Yetkili bayii lerde test araçları yok mu ?
Böyle bir riske ne gerek var.
Printable View
çeyrek deponun altında bırakınca 50 lira kesmişler
tozlu bırakınca 100 lira kesmişler
kaputu açınca 50 lira kesiyolarmış
o değilde clio ile honda ile kmde neyin 55 kuruşu
işin gücün yok 1 saat kiraladığın arabayı mı yıkatcan
Haikaten çok saçma kurallar varmış, herşeye kitlemeye çalışmışlar resmen. Çok üst düzey bir takip sistemi var ki adamlar neyin ne olduğunu çok rahat anlayabiliyorlar, çok dikkatli olmak lazım işin aslı. Acaba araçtan inip follow me home'da yapınca ceza kesiyorlar mı ? :) :)
Acil durunlar icin faydali :) yoyo ve mobicardiye 2 firma varbildigi mohicar biraz daha pahali crz kiraladik gecen hafta gece caddeye gidip miye yiyip.donduk :D 1 saatlik kiralamada saati 11 tl di galiba 20 km yol yapsal 10 lirada benzin alir 21 liraya gidip geldik :D
Saka yapiyorsunuz sanirim ?
Evet ceyrek.depo alti.birakmayin.diyorlar cunku zaten benzine ucret odemiyorsunuz bir sonraki musterinin aciliyeti varsa benzinle zaman kaybetmesin diye oldugunu dusunuyorum ...
arabayi temiz istiyorlar genelde ama eger bindiginizde kirliyse ve yikatirsaniz 1 saat hediye ediyorlar diye hatirliyorum .
Birde aldigimiz aracin kaputunu acip bakmistik hybrid i merak ettigimiz icin ama bir extra ucret soz konusu olmadi
Burada yazılanlar garip geldi bana,
Ben geçen sene arkadaşımla Yoyo Kanyondan kiraladım yeni kasa 116i Urban otomatik. Gayette memnun kaldık. Benzini istediğiniz Shellden taşıtmatik ile bedava alabiliyorsunuz yaptığınız km başına ücret veriyorsunuz (50kuruş). İlk üyelik ücreti 69tl vermiştik aracıda 119tl ye kiralmıştık.
Araba ile hertürlü şeyi denedik hızlanma açısından vs gayet güzel ESP Off ile yanladık ettik hiçbir ceza uyarı vs gelmedi öle bir durum yok. Sadece araçta 130km hız limitörü vardı 130'u geçmiyordu.
bizim okulun otoparkındada mobicar var golf 7 koymuşlardı enson
çevremde kullanan birkaç kişi var genelde premium segmentte araç kiralayıp işlerini gordukleri için problem yaşamıyorlar
ama genel olarak sozleşmeye baktığınızda herşeyi size kitliyorlar en azından 500tl kadarını kitliyorlar
araç pert olduğunda vs ise 30günlük kiralama ücretini kesiyorlar sizden
Ben Mobilizm'den kiraladim Fiat 500 GUCCI Cabrio, pazar aksamustu sahilde caddede 2 tur attik 50-60 liraya patladi her sey dahil 2.5 saat. Cok guzel haftasonu aktivitesi olmustu
Kaza yapinca belli bir ucret istenmesi dogal, azicik temkinli kullanalim diye yapiyorlar ki haklilar. Bu haliyle bile kaza yapmadan aracin irzina gecen bi ton adam var. Benzin icin alinan para zaten tamamen zarar, kicikirik 500'un yol pc'de 13 litre yaziyordu yazik, gunah.
Sanziman arizasi verdi arac ama bir kesiklik yoktu, aradim tamam ilgilenecegiz tesekkurler dediler kapattim, cok memnun kalmistim ben.
bende yoyo dan geçen ay araç kiralamıştım. istediğim araç flora daydı ve oradan teslim aldım. çalıştığım şirket ile bir kampanyası bulunması sebebiyle indirim ve ücretsiz üyelik hakkım vardı. ilk kiralamam olduğu için araç başında yoyo personeli vardı ve şartlar hakkında bilgilendirmede bulundu. sigara içilmemesi vs. araç galeriden çıktığı gibi dışında en ufak leke içinde zerre toz yoktu. araç daha 440 km ve yeni kokusu üzerinde duruyordu. ben sigara içen birisiyim ama inanın bu arabanın içinde serbest olsa dahi içmezdim. acil araç ihtiyacım vardı ve kiralama seçeneiğinden başka seçeneğim olmadığı için bunu yaptım ve son derece memnun kaldım. kiralık araçların tabiki riskleri var ama mahalle arası onun bunun arabasını kiralayan çakallarla muhattap olmak zorunda kalmadım. provizyon ücretleri yüksek ama keşka daha yüksek yapsalar da önüne gelen parasını verdim canını alırım zihniyetindeki insanlar bir nebze azalsa.
Hem olumlu hem olumsuz cevaplar var konu üzerinde, sanırım düzgün efendi efendi kullanınca bir sıkıntı olmaz. Zaten gidipte kiralık arabayla "ben parasını verdim bu arabanın canına okurum" gibi birşey söz konusu olamaz. Emanet her zaman emanettir, dostta olsa düşmanda olsa. Deneyip görücez artık.
yoyo bence 10 numara.kullan-bırak değil gazla şekil yap götür salla gibi bişe :D a180 amg 2 saat 36 lira(haftaiçi) o sürede 100 km yol 50 lira civarıki en az 90 tl yakıyorum :D.90 liraya her istedigin oluyo.yaktıgın lastik balatayı ve kondisyonlu araçlardan bahsetmiyorum bile.130 km hız sınırını 15 sn mühlet var.sonra 50lik ceza uygulanıyor diye biliyorum.kaza konusundada full kaskolu oldugu için sıkıntı yok.geçen sene pert ettim bi aracını 2000 tl kasko parası diye aldılar.1 günlük yada saatlik kiralamada en iyisi :)
Rent a car firmaları kaskolarını genelde muafiyetli olarak yaptırır. Yani örneğin anlaşmalarında 1500tl üstü hasarlarda kasko devreye girer altında ki hasarlarda kasko bozulmaz ve(ya) kasko devreye girmez bu ücret müşteriden talep edilir. Bunun sebebi muafiyetli kaskonun full kaskoya göre daha ucuz olmasıdır. Bu sebeplede 1000 2000 tl ye kadar olan hasarlar müşteriden talep edilir.
Bazıları sormuş biz aracı düzgün bıraktık bizden sonra ki boydan boya sürttü kimin yaptığı nasıl anlaşılacak diye. O da muhtemelen şöyle oluyordur. Sözleşmede aracı teslim alırken kontrol edin teslim almadan önce herhangi bir hasarı varsa bildirin teslim alınmadan önce bildirmediğiniz tüm hasarlar sizin tarafınızdan yapılmıştır gibi görülür şeklinde bir ibare vardır heralde.
Buyrun "ben arabayı bıraktım benden sonra çarptılar nerden bilecekler kimin vurduğunu??" sorunun şikayetini belirten bir müşteriye yoyonun cevabı;
"YOYO, rezerve edilen araçların üyeler tarafından teslim alınmaları sırasında üyelerin kendi imzalarının da bulunduğu 'araç teslim tutanağı' imzalattırmaktadır.
Bu prosedürün öncelikli amacı, rezervasyonlar sırasında meydana gelebilecek hasarın tam olarak kimden kaynaklandığını, hangi üyemizin kullanımı süresince olduğunu tespit etmektir.
Her üyemiz, bilinçli ve sağ duyulu olarak araç tesliminden önce araçları detaylı kontrol ederek kullanım sırasındaki tüm sorumluluğun kendi üstlerinde olduğunu bilmekte ve buna uygun davranmaktadırlar.
Kullanım sırasında araçlarda hasarlar oluşabilir. Bunlar gerek kullanıcı, gerek ise dış etkenler veya trafikteki diğer kullanıcılardan kaynaklanabilir. Burada kritik olan, araçların tüm sorumluluk ve mesuliyetinin, rezervasyon süresi boyunca (bir başka üye aynı aracı teslim almadan önceki süre boyunca) üyeye ait olmasıdır. Oluşan hasarlar sigorta muafiyetine göre (ilk 1000 TL ila 2000TL arası, araç modeline göre) üyelerden tahsil edilir ve muafiyeti aşan tutarlar ise sigorta tarafından karşılanmaktadır.
Bahsi geçen şikayet ile ilgili de aynı prosedür uygulanmış olup, teslim edilirken aracı kusursuz teslim alan Gökhan Bey bu konuda araç teslim tutanağını da imzalamıştır. Ancak ondan sonra kullanacak olan üyemiz aracı teslim almadan önce ilgili hasarı YOYO personeli ile birlikte gözlemlemiş, Gökhan Bey'e de hasar ile iligli anında bilgilendirme yapılarak hasar prosedürü işletilmeye başlanmıştır.
Tamamen bir üyelik sistemi ve self-servis rezervasyon ile çalışan YOYO'nun araçlarını, bilinçli ve sorumluluğu tam olan üyeler tarafından kullanılmakta olup, geliştirilen operasyon yönetimi ile de tüm üyelerin hakları eşit ölçüde ve adil olarak korunmaktadır. Bundan kimsenin hiçbir şüphesi olamaz."