eyvallah inş bi sonuç alırız tekrar teşekkür ederim
Printable View
inşaat sektörü olarak bakılırsa bende müteahhitlik yapıyorum.. birbirimize yardımcı olabileceğimiz elbet birşeyler cıkar (yan53) yanlıslıkla kardeşimin profilden yazdım
Bende inşaat işi ile ilgileniyorum konu güzel takipteyim.
maalesef normal kosullar altında, catı piyeslerini iskanlandırıp daire haline getiremezsiniz, zaten getirebiliyor olsaydınız bastan sahip oldugunuz catı katı daire diye satılırdı, belediyelerin şehir planlarında her bölge için belirlenmiş max bina yukseklikleri ve catı eğimleri mevcuttur, eğer bulunduğunuz bölgede şehir planları tekrardan çizilmemiş veya değişiklik yapılmamışsa belediyeden izin alabileceğinizi sanmıyorum,
söylediğinizi işlemi izin almadan yaparsanız evinizi iki farklı daire olarak kullanmanız mümkün fakat iki farklı tapu almanız olanaksızdır.
umarım yardımcı olabilmişimdir...
Konuyu okudum çok hoşuma gitti takipteyim.
Akdeniz Üniversitesi İnşaat Teknolojisi 1. sınıf öğrencisiyim. Üstünü Dgs ile mimarlık tamamlamayı düşünüyorum. Aile şirketinden ötürü mimarlık okumayı düşünüyorum. Mermer sektöründe uygulama,PVC pencere sektöründe Winsa üretici bayiilik, Yabancılara yönelik anahtar teslim inşaat sektöründeyiz. :)
Birde bi sorum olucak aramızda yaşar da mimarlık mezunu yada okumakta olan arkadaşımız varmı. :)
Mimaride hümanizm ve hümanizm de ışık/aydınlatma kullanımı. Yapıya uygun malzeme kullanımı hakkında çok acil bilgiye ihtiyacım var.
Burak hangi okul seninki?Söylede yönlendirmeyelim o okula , baya sıkıntılı ödevler :D
Bence ergonomi üzerinden yürü.
http://www.emo.org.tr/ekler/32353270aacb6e3_ek.pdf
http://cujse.cankaya.edu.tr/archive/...ujse_10047.pdf
Merhaba arkadaşlar, konuyu yeni fark ettim bende takipteyim artık.
İzmir - Yaşar Üniversitesi - Mimarlık Fakültesi öğrencisiyim bende.
İnşaat sektöründe olan arkadaşlara başarılar diliyorum, özellikle müteahhit pozisyonu kar markajı en yüksek sektörlerden birisi, kesinlikle bırakmayın işinizi :)
4 Yıl kadar Belediye'de İmar Müdürlüğünde çalıştım, az çok İmar Mevzuat'ına da hakimim ama devamlı değiştirilen İmar Yönetmeliklerimiz mevcut. Kesin bilgileri ilgili Belediye'nin internet sitesinden almaya çalışmanızı öneririm. Yanlış fikir edinmeyin bu konularda.
Çatı katı, tavan arası yükseltilmesiyle ilgili birşeyler gördüm ama bir arkadaşımız da cevap vermiş. Kesinlikle bina yüksekliğini değiştirme tadilatı alamazsınız. O tarz haklarınız en üst limitinde ilk ruhsat aldığınızda veriliyor zaten.
Kolay gelsin herkese..
Hümanizm'de ışık,aydınlatma kullanımı,yapıya uygun malzeme kullanımı ve strüktürleri hakkında bilgiye ihtiyacım var bulamıyorum bilgi hiç bi yerde. :D Enes Kortan - Hümanist Bir Mimarlığa doğru kitabını antepte bulamadım,internetten indirebileceğim e-kitap,pdf şeklinde vs. var mı ?
Meslek iyi meslekte okuması çok sıkıntılı. :D
1. sınıf 2. dönem final projesi olarak okulun kantinini pizzacı olarak restore edicez. :D Gittik planını falan okuldan çaldık,çıkardık o kısımları hallettik geçen hafta kritik aldık hoca kantine çikolata,bisküvi bölümü koyduğum için laf yaptı pizzacı olacaktı dedi. :D 2 saat tartışmasını yaptık okul kantini olduğu için lazım falan filan diye sonuç olarak başarısız bi kritik oldu. :D 2 hafta sonra teslim edicem. Sketchupta yapacağız tasarımı,planı falan elle çizdik zaten. Alanım 40 m2 (Mutfak ve satış alanı) Elinde daha önce yapılmış,uygulanmış fark etmez farklı fikir verebilecek pizza restoranı tasarımı olan var mı? Birden fazla olsa daha iyi olur onlara bakıp kendi tasarımımı çıkartacağım hoca farklı olsun istiyor,iyi bi proje yapmam lazım çünkü 1. vizem 03 :D
Edit: Bir de yaptığımız tasarımı mimari stillerden/akımlardan herhangi birisine uyarlamam gerekiyor. :)
Acil olarak yüksek çözünürlüklü LİNOLYUM kaplama görsellerine ihtiyacım var. İnternette araştırmaya devam ediyorum ama henüz istediğim gibi bişey bulamadım. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim...:)
Ahmet abi yetişti imdadıma çok şükür,hallettik. :)
Arkadaşlar aramızda ücreti mukabilinde autocad çizimleri yapan ya da yapan tanıdığı olan var mı?
Plan ve 2 tane görünüş şeklinde bi çizim yaptırmam lazım.
Yardımcı olabilicek kişiler yazarsa sevinirim.