6 ay sonra o aracı satıp başka araç alsan da sokamassın. İsme bakılıyor.
Printable View
Herkese slm..oncelikle sunu belirtmek isterim.gurcistan yada farkli bir ulkeden arac satin almak icin oncelikle ogrenci yada calisma izninizin ywni oturumun olmasi gerekmektedir...aksi taktirde ruhsati ustunuze alamaz haliyle trye gecis yapamazsiniz..ben isin geregi japonya ingiltere almanya gurcistan vs vs bu gibi bircok ulkeden arac ve arac parcasi satin aliyor ve satiyorum..affiniza siginarak sunu belirtmek isterim ..ticaret konusunda enson tercih ettigim ulke gurcistandir..bu ulkeyle olan ticaretinizde cok dikkatli olmanizi oneririm..arkadasimizin koydugu linkdeki site herkese acik bir site degildir..hesap gerektirmektedir...fiyatlar kapali teklif usulu hesaptan yollanan tekliflerle verilmektedir..ortalama buaracin japonya fiyati 3000-3500$ arasi dir..ben aldim elimde patladi..iade hakkiniz yok..oyuzden butarz araclari ihaleden almak cok dogru degildir..sozu biraz fazla uzattim ozurdilerim..kimsenin yapacagi ticarette zarar gormesini istemem..iyi firumlar
beyler misal gürcü ya da bulgar tanıdığımız var
bi türlü arabayı buraya getirdik
bunu tr plaka yapmanın yolu var mı?
atıyorum 50 bin cebimizden gitsin ama 34 plaka gtr arabamız olsun yok mu bi yolu
bu aralar gürcü plakalar çoğaldı, hatta özel isme geliyor xxx - 000 şeklinde. bu konu hakkında bilgisi olan vardır muhakkak.
sistem çok basit aslında gürcü biri arabayı alıyor tabi parasını siz veriyorsunuz gümrükten çıkmadan önce size bir vekalet veriyor 6 ay o vekalet ile aracı burda kullanıyorsunuz sonra tekrardan gürcüye yollanıyor araç ;) ama burda kime nasıl güvenir parayı verir üzerine araba alırsınız o size kalmış :D
@halilayhan +1
aynen, araç gürcü birinin üzerine oluyor. adam aracı alıyor ve size vekalet veriyor. 6 ay sorunsuzca kullanabilirsiniz. aracı alacağınız kişi tanıdık olursa tadından yenmez. 6 ayda bir araç değiştirirsiniz. hem de burdakinin 4'te 1 fiyatına :)
benim duydugumda gürcüden araç alınıp türkiyeye geçtikten bikaç gün sonra ordaki vatandaş aracını trafikten çekiyormuş yada hurdaya ayırıyormuş sonrasında türkiyede parça parça dagıtıyorlar misal tavan başka arabaya kapılar koltuklar başka araca geçiyor benim duydugum baya bi change araç dolaşıyomuş piyasada
Araba değilde dslr makinalar kaç paradır acaba orda :)
Bende çok görüyorum 350Z'ler Supra'lar Mercedes'ler falan, ya sırf bu iş için facebook'ta grup açmışlar. Adamların sitesi var. Aracın 6 ay orda kalmasına gerek yok giriş cıkıs yapmanız yeterli diyorlar. Nasıl bir kanalları varsa artık...
Anlamadığım şey bizmi enayiyiz bu kadar çok para veriyoruz arabalarımıza yoksa bu adamlarmı çok akıllı istediği model arabalara biniyorlar ? :D
oturma izni , çalışma izni ve gürcü vatandaşı üzerine almanızada gerek yok kendi kimliğiniz ile alabiliyorsunuz
sürede 11 ay bu konudan sonra yakın bi kardeşim baya araştırdı
girip ruhsat ve plaka değiştirip geri getirebiliyorsunuz orda kalmasınada gerek yok
5 bin dolarlık bi aracın 2 binde satış ve plaka masrafı tutuyor bazı ilandaki arabalar gümrükte yatıyor onlar 5 bin dolar ise bir 5 bin dolarda dosya masrafı oluyor
uzun lafın kısası baya bi karışık s2000'ler 9 10 bin dolar ancak satmak istediğinizde gürcüde bildiğiniz evlat satılmıyor
Harbiden boku çıkmaya başladı bu olayın Osmaniyede bile gittikçe çoğalıyor Gürcü plakalı araçlar. Bana patlaması yakınmış gibi geliyor. Birde anlamadığım olay neden Bulgaristan, Yunanistan değilde Gürcistan? Diğer komşularımızda da araç fiyatları bizden çok çok aşağıda benim aklıma; Sarp sınır kapısındaki memurların bi dolap çevirme ihtimali bile geliyor :D
arkadaşlar abartmayın suriye plaka binlerce araç var devlet hepsini geri sınır dışımı edecek sadece gürcü plaka degil biçok yabancı plaka araç geziyor t.c de hiçbi sorun sıkıntı yok herşey yasal bi şekilde işliyor 6 ayda bir gitmek gerekiyor tek sorun o buna t.c hükümeti karışamaz yasa çıkaramaz gürcistan hükümeti engel olursa olur
Araba ucuz, satış pahalı ? :) nasıl iştir bu. Napsak arabaları satıp ordanmı alsak anlamadım ki... Bilmem kaç ayda bir gider geliriz bişey olmaz ya. Maksat gezmek olur :D
Benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla sistem şöyle
1.000$ giriş 1.000$ çıkış parası harcanıyor bu gümrük veya plaka değiştirme masrafı olabilir şifreli konuştular çünkü bilen kişiler :D
Araca istediğiniz plaka içinde 300-400$ verirsin dedi mesela
EMR
MST gibi
Araç 5 ay 10 gün falan olunca gidin 1 hafta gürcistanda tatil yapın orada ufak değişiklikler ve masraf yapıyorsunuz geri geliyorsunuz.
Yani en baba araç 20-30 bin $ civarı olduğu için aracı alın baktınız iş patlıyor olacak gibi değil plakayı sökün evladiyeye ayırın :D
Peki aldık ordan diyelim 6 ay sonra götürmesek trafiğede çıkmasak ama koysak garajda dursa olmuyor mu :D
Selamun Aleyküm,
Bu Gürcistan'dan, Engelli raporlarıyla ötv'siz vs. araç satın almak için prosedürler mevcut mudur ?
İkinci el/Sıfır Almaya değer mi ?
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2010/01/2010 01 23 - 34 html
8 ve 15. Maddeleri okuyun. Türkçesi belirtilen kişiler dışında aracı vekalet ile kullanan biri dahi olsa araç bağlanır trafikten men edilir. Bu hikayenin de sonuna geldik :)
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
Yeni link ...
bu istemo patladi yani simdi ?
Geçen biriyle konuştum bu gürcistan'dan araç alınca 6 ay olan süreyi Gürcistan'a 2.000 $ ödeyerek 2 yıla çıkarılabiliyormuş ne kadar doğru bilmiyorum.
Olayın b*ku çıkmış durumda. getiren getirene..
Aynen, yarın birgün yasayı değiştirip yaptırım uygulanır ve hepsi toplanır gibi.. Hiç değilse değerli araç getirip donanımları, parçaları değiştirselerde bi işe yarasa :)