu işleme itiraz ediyor iseniz müşteri hizmetleri yada bağlı olduğunuz şube aracılığı ile harcama itirazı red talebi iletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemler mastercard ve visa nun belirlemiş olduğu kurallı işlemler olduğundan süreç zaman alacaktır ama mailorder formu olmaması herhangi bir sözleşmede imzanızın olmaması paranın iadesini sağlayacaktır.
NOT: Geç gördüm kusura bakmayın. Sorunun çözülmesine sevindim. Aklınızda olsun İnternetten veya tele marketing yoluyla sağladığınız harcamlarınızda herhangi bir 3D secure code kullanmıyor ve mail order işlem formu doldurmadığınız takdirde yaptığınız harcamalar size iade edilecektir.
Adınıza sevindim bununla geçmiş olsun..
Hocam sizin daha öncede kaskolarda ki ÖTV ile ilgili bir probleminiz olmuştu. Spesifik bir konu olduğu için hakim olmadığım bir konudan dolayı yardımcı olamamıştım. Kusura bakmayın.
Gelelim probleminize.
Yapılan bu işlemlerin adı , Sanal POS.
Nasıl ki POS cihazından kartınız ile işlem yapıldığında cihaz size slip veriyor , aynı şekilde sigorta tahsil sistemi de kartınızdan çekim yapıldığına dair bir çıktı,slip verir.
Bu slip tek sayfada iki kısımdan oluşur. Aynı ödeme bilgileri iki kısımda da yer alır. (kimi şirketler de iki sayfa halinde de olabilir , sonuç aynıdır farketmez.) Bir tanesi acente kalır , diğeri müşteriye verilir.
Her iki çıktıyı da müşterinin imzalaması gerekir. Zira bu işlemi onayladığına dair en belirgin kanıtı budur.
Daha anlaşılabilir olmak için örnek bir resim ekliyorum .
http://k1310.hizliresim.com/1g/r/tukyv.jpg
Resim tam sığmadı ama üst kısmıda var. Alt tarafda dikkat ederseniz sigortalının imzalaması gereken kısım var. Orayı sigortalı imzaladıktan sonra o kağıt acente de kalıyor. Diğer üst kısımda sigortalıya veriliyor slip olarak.
Şayet siz bu tarz bir mail order veya slip gibi bir kağıt imzalamadıysanız.
Kartınızdan yapılan her işlem için itiraz edersiniz ve hukuken haklısınızdır. (hukukçu arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verirler.)
Zannediyorum siz bu tarz bir kağıt imzalamamışsınız ve bankanıza bu işlem için itirazda bulunmuşsunuz.
Şimdi Bankanız bu acentenin bağlı olduğu genel merkeze bu işlemle ilgili bilgi ister > genel merkez acenteye bu resmini yüklediğim imzalı belgeyi sorar > acente de olumlu veya olumsuz geri dönüş yapar.
Şayet elinde yoksa bu tarz bir belge , zannediyorum sahtekarlıtan başka birşey olmaz. ve her türlü itirazınıza iadenizi alırsınız.
Üstüne düşün mutlaka.
edit : sorun çözülmüş gözünüz aydın :)
çok teşekkür ederim