Bariz belli zaten sahibinden'deki ilanlardaki koltuklar bride recaro sparco vs
Printable View
Bariz belli zaten sahibinden'deki ilanlardaki koltuklar bride recaro sparco vs
Satılık orjınal sparco koltuk war elimde :))) birlastan almıştım yok mu isteyen acil yaw :)
daha önce hiç kullanmadığım için soruyorum sahte koltuk ile orjinali arasında kullanım ve fonksiyon olarak ne gibi farklar oluyor
başka bir modelin orjinalini almak nasip oldu Volkan Işık Sparco dan. bu konuda bahsettiğim R333 modelininde orjinalini inceleme fırsatı buldum. Birkere hatları benziyor ama orjinalinin kıvrımları, dikiş yerleri tamamen değişik. Koltuk kalitesi ve malzemesi alakasız. Sahte koltuklara o paraları vermek gerçekten yazık olur. 120$ a getirip takımını 1500 er liralara satıyorlar (gelişmiş modeller 3.000 -4000Tl ye kadar çıkıyor.) Üzerine biraz daha ekleyip orjinalini almanızı tavsiye ederim. Belki güvenlik açısından bile sıkıntı yaşatabilir. Koltuğu aracınıza monte ettikten sonra kaza anında koltuk iskeletinin kalitesizliği sayesinde sahte koltuğun, kızaktan kırılarak ayrılması gibi bi olay bile gerçekleşebilir.Yada yaslanma mekanizması kırılır mazallah iki büklüm katlanırsınız :)
Sparco yu orjinal olarak sadece Volkan Işık Sparco ve bayileri satıyor. Diğer yerler ve sahibinden deki ürünler büyük ihtimalle sahtedir, yada kaçak getirtilmiştir. Bilginize...
sahibinden gerçekten sıkıntı yaa
sahibinden.com daki koltukların zaten hemen hepsi çin malı, dükkanlar da inkar etmiyor, sparco nun sadece R100 modeli uygun fiyatlı ama ağırlığı neredeyse orj.den bile fazla, ben şu modeli beğendim ki öyle aman aman bir model değildi, 2 tane alsam 10.000 TL vermem lzım
R700 DERİ KOLTUK : Koltuk : : Sparco.com.tr
ayrıca R100 de kızak da yok...
o da birşey mi şuan sitedeki sıfır spor yayların neredeyse hepsi sahte.
valla bana sahtesini kakalarken hiç üstad bunlar çin taklit aman sonra sıkıntı olmasın diye uyarmadı.Aksine sparco abi bunlar sparco dediler. Ürünü aldım sahte olduğunu anladım aradım adamları, bunlar orjinal dediler Türkiyeye böyle giriyor dediler.
zaten hiçbirinde kızak yok. r100 aldım orjinalindende daha ağır değil :) tutupta yarışlara katılmıyorsanız görünüm, konfor ve maddi olarak alınabilecek en iyi model. kendisi fast and furius 6'dada kamera karşısına geçmiş koltuktur :) Biraz daha paranız varsa r333 modelini tercih edersiniz. Ama r700 de gayet süper
Peki bu ve benzeri herhangi bir parça bu kadar rahat getirilip nasıl satılıyor ? ( kalitelerinin tartışılır olmasından dolayı)
hadi adamlar getirdi sattı, araçlara nasıl bu kadar rahat montaj yapılıyor?
bu ürünler Türkiye'ye girerken hiç bir kalite testine sokulup,kalite belgesi verilmiyor mu?
bu tarz parçaları geçtim, Almanya'da adam bildiğin cam filminin bile tüv onaylı belgelisini istiyor yahu..
guneslıde satan dukkanda ıncelemıstım sungerın uzerıne sparco brıde kılıflı sekılde satılıyo orjınalle alakası yok sungerlerı anı bı yaslanmada kırılcak yırtılcak gıbıydı bende ıyıkı almamısım dıyorum
geçmiş olsun
13 küsür , şu aracın üzerindede mevcut
Fast & Furious 6 Cars: 1971 Jensen Interceptor on Edmunds.com
en uygunu evo serısı 6 kılo cıvarıydı
Getiren adam "dekoratif amaçlı" dese, kim ne karışabilir? Tıpkı modifiye ürünleri gibi bunlar da yol arabalarına takma amaçlı getirilmiyordur diye düşünüyorum. Bu tarz konularda sorumluluk araç sahibine ait.. Araç sahibi araştırıp, kanunlara uygun olanı yapmakla mükellef..
Bence çok fazla abartıyorsunuz bu olayı. Bende gidip Volkan Işık'dan bir çift orjinal Sparco aldım ama sahte ürünlerin kaliteleri o kadarda kötü değil. Hiç kendi aracımda kullanmadım ama defalarca denk geldim ve inceledim. Siz 1990 model bir arabanın koltuğuna ne kadar güveniyorsunuz bilmiyorum ama en büyük maliyet endişeleri ile bile üretilmiş kompozit malzeme sahte koltuklar bile bayağı sağlamlar. 400-500 TL lik sahte koltuğun kapıdan büyük darbe almış olanını gördüm. Hiç ummadığım kadar kazaya direnmişti. Ayrıca 120 dolar dediğiniz koltuğun kargosu ve vergisi çok tutuyor. Bende AliExpress'de felan aldığım koltuğun hemde Carbon Fiber olanını çok ucuza gördüm ama Çin'den buraya nakliye ve verilecek vergi ile fiyat 3-4 katına çıkıyor. Geri kalanı tabiki kar ama öyle abartı bir karda değil.
eğer sahte koltukların fotolarını atarsanız çok iyi olur çünkü çiftini 600 liraya satan var ben almayıda düşünüyorum en azından benım gibilere fikir olur
muhakkak araç sahibinde bitiyor olay.
tamam adam getirdi sattı, diğeri aldı taktı olay bitti mi yani? bilmediğimden soruyorum.
sadece koltuk olarak değil de genel olarak herhangi bir parçada kalite belgesi aranmıyor mu? jantlarda dahil olmak üzere ruhsata işlenmiyor mu?
muayenede bunlar sorun olmuyor mu?
adam sormuyor mu kardeşim kalite belgesi yada araca uygunluk belgesi nerede diye?
ben getirdim oldu,taktım bitti mantığı mı hakim acaba? diye merak ederek sormuştum.