User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
59 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Coilover gümrük işlemleri

President - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb

Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayni seyi bende ogrenmek istiyorum gumruk vergisi %18 kdv falanmi ekleniyor nasil oluyor.
    100 usd ve altına vergi yok. 100 usd üzerindeki ürünler için;

Ürün şahıs adına kargolanmış ve şahıs adına fatura kesilmiş olmalı. Fatura ürün kolisine konulmuş olmalı.
    Şahsın kendisi kimlik, araç ruhsatı, paypal ödeme çıktısı ve kredi kartı ekstresi ile PTT gümrük deposuna gidiyor. (kapıya nasıl geliyor bilmiyorum bana hiç gelmedi)
    Evraklar kontrol ediliyor, paypaldan nasıl ödeme yapmışsın, kaç lira ödemişsin, kredi kartı ekstren ve tüm ödeme bilgileri birbirini tutmalı, ayrıca ürünün faturası da.
    Ruhsat ve araç markasına bakıyorlar, örneğin Honda marka aracın var Ford parçası getiremiyorsun (far, stop, ayna gibi parçalarda daha net anlarlar)
    Tüm evraklar işlemler tamam ise, ürün bedeli üzerinden (kargo masrafı hariç) %18 KDV %2 gümrük vergisi ödeyip ürünü teslim alıyorsun. 2 lirada işlem ücretimi ne vardı tam hatırlamıyorum. Yani ürün bedelinin %20 si kadar gümrük masrafı var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ebaydan 40 euroya aldığım sarz dinamosunun kutusunun üzerine satıcı 200 eoro yazmış önce 200 euro üzerinden vergi istediler 40 euroluk paypal çıktısını gösterince muaf tuttular

esmerhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben almanyadan getırttım d2 coılover ups ıle geldı,ama etlıktekı buyuk ptt de gumruk ıslerıne takıldı 3 gun gıdıp geldım sebebı faturada 1 adet suspansıyon yazması gerızekalı burda 1 adet yazıyor ama bu paketde 4 parca var dıyor aptal karı ( 2 tane olucak degıl ya takım 4 tane olucak tabkıde ) sonra bı ton tantana sınır krız 385 lıra vergısını odedım aldım. gumruge takılır yanı haberın olsun kardesım.

canozyavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzakdoğudan aracıma coilover getirmek istiyorum. Şahsım adına getirtcem ürünü. Gümrükte ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Faturayı düşük tutmamın, hediye ya da numune yazdırmamın bir anlamı var mı, yoksa çözüyolarmı o işi artık? TSE belgesi tarzı bişeyler okudum nette, uyumluluk belgesi gerekiyor mu coiloverda artık? Birde hangi kargo firma ile TR ye getirmek en temizi olur? (EMS, FEDEX, TNT...) Yakın zamanda getiren arkadaş varsa deneyimlerini paylaşırsa çok yardımcı olur.
    Yuh yahu nete girmesek haberimiz olmıcak Akşam konuşalım

Bu arada ben de bi soru sıkıştırim. Astarı yüzünden pahallı mı oluyor gümrük işlemlerinden sonra? Hani uğraşmamıza değer mi?

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizdeki ptt gibi her ülkenin bir kargo şirketi var.

Almanyada Deutsche Post
    Usa da USPS
    isviçrede Swiss Post - For the most discerning customers in the world

gibi ..

ürünü isterken bu kargo şirketleri ile istemelisiniz. onlar bizim ptt den anlamazlar.
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siparişi vereceğim pazartsi günü artık, faturasını normal kestircem, herşeyi usulune uygun yaptıktan sonra gümrükte kalma gibi bi derdi olmıyucak o zaman. Kargo sirketnide burda ptt ile çalışan hangisiyse onla getirtcem bakalım artık bi sorun çıkmaz inş.

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    100 dolar ustu urunu 30 40 dolar gosterırsenız eleman supelenırse gumruge gıdıp alırsınız dıger turlu 100 dolar ustu evınıze gelır oder alırsınız.2 defa coıl over aldım 30kg sınırı var coıloverda bı sıkıntı yok sadece 250 300 dolardan assagı fatura kestırmeyın

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gumrukte urun kalma dıye bısey yok en kotu masraf artar.
    bıreysel getırısın avrupa yuzde 18 dıer ulkeler yuzde 20 vergı odersın.
    ptt ıle gelır gumruk memuru sakıncalı yada degerı dusuk der en fazla falan fılan eder sana ıkı kat vergı yazar oda 2 binliralık urunde 800 tl olur (1000 de 1)
    ozel kargoyla gelır gumruk memuru tıcarı gorur ordıno ardıye vergı gumrukcu masrafı derken oda 2bınlık malzemeye maksımum 800tl olur.
    yanı demek ıstedıgım urun hıcbırsekılde kalmaz sadece masraflı olur.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki diyelim ki bavula coilover koyduk geliyoruz yurtdışından. Havaalanına indik. Bavulda yabancı cisim dendi vs derken mal gümrüğe tabi olacak dendi. O zaman nasıl işliyor süreç?

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki diyelim ki bavula coilover koyduk geliyoruz yurtdışından. Havaalanına indik. Bavulda yabancı cisim dendi vs derken mal gümrüğe tabi olacak dendi. O zaman nasıl işliyor süreç?
    oyle bı durum cok zor.
    eren oncelıkle kendını gumruk memuruna bıreysel kullanıcı olarak tanıtman lazım yanı bn bunu kendı aracım ıcın aldım turkıyede uygun yada muadıl bulunmadıghını fln anlatman lazım he dınlemıyormu o zmn cıkartırsın faturanı .onun uzerınden sana yuzde 20 vergı yazar odersın gecersın.

kıbrısta okurken tr den jant aldım bavula koydum kıbrısa ındım.valızımı aldım arkadasımla beraber tam cıkıcam gumruk kontrol durdurdu .valızınızde gumruge tabı urun varmı dedı. bnde hayır dedım. pekı ıcındekı nedır dedı .metal ayak sehpa yapıcam demıstım pekı dıyıp gondermıstı.

suan sıstem o sekılde deıl xray den gecırıyorusun ama yukarıda yazdıgım gıbı bır konusma yapman gerekıyor.coılover 4 adet oldugundan 1 den fazla aynı urun dıe bı kıllık cıkartabılme durumlarıda var
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde birisi bu konuyla alakalı gümrük mevzuatını upload etmişti şimdi baktım çok çok farklı başlıklarda sayfalarda madde var. Acaba yine o güzelliği biri yapabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Buldum 2011den beri değişmedi demek ki en güncel bu çıkıyor

http://www.orgtr.org/tr/postayolcu-i...genelge-201123

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben dünyaları getiriyorum yurtdışından ptt ile. amortisör aldığımda getirmediler kapıya kağıt bırakmışlar. gittim gümrüğünü ödedim kucakladım çıktım. daha küçük ebatlı şeyleri kapıma getirdiler hep. örneğin: araba çadırı, ayakkabı, cd player vb.

kapıya gelen arkadaşa ücreti nakit olarak ödeyip imzamı atıp aldım. coilover ve fren alıyorum şimdi de. ptt en temiz iş. cillop gibi geliyor sorunsuz.

eğer ups, fedex gibi firmalarla getirirseniz sizi ararlar, 100 liralık mal için 500 lira masraf çıkartırlar. ürünü geri gönderin demek durumunda kalırsınız çünkü bişeye yaramaz. PTT ile gelsin keyfinize bakın. Coilover da getirirsiniz, tamponda, jant da, lastikte..
    M. The most powerful letter in the world.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bmwstyle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

eğer ups, fedex gibi firmalarla getirirseniz sizi ararlar, 100 liralık mal için 500 lira masraf çıkartırlar. ürünü geri gönderin demek durumunda kalırsınız çünkü bişeye yaramaz. PTT ile gelsin keyfinize bakın. Coilover da getirirsiniz, tamponda, jant da, lastikte..
    Yukarıda da bir arkadaş demiş ki PTT yi bilmezler fln.. Yani şimdi siz ebay'den satıcıdan ürünü aldığınızda satıcı kafasına göre fedex ile gönderiyor TR gümrüğüne geldiğinde Ptt' ye mi devroluyor? Fedex' mi adresine kadar gönderiyor yani herkes başka bir şey diyor en azından senin gibi alış veriş yapmış insanları referans alalım.. Kafamız karışşık bizim alış veriş yapmamış olanlar için

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hemen açıklık getireyim,

siz adama gidip PTT ile gönder tabiki diyemezsiniz. Her ülkenin kendine ait bir standart posta servisi vardır. Siz ürünü satana direk Standart Postal Service derseniz zaten kendi ülkelerindeki standart posta servisi ile gönderirler. O ürün de Türkiye'ye giriş yaptığında PTT'ye teslim edilir ve Türkiye içindeki teslimat sürecine devam eder.

Amerika için standart posta servisi : USPS 'dir. (United States Postal Service)

Megan coilover Damper Kit Mrs Mr Sypder 00 01 02 03 06 | eBay

bu link örnek olsun. girdiğiniz sayfada "Shipping and Payments" linkine tıklayın. Burada satıcının belirlemiş olduğu posta servislerini göreceksiniz. En üstte 2 adet USPS, 1 adet de UPS mevcut.

USPS Priority Mail International - Uluslararası standart posta servisi (Bizim PTT gibi)

USPS Priority Mail Express InternationalTM - Uluslar arası posta servisi express. (Bizim APS gibi düşünün)

UPS - Bildiğiniz ups. özel kargo şirketi. daha hızlı getirir, gümrükte takılınca dünya kadar masraf çıkartır.

Siz USPS seçeneklerini kullanacaksınız. UPS, FEDEX, DHL gibi özel kargo şirketlerini seçmeyin. Zaten shipping ücreti olarak en ucuz olanlar hep standart posta servisleridir.

Umarım anlatabilmişimdir.
    M. The most powerful letter in the world.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi daha iyi oldu.. Teşekkür ederim..

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oyle bı durum cok zor.
    eren oncelıkle kendını gumruk memuruna bıreysel kullanıcı olarak tanıtman lazım yanı bn bunu kendı aracım ıcın aldım turkıyede uygun yada muadıl bulunmadıghını fln anlatman lazım he dınlemıyormu o zmn cıkartırsın faturanı .onun uzerınden sana yuzde 20 vergı yazar odersın gecersın.

kıbrısta okurken tr den jant aldım bavula koydum kıbrısa ındım.valızımı aldım arkadasımla beraber tam cıkıcam gumruk kontrol durdurdu .valızınızde gumruge tabı urun varmı dedı. bnde hayır dedım. pekı ıcındekı nedır dedı .metal ayak sehpa yapıcam demıstım pekı dıyıp gondermıstı.

suan sıstem o sekılde deıl xray den gecırıyorusun ama yukarıda yazdıgım gıbı bır konusma yapman gerekıyor.coılover 4 adet oldugundan 1 den fazla aynı urun dıe bı kıllık cıkartabılme durumlarıda var
    Hic ugrasmadan direk %20 odeyip mali hemen gecirebiliyorsak guzel. Eminsin degil mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar benimde bir sorum olacak.

çok araştırdım ancak kimseden sorumun cevabını bulamadım.

şahıs adına kesilmiş 50 adet ürün gümrükten çekilirken sorun oluyor mu? ürün adet sınırı var mı?

ille şirket olmaya gerek var mı? bence olmamalı 50 adet ürünü bende kullanacak olabilirim.

internet satış fiyatından ucuza alacağım tabi ki eğer 50 tane alacaksam. içine fatura konulsa sorun olur mu? ödeme falan da ayarlanır paypal üzerinden.

%18 KDV ödemekle gümrükten geçer mi ürün?

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    50 tane ne alacagına baglı bıreysel olarak 1 2 urun alabılıyosun 4 tane pıstonu goren memur 4taneyı ne yapacan dıye sorarken 50 urunu gorurse ne der bılemem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    50 tane ne alacagına baglı bıreysel olarak 1 2 urun alabılıyosun 4 tane pıstonu goren memur 4taneyı ne yapacan dıye sorarken 50 urunu gorurse ne der bılemem
    mevzuatla ilgili bilginiz var mı? piston falan değil. bir kutu da 4 tane olan birşey değil.

çok acil bu konunun cevabını bulmam gerekiyor. kimsenin bilgisi yok mu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)