uzun zamandır bende gitmeyi planlıyorum ama her zaman bir aksilik çıkıyor ve ertelemek zorunda kalıyorum.
gitmeden bir kaç ay önce, bir veya birkaç kız arkadaş edinin.
size rehberlik ve en önemlisi güvenli sex sunabilir.
Printable View
uzun zamandır bende gitmeyi planlıyorum ama her zaman bir aksilik çıkıyor ve ertelemek zorunda kalıyorum.
gitmeden bir kaç ay önce, bir veya birkaç kız arkadaş edinin.
size rehberlik ve en önemlisi güvenli sex sunabilir.
Yeni konu açmıyım burdan sorayım 14 aralık cıkıyorum bangkok-pattaya-singapur neler yapmalı,ne kadar para harcanır ortalama nelere diikat edilmeliii
Arkadaşlar konuyu biraz hareketlendirelim.
Konu biraz eski ancak güncel bilgilere ihtiyacım var.
Kısmetse 19 Temmuz ve 31 Temmuz arası Balayı için Tayland'a gidiyoruz.
2 gün Bangkok, 5 gün Pattaya ve 5 gün Phuket olarak planladım.
Balayı olduğu için otel seçimlerini tatil köyü tarzı 5 yıldızlı otellerden yana seçim yapmayı düşünüyorum.
henüz rezervasyon yaptırmadım ancak Pattaya için Sheraton'ı düşünüyorum.
Phuket için çok seçenek var. karar veremedim. tavsiyeniz var mıdır?
hatta plajlar konusunda bilginiz, tecrübeniz var mı? meşhur bir kaç plajı var çünkü.
Diğer sormak istediğim, Bangkok'da kesinkle git gör denilen nereleri var?
Bangkok ve Pattaya için 7 günlük araç kiralamayı düşündüm. 7 günlük 200 usd fiyatı var.
acaba taksiyle gezmek daha mı mantıuklı olur?
phuket için de ayrıca arabaya ihtiyacım olur mu?
kafam karışık :) şimdiden rezervasyonları tamamyıp balayını aklımdan çıkarmak istiyorum.
Takipteyim. Uçak biletleri vs toplam kaça patlar? Bende Ekim ayında nikah yapacağım Allah nasip ederse düğün yapmıyoruz bari unutamayacağı bir tatil yapalım.
Balayı için gidiyorsanı Pattaya'ye tercih etmeyin. Pattaya'ya giden tayfanın amacı farklı.. Eşinizle sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Tayland'da trafik inanılmaz kötü. Tavsiyem taksi (tuktuk) ile gezmeniz.
Ancak Temmuz ayı o bölgenin yağmurlu dönemine denk geliyor..
Evrenin kendi blogunda paylaşımı var. Yol gösterebilir.
http://gezikosesi.net/2015/08/13/phuket/
Bangkok için 2 gün kafi.. Fazlasına gerek yok. Kokuya dayanamiyorsun zaten..
Mutlaka görülmesi gidilmesi gereken yerler;
Seafood Restaurant, Tapınaklar ve Kanallar
Phukette oteller genellikle güzel. Ancak günü otelde geçirmeyeceğinden pek de önemli değil. Ben swissotelde kalmıştım, memnun ediciydi.
Phi Phi adaları, James Bond Adası, Maya Beach, Tiger Kingdom, simon and simon cabaret, fantasia, Fil safari görülmeli.
Her 2 yerde de araca ihtiyacın yok. Tuk Tuk denen 3 tekerlekli triporterler seni her yerden her yere son derece ucuz fiyata götürür. Pazarlığı su alırken bile yap. Alışverişte 1000 bahtlık şeyi 200'e alman sürpriz olmaz.
Ping pong showdan uzak dur.. Gerek yok..
Daha fazlası için imzamdaki bloğuma bakabilirsin. Ayrı ayrı yazmıştım Bangkok ve phuketi. Fotoğrafları da inceleyebilirsin.
Orada tatil köyü var mıydı hatırlamıyorum. Varsa da, bence gerek yok. Zira phukete gidip otele kapanmak yapacağın en büyük hata olur. Benim kaldığım Swiss Otel Phuket 4*'dı ve bence gerek yemekleri, gerek konforu ile son derece yeterliydi.
Pattaya hariç aklına takılan her soruyu sorabilirsin, memnuniyetle cevaplayabilirim.
Eğer kesin karar vermediyseniz o tarihlerdeki geçmiş hava durumlarını kontrol edin öyle karar verin derim. Muson yağmurlarına yakalanma ihtimaliniz yüksek o tarihlerde.
Onun haricinde phukette genellikle güzel yerler civar adalarda, patong'da kaldım gündüz sahillerde iyi kalabalık oluyor ve adalara kıyasla güzellik kısmı daha az. :) otel tercihinde çok seçici olmaya gerek yok bence de, gerçi off season olduğu için belki 5 yıldızlardan da güzel teklifler yakalanılabilir ama tatil köyüne filan hiç girmeyin derim, bir esprisi yok zaten oraya gidip de otelde kalmanın. Phi phi gibi diğer ufak adalarda da oteller mevcut, farklı bir tecrübe için bir gece de oralarda konaklama yapabilirsiniz.
Çok çok güzel bir yer, doğası, eğlencesi, kültürü, fiyat olarak uygunluğu ile ama o tarihler için iyi düşünüp karar verin derim tekrar.
Eğer kokuya karşı zaafiyetiniz varsa phukette ve bangkok'ta sıkıntı çekebilirsiniz bu arada...
Phuketin kokusu pek sıkıntılı değildi ben gittiğimde ama Bangkok düşman başına.. 2 günden fazlası ızdırap
Bence tarihi gözden geçir o tarihte herşey olabilir mevsim bakımından, yine güzel geçer ama o plajların keyfini süremezsin, ayrıca 5 yıldızlı otellere para vermenin anlamı yok zaten otelde pek zaman geçirmeyeceksin büyük ihtimalle sadece uyumadan uyumaya, araç kiralamaya da gerek yok fakat taksiler ve tuk tuk serbest piyasa herkes farklı fiyat veriyor özellikle hava kararmaya başlayınca fiyatlar da katlanıyor, ayrıca tuk tukların anlaşmalı olduğu yerler var sana sorarlar şöyle bir mağza var oraya uğrarsak şu fiyattan götürürüm diye :) mutlaka herkesle pazarlık yap verilen sektöre hizmete göre fiyatın yarısının da çok altına alabilirsin
muhtemelen yağış olacak gittiğiniz tarihlerde.
arkadaşlarında dediği gibi pattaya yı listeden çıkarın.
koh samui adasına gidebilirsiniz (uçakla ulaşım mümkün ) .hatta biraz daha sakinlik isterseniz koh phanagan ( moon parti zamanları hariç )
illa Tayland takıntınız yoksa.
Zanzibar derim.
o tarihlerde çok daha iyi bir tatil geçirirsiniz.
hayırlı olsun şimdiden
Konuyu hortlatayım :D 5-13 Mayıs tarihlerinde eşimle Bangkok+Phuket düşünüyoruz. 2-3 gün Bangkok kalan günler Phuket olarak planladık kafamızda. 1 günümüzü de Phi Phi adasına ayıracağız. Belki bir gün de başka bir adaya gidebiliriz.
Çeşitli bloglar okudum, olabildiğince gitmeden bilgilenmeye çalışıyorum. Ne kadar harcayacağımızı kestiremiyorum. O kadar uzaklara gitmişken kendimizi kısmak istemiyoruz. Tabi kişiden kişiye değişir ama kabaca yaklaşık bir rakam söyleyecek biri var mıdır :D (Uçak biletleri ve konaklama hariç tabi) Aklımda 35000-40000 bahta denk gelecek şekilde dolarla gitmek var.
Onun dışında şunu mutlaka yapın ya da şuraya mutlaka gidin dediğiniz şeyler nelerdir?
hahah :D bana @Evrenoz lazım abi :D
O zaman 1000 dolar + ne olur ne olmaz biraz daha dolarla gitmekte fayda var
Ping Pong showa dikkat :)
Hanım ne der bilmem, ben gitmiştim hanım + turdaki 60 plus amcalar ve eşleri ile
erotizm yok hatta iğrenç ama 1 defa görülür
Biraz bak gitmeden nedir ne değildir diye ona göre karar ver.
Onun dışında adalar mutlaka görülmeli. Phi phi, maya beach, James bond
Tiger kingdom, fil safari yapılmalı.
Kabareler de baya iyi
Turları ne kadar ucuza alırsan o kadar iyi, otellerde piyasanın 3-4 katına satıyorlar, merkezdeki turist ofislerinde/acentelarda vs baya uygun yollu,
Tur başına 400baht gibi birşeydi sanırım,
Merkezdeki oteller nispeten ucuz, hayat oralarda daha ucuz, bizim otel phuket'in biraz dışındaydı o yüzden yemek seçeneği vs çok fazla yoktu ve bir tık pahalıydı,
Fİl turu gereksiz pahalı gelmişti bana, birde hayvanlara o şekilde eziyet etmeleride üzdü...
Fantasea'a gitmiştik, güzel değişik bir sirk gösterisiydi, gidilebilir...