bence de olay budur abi :) geri kalan ne yapıştırırsan yanlış anlaşılmasın ama apaçi işi gibi durur o arabada :)
Printable View
ne yapacaksın bilmiyorum ama kar düştümü işte o zaman senin keyfine diyecek yok
ALFA ROMEO CLOVERLEAF QUADRIFOGLIO RESIN 3 BADGE SET MITO GIULIETTA BRERA | eBay
ALFA ROMEO cloverleaf quadrifoglio style Laser cut car badges GIULIA GT 146 147 | eBay
2 badge sign SPORTIVA QUADRIFOGLIO VERDE alfa romeo giulietta mito 147 159 brera | eBay
2 badge logo ALFA ROMEO GIULIETTA BRERA GT 159 156 quadrifoglio emblem genuine | eBay
2 badge logo ALFA ROMEO MITO 147 emblem sign quadrifoglio verde tuning GENUINE | eBay
seç bitane abi sipariş geçeyim sana :)
İtalyanlar 4WD yazıyor.
bkz: lancia delta hf
Şahsi fikrim ise hiç ilave bir yazı mazı vs yazma...
yeşil q4 logosu gayet kafi ve orjinal
bence daha profesyönel uygulamamlar yapabilirsiniz modernizasyon projesi gibi..
tabi aracı mümkün mertebe orjinalde tutup .. bu tip şeyler satarken de değer katar araca insanlar dolu 156 yada 159 donanımında daha ucuz fiyatlara bir 155 almayı isterler gibime geliyor diğer 155 lerdende satışda üç adım öne çıkartır aracınızı insanların tercih listesinde..
modernizasyon derken orjinalliğini bozmadan aracın mümkün mertebe bugünkü standart araçların donanım seviyesine çıkartmak.. fara mercek uygulayıp xenon uygulaması , park sensörü,aynaya sinyal,far yağmur sensörü,multimedia sistemi ,önlere ısıtmalı koltuklar v.b gibi :)
abi 4x4 2. vitesi olan diff kilitlenebilen vs.
4wd sürekli 4 çeker elektronik dağıtım olmayan mesela sti lar gibi 2.0 olanlar 2004 falan oluyor galiba..
awd ise elektronik olarak ayarlanabilen, çoğu suv da olduğu gibi.. aracın tutunma değerne göre vs. değişiyor ya aktarma..
bildiğim kadarıyla da seninkine 4wd oluyor awd değil.. ama Q4 stickerı nokta duruyor sadece onu yapıştır yeter..
benim bildimde sürekli 4 çeker araç için awd kullanılıyor.
zaten açılımıda - all wheel drive.
bu arada bu arabanın hastasıyım gt5te techturkey online kanalında bile bunla çıkıyorum :)
askere gidim gelim bende almak istiyorum bi q4
4x4 awd 4wd
awd olması lazım
çünkü 4wd li sistemlerde hep kullanıcıya seçenekler falan var sanırım
ama awd ile 4x4 çok yakın??
bu iş harbi karışık
ingilizcesi iyi olan bunu çözer bence
All-Wheel Drive (AWD) vs. Four-Wheel Drive (4WD)
Four-Wheel Drive vs All-Wheel-Drive: Everything You Need to Know
SUV buyers guide
Alphabet Soup: 4×4 vs 4WD vs AWD Where’s the Differential? | The Truth About Cars
4WD vs AWD: What's The Diff? - Tech Feature - Motor Trend
What's the difference between four-wheel drive (4x4/4WD) and all wheel - Ask Community
What's the difference between AWD and 4WD? - Yahoo! Answers
4x4 and AWD and FWD cars for uphill test - YouTube
edit:
hastayım böyle videolara
http://www.youtube.com/watch?v=ydva0Ce3brk
bence en mantıklı hareket şöyle olur
http://worthopedia.s3.amazonaws.com/...d45a651e99.jpg http://worthopedia.s3.amazonaws.com/...d45a651e99.jpg
:) Hem 4 x 4 hemde orcinal logo
binek araclar awd diye birsey yok.. calibralar da binek araclar ve fabrika tarafından ön kapılarda bile 4x4olarak yazılmıs ve lanse edilmiştir. gerci calibrada frene bastıgınızda aracın 4 ceker sistemi iptal olur onden cekere doner ama olsun gazlarken surekli dort cekerdir.
4WD, AWD ve 4WS Sistemleri Nedir ? Nasıl Çalışır ? » Bilgiustam
çeviricekdim yukardaki sayfalardan birinide gerek yok burdada çok güzel anlatılmış..
kısaca awd yazılımsal bir güç dağıtım sistemi hangi tekerleğin ne kadar güce ihtiyacı varsa sistem o tekere o kadar güç veriyor..
4wd seçilebilinir bir sistem ister 2 çeker ister 4 çeker sisteme 4wd yarı otomatik sistem diyorlar
birde eski nesil sürekli 4x4 sistem var..
anlaşıldı bizimki dededen kalma klasik 4x4 işte
boşuna 4wd-awd karıştırıyoruz
bence üreticilerin koyduğu bir takım isimlerden ibaret bu
yani illa böyle yada öyle olmak zorunda değil
işte
155 Q4 ün kendi orjinal servis tamir kitabında yazan yazıyı aynen buraya yazıyorum ve konu kapanıyor.
Transmission bölümü:
DESCRIPTION
In order to optimize the sports fetures of the range,
improving both functionality and driving safety,
the 2.0 turbopetrol 16 valve version has been equipped with a
permanent four-whell drive system.
türkçesi sürekli 4 çeker
bu da 4wd ye daha yakın sanırım
4wd ile sizin araçdaki tek fark 4wd de isteğe bağlı araç içinden 2 çekere geçe bilmek tek farkı bu..
sizinki manuel 4x4... 4wd yarı otomatik yani o verdiğiniz yabancı sayfalardada yazılmış selectable seçilebilinir geçiş yapılabilinir ..
Q4 de herhalde Qautronun Q su 4x4 ün 4 ü baş harf ve rakamlarından sanırım Q4 yapmışlar aşırı fazla bir zeka yürüttüm :D
illa bir şey yaptırıcaksanız bence özel sticker yaptırılan yerde güzel bir Q4 araca özel sticeker yaptıra bilirsiniz.. forumda photoshopdan logo tasarımdan anlayan arkadaşlarda vardır herhalde çok güzel Q4 logoları yapabilirler.. beğendiğinizi sitceker olarak bastırırsınız.. En azından araca özel custom farklı bir şey olur diye düşünüyorum.. :)
yok ya birşey yapamıyoruz
baksana neredeyse dövecekler beni :hehe:
iptal proje
buldum ;
4x4 = çapraz tekerlerin çekişi. (önsağ-arkasol) + (önsol - arkasağ)
presibi bu.
%99 arazi araçlarında kullanılıyor.
4wd = bunun sistemin elektrınik olarak torku ayarlabilen olanı.
awd = 2ön + 2arka biçimde çekiş sağlıyormuş.
artık arasından seçin beğenin :)
Abi araban cok guzel duruyor :) bence q4 yazsin yeter
Bütün öneriler güzel ama 2500 tane üretilmiş bir arabayı bozmanın alemi varmı??