User Tag List

Sayfa 13/15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon
273 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: Mimar - İç Mimarlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bi öğrenci sorusu sorayım yine.

İç mimarlık 3. sınıf 1. dönem projesi olarak evli bi çift psikolog için home office yapıyorum. Home kısmı halledilir ama office kısmında işin içinden çıkamadım internette hiç bilgi yok ve her türlü bilgiye ihtiyacım var. Psikolog kliniği ihtiyaçları,bulunması gereken mahal ve adları gibi...
    İnşaat Mühendisliği öğrencisi olarak;
    Psikolog'un hangi alanda çalıştığından, beraber ofis mi kullanıyorlar,ortak mı kullanıyor ona kadar pek çok değişkeni vardır.
    Jurinin senden beklentisi, "home" kısmını "work" kısmından ayırabilmen sanırım, bu kadar ayrıntılara takılmaktansa yaşam alanlarıyla çalışma alanlarını değiştirmeye çalış.

Bir örnek, ofisin tuvaleti ayrı olsun, bekleme odası ayrı olsun mümkünse iki tarafı ayıran bir hol,eşik tasarla.(maliyet noktasına girmiyorsanız, bu konu çok problem değildir sanırım.)
    Ofis duvaraları arası malzemeyi dikkatli seç, ses yalıtımı olmasına dikkat et.

erhanarici18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forumda böyle bi konu oldğunu görmemiştim hiç
    bende bi kaç mimardan fiyat istiycektim hatta internetten bi kaç yere yazdım
    evimdeki salonla mutfağı birleştirip amerikan tipi mutfak düşüncem var
    salonda mutfak da biraz ufak bu şekilde aradaki duvarı yıkıp daha geniş bi alan yaratmak istiyorum
    evin ölçülerine göre tasarım çizimi yapabilcek arkadaşlar varmı aramızda

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşaat Mühendisliği öğrencisi olarak;
    Psikolog'un hangi alanda çalıştığından, beraber ofis mi kullanıyorlar,ortak mı kullanıyor ona kadar pek çok değişkeni vardır.
    Jurinin senden beklentisi, "home" kısmını "work" kısmından ayırabilmen sanırım, bu kadar ayrıntılara takılmaktansa yaşam alanlarıyla çalışma alanlarını değiştirmeye çalış.

Bir örnek, ofisin tuvaleti ayrı olsun, bekleme odası ayrı olsun mümkünse iki tarafı ayıran bir hol,eşik tasarla.(maliyet noktasına girmiyorsanız, bu konu çok problem değildir sanırım.)
    Ofis duvaraları arası malzemeyi dikkatli seç, ses yalıtımı olmasına dikkat et.

3 katlı bi villaya yapıyorum home office. home ve work kısımlarını ayırmada sıkıntı yok zemin kat komple work kısmı olacak giriş katta danışma/karşılama/sekreterlik ve bekleme salonu olacak üst kat ise home kısmı olacak. 2 ayrı muayenehane düşündüm havuza bakan 2 salon var zemin katta,oraları yapacağım ayrıca 2 ayrı çalışma odası olacak çalışma odaları içinde kütüphane de barındıracak office kısmını bu şekilde çözmeyi düşünüyorum ne kadar doğru olur bilemedim. Bi de bu meslek grubuyla ilgili internette yeterli bilgiye ulaşamıyorum.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Boikot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burak,

Şu linke bir göz gezdir. Eminim fikir verebilecek bir sürü bilgi içeriyordur.

http://www.cfm.va.gov/til/dguide/dgmh.pdf

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi öğrenci sorusu sorayım yine.

İç mimarlık 3. sınıf 1. dönem projesi olarak evli bi çift psikolog için home office yapıyorum. Home kısmı halledilir ama office kısmında işin içinden çıkamadım internette hiç bilgi yok ve her türlü bilgiye ihtiyacım var. Psikolog kliniği ihtiyaçları,bulunması gereken mahal ve adları gibi...
    Bende merak ettim ufaktan biraz bakındım atacağım linkteki yazı biraz uzun ve içinden notlar alarak gerekli kısımları ayırman gerekecek ama gördüğüm kadarıyla hastanın oda içindeki koltuğunun yerinin önemine vs. kadar detaylı anlatmış faydalanabilirsin
    https://www.ideals.illinois.edu/bits...pdf?sequence=3

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boikot Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burak,

Şu linke bir göz gezdir. Eminim fikir verebilecek bir sürü bilgi içeriyordur.

http://www.cfm.va.gov/til/dguide/dgmh.pdf
    Alıntı emir91 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende merak ettim ufaktan biraz bakındım atacağım linkteki yazı biraz uzun ve içinden notlar alarak gerekli kısımları ayırman gerekecek ama gördüğüm kadarıyla hastanın oda içindeki koltuğunun yerinin önemine vs. kadar detaylı anlatmış faydalanabilirsin
    https://www.ideals.illinois.edu/bits...pdf?sequence=3
    Çok teşekkür ederim linkler için. Saat geç oldu,sabah kalkınca inceleyeceğim hepsini.
    ya kabarırsa

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef bildiğim bi konu değil Burak , ama en basitinden giriş holü , (sekreter bankosunun olduğu) , oradan açılan 3 farklı hacim , biri wc , diğeri bekleme holü (içerisinde oturma alanı , tv , çay kahve alınabilecek bir banko) , ve psikolog odası.Mümkünse oradan ev içine ya başka bi kapıdan geçilsin , yada bu hacim sonrası kilitli bi kapı çizersin.Bi bunlar geliyor aklıma.

*AddO* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar yaklaşık 110m2 olan bir evim var, 3+1'di, 1 duvarı yıktım ve odanın birini salon ile birleştirdim. Evin iç dizaynı için yardım edebilecek olan var mı ? Zeminde duvarlarda hiçbişey yok, elektrik ve doğalgaz boruları bile yeni çekildi. En baştan karar verip dizayn etmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum
    whatsapp tan yazabilirsiniz.
    5077456398 Adnan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 katlı bi villaya yapıyorum home office. home ve work kısımlarını ayırmada sıkıntı yok zemin kat komple work kısmı olacak giriş katta danışma/karşılama/sekreterlik ve bekleme salonu olacak üst kat ise home kısmı olacak. 2 ayrı muayenehane düşündüm havuza bakan 2 salon var zemin katta,oraları yapacağım ayrıca 2 ayrı çalışma odası olacak çalışma odaları içinde kütüphane de barındıracak office kısmını bu şekilde çözmeyi düşünüyorum ne kadar doğru olur bilemedim. Bi de bu meslek grubuyla ilgili internette yeterli bilgiye ulaşamıyorum.
    Otoparki unutma, hasta otoparkini. Sekreter olacak demistin, cay-kkahve icin ayri bir mutfak yap ofis kismina. bence ofisi 3. kata ve ayri bir girisle bile yapabilirsin, sadece iceriden acilacak bir kapi ile ev icindende baglanti saglayabilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malesef bildiğim bi konu değil Burak , ama en basitinden giriş holü , (sekreter bankosunun olduğu) , oradan açılan 3 farklı hacim , biri wc , diğeri bekleme holü (içerisinde oturma alanı , tv , çay kahve alınabilecek bir banko) , ve psikolog odası.Mümkünse oradan ev içine ya başka bi kapıdan geçilsin , yada bu hacim sonrası kilitli bi kapı çizersin.Bi bunlar geliyor aklıma.
    Abi 3 katlı yalı planı var elimde antepte yapılmış. Ona yapıyorum zemin kat tamamen ofis kısmı giriş katta sekreterlik,karşılama ofisi vs var. en üst katı ise konut kısmına ayırdım ama hoca bugun ihtiyaç listesi/planı/programı her neyse onu yapmamışsın yap gel dedi anlamadım ne istiyor.

Alıntı ckrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Otoparki unutma, hasta otoparkini. Sekreter olacak demistin, cay-kkahve icin ayri bir mutfak yap ofis kismina. bence ofisi 3. kata ve ayri bir girisle bile yapabilirsin, sadece iceriden acilacak bir kapi ile ev icindende baglanti saglayabilirsin.
    Merdiven var binanın içinde,konut-ofis tamamen ayrı yani ofise gelenler konutu görmüyor. Ayrı bi giriş yapmayı düşünmüyorum tek giriş olması daha mantıklı hastalar açısından.

Teşekkür ederim yorumlar için.
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merdiven var binanın içinde,konut-ofis tamamen ayrı yani ofise gelenler konutu görmüyor. Ayrı bi giriş yapmayı düşünmüyorum tek giriş olması daha mantıklı hastalar açısından.

Teşekkür ederim yorumlar için.
    Otopark için site içerisinde yalı olduğu için problem olmayacak o konuda herhangi bi sorun görünmüyor şimdilik.

*Edit geri gelsin.
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    küçük kalıplara beton harcı koyup dondurucam.beton olayında tecrübem yok.Nasıl bi harç kullanmalıyım?
    https://www.google.com.tr/search?q=q...20lw5f&dpr=1.5

nette bunu kullanıyorlar genellikle.Bunun temin edebileceğim muadili nedir?Özellikle sikada çalışan arkadaşım var.Ondan alabileceğim bi ürün bulsam avantaj olur temin açısından

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    foto eklemeyi unutmuşum , bunun mantığında ürünler için düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elinde netcad olan arkadaş armı arkadaşlar? acil bi dosyayı dwg yada dxf e çevirmem gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elinde netcad olan arkadaş armı arkadaşlar? acil bi dosyayı dwg yada dxf e çevirmem gerekiyor.
    Abi dosyanın orjinal formatı nedir ?
    ya kabarırsa

screamforce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burak antepte nerde okuyorsun sanırım daha önce konuşmuştuk

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı screamforce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burak antepte nerde okuyorsun sanırım daha önce konuşmuştuk
    Antep'te zirve üniversitesindeyim. Valla daha önce konuştuk mu hatırlamıyorum onu
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar cam çatılı bi kış bahçesi yaptırıcaz , bizden kimse varmı bu işlerle ilgilenen

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Projenin kat koridorlarını duvar kağıdı yapmaya karar vermiştik, ancak taşınan insanlar taşınırken anasını belledikleri için farklı arayışlara girdim. Dekoratif açıdan zengin duracak bir uygulama arıyorum, yaklaşık 800m² metraj var çok uçuk maaliyetlere girmeden öneriniz varsa sevinirim. En olmadı yine kağıt yapıcaz ama 1-2 yıla kalmadan mafedecekler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)