C.tesi istanbuldan çıktım aktarmalar beklemeler vs. derken pazar akşamı Bangkok havalimanına geldim, tavsiyem kesinlikle aktarmasız uçun... Diğer türlü Katar-Doha havalimanında rezillik sizi bekliyor. Lounge'lara girelim dedik yok efendim 1-2 saat sonra alıcaz vs.. gibi saçmalıklar.. Bilet 1800 TL Qatar airways , erken alırsanız 6-8 ay önceden 1300 TL'ye bulunur sanırım.. Tabi direk uçuş biletleri biraz daha yüksektir.
Bangkokta uzun kalmadım, 1 gece kaldık, 100-150 TL arası bir para. Pattayadaki otel 16.000 Baht tuttu(1100 TL civarı)- 6 gece, civardaki en iyi oteldi diyebilirim. Fiyat gayet makul ama çok çok daha ucuza yerler de vardır. İsmini özelden istersen atarım, çünkü yer sıkıntısı çok var, çok popüler olmus bu otel.
Yeme içme çok ama çok ucuz, en iyi mekanda içilen heineken bira 200 baht(13 TL) , bacardi breezer aynı seviyede. votka açtırmak; hatırlamıyorum ama gayet uygun.. Çok iyi bir yemek 700-800 Baht tutar, 250 baht'a da bir şeyler yemek mümkün. Otelde yemek yemezseniz günlük yemek bedeli kahvaltı ile 1000 baht gibi hesaplayın..
Honda PCX kiralama günlük 300 baht(20 TL) , yakıt olayına girmiyorum şaka gibi bir şeydi. Uzun kalacaksanız satın alın geçin(2. eli 30.000 baht)
Hatun kısmını sorarsan özelden yazarım, burdan anıları anlatmiyim : )
7-8 gece için 1000 USD para seni uçurur...
Toplam maliyet yaklaşık 5-6 bin civarı, ekstra harcamalar sana kalmış..