Benim dobermanım var 2 sene önce aldım.
Bu tarz şeylere takılma arkadaşım, yok beyni büyüyomuş yok kafatası büyümüyomuş bunlar saçma sapan şeyler :))
Doberman çok asil bir hayvan, almanya da üretildi ilk olarak ve üreten adamın adını aldı.
1980 sonları 1990 başlarında doberman çok yaygın ve popüler bir köpek türü olduğundan firmalar bunu baltalamak için böyle yalan dolan şeyler uydurmuş, öyle ki adına film bile çekilmişti dobermanların, eğitiliyorlar sonra bankayı gidip soyuyorlar filan :)
Rot ile kıyaslayanlar olmuş, zaten karakteristlik olarak rot ile nerdeyse aynılardır, sadece doberman cinsinde k9 köpeği özelliğide vardır. Rot ta bu özellik yoktur. Fiziki olarak da renkler rot ile aynıdır fakat doberman daha çevik hızlı ve uzundur.
Benim hayvanım dişi, gayette memnunum, 3 aylıkken almıştım, sana tavsiyem ileri itaat eğitimlerini aldırabiliyorsan sonuna kadar aldır en azından ilk 2 eğitimini aldır.
Kıvanç Tatlıtuğ un da bir dobermanı var eğitim videolarını izleyebilirsin.
Demek istediğim ben bundan 2 bucuk yıl önce nerdeyse 6 ay kadar araştırdım rot ile doberman arasında kaldığımdan dolayı.
Daha sonra sadıklık konusunda doberman bir adım daha önde olduğu için tercihim dobi oldu :)
Kuyruk ve kulaklarının düzgün bir şekilde kesilmişini bulabilirsen çok daha memnun kalırsın :)
Tek dikkat etmen gerekn dobi nin o koca burnunu her zaman yüzüne değdirmeye çalışması olacak :)
Hayırlı olsun şimdiden.
Aşağıda ki video da Doberman ın karakteri tamamiyle açıklanmıştır. Diğer köpekler gibi tehlikeye karşı havlamaz, sessizce yaklaşır ve işini halleder :)
http://www.youtube.com/watch?v=OgdttKGgvlg