senin senden 10 yaş büyük abin/ablan senin kardeşin olmuyormu ? o manada söyledim ben
yogusmalı kombıyle %15 cıvarı bı tasarruf saglarsınız.yogusmalı ıle yogusmasız kombı arasındakı fıyat farkını 150m2'ye kdar bı evde yaklasık 5 6 senede amorti edersınız. m2 nekadar buyukse petek sayısı nekadar fazlaysa tasarruf mıktarı okdar artar. Kucuk daırelerde tasarruf mıktarı dusuk oldugu ıcın pek tavsıye edılmez yogusmalı kombıler. Gercı Vaıllant gecenlerde 22 kw yogusmalı kombı cıkardı 110-150m2 daıreler ıcın ıdeal onu onerebılrım sıze.
Emrah tuncayi ara zeynel aksa da calisiyor ondan fiyat al
2 arkadas haric diger yorumlar yanlis. Ben ozetliyim. Birincisi 12mtül peteginiz yoksa yogusma olmaz cok düşük yada çok yüksek sıcaklarda yoğuşma olmaz. Kombiyi taktığınız duvar bile önemlidir evde mutlaka oda termostati olmasi gerkir. Peteklerde termostatik vana olmasi gerekir. En önemlisi bina yalıtımlı olmasi gerekir. Bunlarin hepsi birleştiğinde Tasarruf ise %20'i bile gecmez.
Bence siz düzgün bir tesisatçıya gidin ve eviniz için bir proje çizdirin en mantiklisi bu olur.
Yogusmali kombi iyidir ama mevcut peteklerin metretul olarak biraz daha fazla olmasi lazimki yogusmadan verim alabilmen için.50 dereceyi geçtiğin anda zaten otomatikman yoğusma azalacak. Sistemin verimli çalışması 30/50 derece arası ..evdeki radyatörlerin metretül olarak mevcut olandan ortalama % 20 veya %30 fazla olması lazımki sen 50 derecenin üstüne cikmaman lazım. .
kafam karıştı, almaktan vazgeçtim :mad: