Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar..başlıkta belirttiğim gibi bir mağduriyeti paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum..kısaca açıklayayım olayı..08.09.2013 tarihinde akşam 23.30 civarlarında aracımla evime giderken yola kontrolsüz giren vede aşırı hızlı olan bir kamyonetin sol önden çarpması sonucu aracımda maddi hasarlı kaza oldu..polis çağrıldı tutunak tutuldu..çarpan araç sürücüsü %100 hatalı olduğunu kabul ediyor..ertesi günü sabah aracımı servise bırakıp işime gittim..3 gün sonra ustamdan telefon açtı ve kusurun %50-50 olarak belirlendiğini söyledi..hemen karşı tarafın sigorta acentesini aradım durumu izah ettim..onlarda bana sigorta şirketleri arasında mutabakat yapıldığı için yarı yarıya kusur verildiğini söyledi..kendi sigorta acenteme gittim ve onların haberi olmadıklarını ve benden habersiz mutabakat yapılmayacağını söyleyip genel merkezlerini arayarak şikayer dilekçesi verdi ve genel merkezden beni arayacaklarını söyledi tarih 12.09.13..düne kadar beni aramadıkları için..dün acenteme gidip mahkemeye vereceğimi söyledim yarım saate beni arayacaklarını söylediler..Ama kadar yine aramadılar..bugün tekrar ben aradım ve avukata vekalet verip mahkemeye vereceğimi söyledim..tutuştular tabi..10 dk a sonra genel merkezden aradılar ve durumu düzelttiklerini karşı tarafın kusurunu %100 olarak belirlediklerini ve karşının acentesine gidip tekrar dosya açtırmamı söylediler..denileni yapıp karşı tarafın sigoratıcısına gittim durumu anlattım sisteme girdi ve benim sigortamın %100 kusur verdiğini ama olayın komisyona düştüğünü ve onlarında %50-50 olarak belirlediklerini söyledi.. aracım 11 gündür ve eksper raporuna göre 1500liralık bir masraf var..
Bu durumda ben ne yapmalıyım..mahkemeye vereceğim orası kesin.. kafam çok karışık..ben şimdi aracımı yaptırıp bana düşen 750lirayı ödersem ve mahkeme lehime sonuçlanırsa paramı geri alabilir miyim..çarpan araç şoförü kendi hatasını kabul ediyor ve bana her türlü yardımcı olacağını gerekirse mahkemede ifade vereceğini söylüyor..
Özellikle avukat arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var..her türlü fikire açığım..şimdiden teşekkürler..