sabah erken saatte yazdım karambole gitmesin.Bizden biri varsa iletşime geçelim.
Printable View
sabah erken saatte yazdım karambole gitmesin.Bizden biri varsa iletşime geçelim.
300m2 x2 adet kapalı havuzun tavan metal tavan uygulamasına ihtiyacımız var.
şu tarz bişey düşünüyoruz.
http://deckon.com.tr/wp-content/uplo...ip_metal_2.jpg
Tavan işi halen güncel ,, 160m2 lik fitness zemin kaplaması işçiliğine ihtiyacımız var ayrıca.
Ahmet nereye yapılacak bu iş ?
İst. beylikdüzüne abi
Forumda böyle bir konunun olduğunu henüz fark ettim..
Ankarada özel bir firmada inşaat müh.yim bende.. Şuan Ostimde iş merkezi projemizin başlaması için ruhsat aşamasındayız, çalışıyoruz.. Mayıs ayında da startı vericez inşallah.. Bizim işlerle ile ilgili olarak yada ziyaret amaçlı yolu bu tarafa düşenleri beklerim..
Ofisim kavaklı merkezde.bu ara yoğunluktan uğrayamıyorum gerçi.bi süreliğine kavaklı sahil tarafında bey kasrı konakları sosyal tesis şantiyesindeyim.bu taraflara yolunuz düşerse beklerim her zaman.
Abi tavanı daha basit ve ilerde çıkabilecek bi sorunu minimuma indirecek bi biçimde çözdük(kiriş aralarına boardex ten kutu bant , içerisinde 60x60 clipin tavan)
Şuan sıva işlerini yapıyoruz
Şuan yeni arayışım hamam apliği , hem elektrik yalıtımı iyi , hemde dekoratif açıdan hamam tasarımına uygun yaklaşık 30 adet apliğe ihtiyacımız var.Nereden temin edebilirim?
Ahşap malzeme bilgisi olan arkadaşlara bi soru daha..
Cnc de kesilecek bir panele ihtiyacım var.Ama kesim sonrası kenar bandı veya zımpara boya işi olmaması gerekiyor.Yani iç kesit dekoratif veya tek renk(siyah veya beyaz) olmalı.Ne olabilir?Kalınlık 4-6 mm arası olmalı.İlk aklıma su kontrası geldi.Plywood da olabilir.İç kesit çift renk lamine olduğu için.Ama plywood un düz dış renkli(mümkünse beyaz) ve incesi (4-6mm) var mı bilmiyorum.Bide egger in kompakt laminant diye bi ürününü buldum.İç kesit siyah.Ama fiyat ve kesit kalınlığı bilgisi bulmadım.
Ahşap bilgim fazla değil , bilmediğim , atladığım bi malzeme varmı bu şekilde cncde ezilmeden kesilebilecek ve sonrasında zımpara boya gibi bi işlem gerektirmeden iç kesiti nispeten dekoratif kalabilecek?
cnc değil de waterjet de kestirirsen çapak vs bırakmaz ahşabı da yakmaz... bütün malzemeleri de kullanabilirsin...
Abi bana kesim yönteminden ziyade iç kesiti uygulama gerektirmeyecek malzeme lazım.misal cnc değilde şeritte kestik , mdf boya ister , sunta bant ister , bana ya iç kesiti kesim sonrası zımpara boya yada bant istemeyecek şekilde siyah bi malzeme yada en azından kontra mantığında katman katman bi malzeme lazım.
Ahşapla ilgil cevap vereyim.
Öncelikle CNC kesici takımları kör olmadığı sürece ağacı yakmaz.
Sizin aradığınız malzeme de Ahşap Masif Panel olarak aratırsanız bir çok seçeneğini bulabilirsiniz.
Bugün Muğla'da sordum tabakasına 270 TL demişlerdi. 128 x 445 cm ölçülerinde.
Aradigin tam olarak kompakt laminat ici siyahtir
Daha cok tuvalatlerdeki bolmelerde denk gelmissinizdir suya dayaniklidir
6 mm 8 mm 12 mm 18 mm gibi kalinilklari var daha ustu ve alti var ama temini zordur cok bulunmaz
Plakasinin 150x366 gibi olcusu vardi yanlis hatirlamiyorsam fiyatida kalinliga gore degisir 500 TL ve ustunden baslar
Islemesi cok zor bi malzemedir cnc de agir islem gorucekse kimse sokmaz makinesine ona gore dikkat edin vida bile bi hayli zor girer
Masifi araştırıcam ama boya cila vss gerektirmeden 4mm de yeterli rinştlşkte olup olmayacağına emiin olamadım.Bide masşf doğal malzeme olduğu için nem ısı vs de çalışır mı , çeşitleri olacağından yumuşak ağaç sert ağaç farkı cnc de bıçakta ezilmeye sebep olur mu bi araştırıcam.
Kompakt benim olayın çözümü olur diyordum ama cnc de işlenebilirliği zorsa ve pahalıysa zati direkt iptal.
Su kontrası , plywood , film kaplı kontrplak aynı şey mi? Bunun 4 mm dış yüzeyi byazını bulabilir miyiz?(dışı parlak gada en azından malzeme kaplısına ihtiyacım var.
Yada alternatif ne malzeme önerirsiniz ucuz , cnc de işlenebilir plaka olarak (4-6mm)
Masif panellerin kalinligi 18 mm den baslar 16 mm de belki bulunabilir ekli parcalardan olustugu icin incesi olmuyor
Çam en ucuzu oluyor genelde
Kayin sapelli mese iroko vb agac turlerine gore fiyati cok degisir
Bide bunun yaninda a-a ,a-b gibi kalite siniflarida vardir buda fiyata etkendir
Daha cok ahsap merdiven yapiminda kullanilir
Simdi son zamanlarda country tarzi mutfaklar moda oldugu icin 30 -40 mm lik versiyonlari tezgah olarak kullaniliyor
bende kücücük bir soru sıkıştırsam araya acaba?
Mutfakta, kaplama sunta tezgazımız var, bunu parlak yapmak istiyoruz ama ısıya dayanıklı olacak, tezgahı değiştirmeden mümkünatı varmıdır acaba? pleksiglass tarzı birşey ısıya ve çizilmeye cok dayanıklı olmayacağından direk eledik..
Daha önce böyle bir ihtiyacı olan giderebilen birileri arıyorum acıkcası..
Teşekkürler
Ahmet saracoglu ne olucak bu yapilacak sey ? Su an piyasada dedigin seye acik ara en uygun malzeme 3 mm veya 5 mm mdfdir
Cogu yerde hazir islenmis tek yuz beyaz mdf den 3-5 mm seperatorler mevcut ama sana gelmez belli
MehmetRs su anki tezgahinizda alacaginiz tezgahta laminat tezgahtir
Daha ucuz alternatifi cozumu yoktur plakasi (366 cm) 100 TL den baslar gittikce gider
bi öğrenci sorusu sorayım yine. :D
İç mimarlık 3. sınıf 1. dönem projesi olarak evli bi çift psikolog için home office yapıyorum. Home kısmı halledilir ama office kısmında işin içinden çıkamadım internette hiç bilgi yok ve her türlü bilgiye ihtiyacım var. Psikolog kliniği ihtiyaçları,bulunması gereken mahal ve adları gibi...