Dostum ben 2001 de yaptım bahsi geçen yerlerde .Bu dönem çıkan var mı diye sormuştum :D
Printable View
Tunceli'ye giden yokmu...??? Jandarma ve komando tugayı hakkında bilgiler verebilirim. Hepinize şimdiden hayırlı teskereler ama bitmezzzzzzzzzz :D
Peki benim bir sorum daha olacak. Felaket kafama takıldı. Çünkü uçak biletimi bile aldım. Sorum şu :
Şimdi ben Düşmüş olduğum Erzincan merkeze 5 Kasım sabah 6 ya uçak bileti aldım. Yaklaşık sabah saat 8 gibi oraya inmiş olacağım. Teslim olmam gereken tarih ise 7 Kasım saat 10:00 (Ama ben 6 Kasımda teslim olmayı planlıyorum). Ben iner inmez beni havalimanından alırlarmı direk? Çünkü bir gece kalıp ertesi gün teslim olmak istiyorum. O şekilde plan yaptım. Kafama çok takıldı... Yani öyle bir durumda '' Hayır ben yarın teslim olacağım. Teslim tarihime daha 2 gün var. '' diyemezmiyim? Bir de bunu nereyi arayıp sorabilirim acaba? Bütün yorumlar için teşekkürler bu arada.
Sağa sola boş boş bakmazsanız almazlar:)
olmadı gösterirsiniz silüsünüzü. Dersiniz. Taa istanbul'dan kalkıp askere geldim. Müsade edinde bu gece dayımda kalayım zaten 1 gün erken geldim bunun için. Bir iki yokuş yaparlar ama he der geçerler.
Yada benim gibi atarlanıp sırtınızı dönüpte gidebilirsiniz:D
normalde askere teslım olmadan 12 gun onceden asker sayılırsnız.teslım tarıhıne kadar kı 12 gun sıze verılen hazırlık ıznidir.havaalanında asker genelde beklemez.cok sıkıntılı bolgelerde kıtalar halınde askerıyeye gıdıs olur ama oda dogunun sınır bolgelerınde.
usta birliği : Ordu İl Jandarmaya giden tek kişiyim galiba forumda.
ben de bu askerlik konusuyla ilgili bişey sormak istiyorum.Kocaeli üniversitesinde matematik son sınıf ögrencisiyim 2sene önce yoklama kagıdı geldi ben de ögrenci belgemi alıp şubeye gittim adam 6aylıgına tecil belgesi gibi bişey verdi ben de daha 2.sınıfta oldugumu ama siz 6ay sonrasına kadar zaman verdiniz dedim.Bana sıkıntı olmaz okul bitene kadar problem yok dedi.Bugünlerde her yerde haberler var kaçaklara para cezası falan gelicek türünden.Bende dedim sıkıntı olmasın diye gittim şubenin kapısındaki güvenlige sordum o kalabalık içinden adam tecil geçeli 2yıl olmuş dedi. Bende durumu anlattım adam ögrenci belgenle gel dedi.Sonra okulu aradım onlara durumu anlattım onlar da sen bi kere ögrenci belgeni verdiysen 29 yaşına kadar sıkıntı yok zaten biz o işleri hallediyoruz bişey olmaz dedi.6aylık tecil mevzusu içinde o dönemlik yazmıştır dedi.Şimdi eger kaçak olsam eve buna dair bi posta gelmezmiydi?Şimdi ne yapmalıyım sizce başıma bi ceza durumu falan gelir mi?Daha önce böyle bi durum yaşayan var mı? baya bi kafa ütüledim :D yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler...
Sülüsü aldım bugün 62 tl yol parasıda verdiler :)
Şirkete çıkış için evrak verdim.
Şubede ki memur 6 Kasım 10a kadar birliğine teslim ol dedi
Akşam bilet bakacağım hayırlısı
Birliğinize ne kadar erken teslim olursanız okadar iyi olur.
Verilen kıyafetler bazen yetmeyebiliyor. Koğuşlarda ranza kalmayabiliyor. Herkes girişi sona bıraktığı için ilk kayıtta falan çok sıra oluyor vs..
Saat 10.00'da değilde biraz geç teslim olursak sorun olurmu arkadaşlar?
sülüsü aldım bende 6sı teslim tarihi. Hayırlısı olsun hepimize
Memura onuda sordum sülüsde ne yazıyorsa ona göre git dedi.
Saat 14.00 Önce teslim olmamlı söylediler O zaman 10.00 - 11.00 arası teslim olayım , Sabah saat 06.00 otobüs otogarda olacak boş boş gezmeyelim. herkese şimdiden hayırlı teskereler ANKARA/POLATLI
Teslim saati diye birşey yoktur, sadece erken girip erken işleri bitsin diye.
17:00'a kadar girebilirsiniz.
Aslında Usta birliğine gittiğinizde anlarsınız gece 23:59'a kadar geldiğiniz takdirde herhangi bir sıkıntı teşkil etmez.
Sivas'ta 12'ye kadar giren herkese girdiği günün kaşesi vuruldu.
17'den erken teslim olmayın.
Boş boş işlerle içeride uğraşıp durursunuz.
banada 6 kasım en gec saat 10 da teslim ol dediler bugun
Erken teslim olmanın faydası olabilir de olmayabilir de..
Kimi yerde dolabınıza kadar bellidir, erken gitseniz de değişen bir şey olmaz. Kimi yerde erken gidenin ranza seçme imkanı olabilir, işleri erken biter.. Ben gittiğimde giriş saatim 14:00 civarıydı ve bölüğümdeki 2. ya da 3. kişiydim, ranza seçme imkanım oldu ve işlerim 9'da bitti yattım erkenden.. Geç gelenler gece 2'ye kadar bekledi..
Şansa kakıyor o zaman gittiğimiz yere göre değişecek sanırım bende sordum gidenlere falan kimi erken git avantajın olur dedi kimi sevk bitiş tarihi önemli falan diyor:beuj:
sinop yok hiç ama kastamonu 5. jandarma var bir kaç arkadaş acemilikte 1. celp giden 2. celp gidenden ayrımı olacak?
Şimdi 2.celp gidicem ben acemilik ne kadar sürücek, bitince ne kadar izin oluyor? Cep telefonu kullanma durumu nedir jandarma er için? Giderken ne götürcez, herşeyi veriyormu onlar? Varsa araştıranlar paylaşırlarsa sevinirim.
kastamonuya gıdecek arkdaslar telefon goturmeyın gırıste xray var ve detaylı arıyorlar :) ılk carsıda temın edersınız gerekırse kı bol bol kart alın ordada ucuz kartlar var dışarıda 40 lı ankesör var hıc sıkıntı yasamıcaksınız o acıdan merak etmeyın. Cok güzel bı yere gıdıosunuz, oradayken askerlıgın ılk psıkolojısıyle hıc sevmeyebılırsınız ancak usta bırlıgıne gıdınce cekersenız kıymetını anlarsınız ... sınemanız bıle var, paso catwork ızlıyorduk bız :D lıbıdo tavan
Bende saat 16:30 gıbı teslım olmuştum erken teslım olmayın herkes toplanmadan kesınlıkle ne yatak sectırırler ne ranza zaten sectırmıyorlarda herkesın sırasına gore nerede yatacağı vs bellı cogu yerdede bu sekılde artık. Buyuk acemı bırlıklerı ıcın dıyorum tabı.
keşana giden varmı ?
Doğu'ya giden arkadaşlar varsa hiçbir şekilde erken teslim olmasın. Diyarbakır'da KTM var. Oraya topluyorlar herkesi. Ne kadar boş iş varsa yaptırırlar. İş bittiği zaman da Acemi-Ustalık neresi ise yolculuk başlar..
kütahya hava er eğitim kimse yokmu dimi? bende öyle düşünmüştüm :D
beyleri silüsü alınca yurtdışına çıkamıyor muyuz?birde don atlet içlik çorap vs ne renk olmalı?
Tekirdağ bölgesi yokmu ?
Istanbuldan Ankara mamak a gidenler sulus aldiysaniz teslim tarih ve saati yazarmisiniz :) ?Birde orada nasil bulusacagiz sivilde olsa sakalim gobegime degecek derdim tanirdiniz orda herkes ampul gibi :D
Beyler alakasız olacak ama arabası olanlar ne yapmayı düşünüyor :)
@Zero
benim 6 kasım saat 10 (tekirdağ)
istanbulda da aynısı söylenmiş
acemiliği orda yapan KuBilaYY abi Mebs okulunun çok büyük bir yer olduğunu, 1000 kişi falan olabildiğini, içeride denk gelme olasılığının düşük olduğunu söyledi. Burdan yola çıkarak giriş kapısında buluşulabilir. (teslim tarihinin herkes için 6 kasım saat 10:00 olduğunu varsayarak tabi)
Ben 1 2 gun onceden gidip arkadasimda kalmayi planliyorum.Teslim gun ve tarihlerimiz ayniysa birligin onunde ya da duruma gore ankara icinde bulusup birlikte gecebiliriz.Ayri yerlerde bile olsa kogusumuz bos vakitte birbirimizi taniriz gorunce,orda kantin onunde yakamizda kirmizi gulle beklemek zorunda kalmayiz :D
ben ustaya geçince götürüp birliğin önüne bırakırım diye düşünüyordum ama kullanmamız yasakmış diye bir duyum aldım doğru mudur?
Bu ve bunun gibi bir çok yasak var yani Allah kaza bela vermesin kaza olmadığı sürece sorun yok olurda iş resmiyete dökülürse ceza alırsın askerliğin belki uzar 1-2 hafta filan riske atmaya değer mi bilmem.
Bu arada şimdiden hayırlı teskereler bende böyle bi konuya yazmıştım 349.Dönem Emekli Teğmen oldum ben artık =) Darısı başınıza şimdiden Foça Komando Okuluna gidicek varsa yaşadıklarımı gerekenleri anlatırım ;)
Herkesin teslim saati 10muş.benimde 6kasım 10.ancak uçak 14.30 da iniyor.kastamonuda teslim olcağım yeri aradım aynı gün içinde sıkıntı olmaz dedi.bu konu hakkında bilgisi olan varmı