Ya burada çok abuk subuk yorumlar var zaten, 10 tane madde yazıp sonra 15TL'ye iç dış yıkasın demek pollyannacılık başka birşey değil.
Printable View
Yada sen gel benım dukkanıma ben bı demo araç bulım sana 5 gun verım bu ışlemlerın aynısı yap, araba bıtsın tech turkey'de detaılıng ıle uğraşan bı ton arkadaş ve uzman var, jurı olarak toplansınlar onaylasınlar 10 uzerınden 10 desınler hemen notere gıdıp arabayı senın ustune vercem bu kadarda buyuk konuşuorm, yapamazsan sen bıze bı yemek ısmarlarsın.. :)[/QUOTE]
Oraya gelme gibi bi imkanım malesef yok , fakat burda sizin gibi yıkama detailing işi ile ilgilenen birçok kişi var onlardan ricam ellerini vicdanlarına koyup 5 günde bir aracı bu şekilde yapılıp yapılamıyacağını söylesinler :)
Videoda araç 5 günde yapılmış , fakat videodaki aracın ferrari enzo oluğunu üzerindeki ayrıntılı yerlerin , motorun , temizlenmesindeki gereken dikkat ve zorluk maksimum seviyede , ayrıca adamlarında profesyonelliğin son seviyesinde çalıştıkları gayet açık herkes görebilir , anlatmak istediğim bu kadar handikap varken bile araç 5 günde yapılabiliyorsa , buralarda yapılıp yapılamıyacak olmasıda burdakilerin değerlendirmesine kalsın :)
ıstedığım soruların cevabını alamadm neyse gecen mesajlarda yazıordunuz yaa arabaya gore uygulama farkı olmasın, her araba eşıttır dıe :) bızde her araba aynı zatn ferrarıde gelse 5 gun cıtroende (kendı arabamı yazdım, şmdı mıllet markaya takılır bıde..)
asıl handıkap kalıtesız arabalarda :) ornek vermek gerekırse bı japoncu olarak japon araclarının boyası ıncedır, ben yaparm ederım dıenı sonra tampon kaput yakanı çok gordum :) araba ne kadar kalıtelıyse o kadar temız ve sorunsuz bıtıo..
sen 10 gun uygulama yapılsın de 10 gun uygulama yapılır o arabaya, yeterkı para sıkıntısı olmasın reçete uzar gıder..
detaılıngcılere soralım bu araç 1000lıraya yapılır mı, yada vıdeoyu ekleyen kışıye ulaşalım ve orada ne kadar fıyata yapıldığını oğrenelım, tr şartlarına gore fıyatı çevırelım bakalm ortaya çıkan fıyata kaç kışı okey dıeck.. :)
[IMG]http://u1312.hizliresim.com/1j/k/vmlld.jpg[/IMG]
böyle bi detailing yaparsanız herkes gelir bence :D :D işin şakası tabi :)
1- dandik köpük kullanılmamalı ( yada müşterinin verdiği şampuan varsa onunla yıkamaya razı olunmalı )
2- arabalar kesinlikle süngerle yıkanmalı
3- durulama işlemini güzel yapılmalı çamurluk içleri tertemiz yapılmalı ve jantlarda en ufak balata tozu çamur kalmamalı
4- kurulama yapılırken 3 adet tertemiz bez kullanılmalı 1'i camlar için 1'i arabanın az pislenen yerleri için diğeride çamurun daha fazla sıçradığı yerler için
5- lastik parlatıcısı kaliteli olmalı 1 saat sonra akıp lastiği rezil eden tarzdan olmamalı.Arabaya aynaya asılan kokulardan asılmalı ve yerlere hemen parçalanıp gitmeyen kağıt koyulmalı.
6-ve en son en önemlisi güler yüzlü esnaf olunmalı bide arabayı yıkanacak yere çekerken personellerin arabayı çakal çukal babasının malıymış gibi kullanmaması lazım
haa bide en son sprey olarak hızlı cilada yapılabilir eşantiyon olarak.
şahsen böyle bi yıkamaya benden temiz 25 lira çıkar :)
Video daki arac 4-5 bin pound a yapilmis. 4-5000 tl de sen ona, anca o zaman kurtarir. Hani kaliteli eleman falan olacak su olacak bu olacak anca o zaman kurtarir.
Burada yorum yapip 1 araci tamamen %100 dogru bitirmenin ne demek oldugunu bilmiyorlar sanirim. Bize cok musteri geldi, araci alkolle sildigimizde kahrolan, yapmayin.. Su yazilanlarla sadece bu isi gercekten profesyonelce yapmaya calisanlarin piyasasini kiriyorsunuz.
Sokakta 200-300 arasi yaptiranlari goruyorum , doldurucu cilalara aboneler. Bu herseyi ozetliyor.
Aracı yazarken ayırt ediyosun diyeceğinizi tahmin ettim , anlatmak istediğim araç üzerindeki ayrıntılı yerler örneğin motor kısmı ( 2.20 ile 3.00 dk arası ) , adamlar motor içindeki karbon parçaları sökerek polisaj yapıyor , 4 jantı söküp ayrı ayrı temizlik , gereken yerlere zımpara , rutüş boyası , aracın alt kısmının temizliği , aracın üstündeki tüm karbonlara polisaj , motor içi karbonlara koruma filmi vs vs video izlendiğinde herşey gayet açık.
Ben 5 günlük sürenin yetersiz olacağı hakkındaki düşünceniz kısmına cevap vermiştim , tekrar ediyorum yukarıdaki işlemlerle bu araç 5 günde bitiyorsa ( mikroskopla detaylı analizine kadar ) , burada da bir araç elbet biter aynı işlemleri eksiksiz yaptığımızı düşünürsek bile :)
Siz de benim için uygundur dediğim fiyata takılmışsınız , oradaki maliyeti buraya çevirirsek burada ortalama bir araç bile alınabilir belki :)
Sonaxın en pahalı paketi 890 TL olarak görünüyor , iki uygulama aynı mıdır ? gidenlerden de yorum bekliyorum..
Detailingcilerden ve herkesden ricam videoyu izlesinler ve bu uygulamanın 1000 Türk Lirasını hak edip etmediğini değerlendirsinler :)
her arabanın az çok ayrıntılı yerlerı var, motor yıkama ve korumada bende her yerını fırçalıorm, sokulebılen her yerın altını temızleyıp koruma sıkıorm, muşterının oraya bakmayacağını bıle bıle, kı bu uygulama ultra lux bı bıçımde yapılıo o dedıklerını yapmak zorunda zatn, onurcan 4000 pound dıo hadı bız onu tl yapalm kısacası aracını bu şekılde temizlesem 4000 lıra verırmısın bna..?
ısteklerını aslında bu vıdeo anlatıo ama o vıdeodakı para senı yansıtmıo dmı? bızı kızdıran şeyde bu zatn, duşun aynı o tarz temızlık ıstıosn ve 200 lıra olsun dıosn bıze sence mantıklımı..? (kızgınlığımızı anlaman ıçın rakamı o kdr duşuk yazdm, rakam sadece bı ornek..)
ben 5 gun yeterlı olcağını soyluorm zatn, senın yorumlarına bakılırsa senın ıçın yarım gunluk ış, elemana bıle gerek yk yazdın.. "Benim düşüncem bu , ayrıca bahsettiğim sistemde elemanlık birşey yok."
douu nıcklı arkadaşlar 5 gun kıyı koşe temızlencek bu araç ıcın sızın fıyatınız nedır dıe sormuş, sende cvp olarak 1000 lıra demışsın, ben fıyata takılmadım sana takıldım.. usttekı mesajında ıkı bolumu kalın yazı olarak ışaretledım, aynı mesajda hem olur hem olmaz dıe yazdın..
konu çocuk gıbı tartışmaya gıdıo, butun arkadaşlardan tek bı rıcam var bı konuda bılgınız varsa mesaj yazın yoksa okuyup geçın..
haksız olduğunuz yerdede ozur dılemeyı bılın, ozur dılemek ınsanı kuçuk duşurmez yada boynunu bukup uzulup kızarmasına neden olmaz tam tersı olgunluktur erdemlıktır..
konuya gelecek olursak ıstekler sureklı artıo ama fıyatta bı artış yk, hem hızmet ıstenılıo hemde fıyatta duşuş olsun denılıo, hızmet sektorunde nasl böyle bı ters orantı oluştu ben anlamadm.. :confused:
hahaha bakip bakip guluyorum :D Ne adamsin ya :D
Neyse arkadaslar gerilmeyelim, isin ozu su ne kadar ekmek o kadar kofte : ) Bazi urunler var arac basi 500tl lik gidiyor, bizimde amacimiz her keseye gore birseyler ayarlamak ; )
Yinede buradaki bazi istekler, fiyatlarla bagdasmiyor ama o da normal. Ben nasil is veren olarak ucuza yapmaya calisiyorsam musteri de olabildigince ucuza yaptirmaya calisacak. Onemli olan bu bilinci insanlara verebilmek.
Biz mesela X yerlerde detayli temizlik yaptirmis bir kac arkadasimizin arabalarini APC-Citrus wash tarzi seylerle yikadik geriye bir cok hata cikti, simdi 300-500 bakmadan bize geliyorlar.
Detayli dis temizlik olarak bakarsak ise, insanlar araba mi boyatiyoruz diyor fakat ben gelip orada basarili is yapamayip tekrar tekrar sen gormeden girip 50-60 mikron alirsam bir sonraki uygulamada gider araci hakikaten boyatirsiniz ; ) Bu iste ciddi kucuk detaylar ciddi kotu sonuclara yol acabilir. Bu isi ozellikle Nanotech urunlerle yapan kisiler tasiyor, bir paneli silmeyi unuttun hos geldin partisi var mesela :)
Sonuca gelirsem, oncelikle yorum yazan herkese tesekkur ederim. Cok guzel fikirlerde cikmadi degil. Eger istedigimiz gibi acmayi basarirsak buradaki butun uyarilari dikkate alacagiz. Tabi bunun icin fiyat paketleri de olacak, herkese uygun urun bulmaya calisiyoruz su an, yurt disinda egitimlerimizi ayarliyoruz. Acikcasi sadece acabilmek icin bile cok calisiyoruz. Ocak ayi icerisinde 2 ayri ulkede 2 ayri egitimimiz var, her duruma hazirlikli baslayacagiz baslarsak ; )
Bu Konudan Yola Çıkarak Paket Yıkama Programı Olabilir mi Acaba ? Normal Yıkama 20 25 Arası Detaylı Yıkama 30 40 Arası Cilalı Yıkama 50 60 Arası Vs ? :) Saçmamı Oldu Ne ?
bu arada enzo 4500 pound'a yapılmış. videonun altına yorum olarak yazmış şirket.
@Faruk_Vtec - Ben yarım günlük iş falan diye bahsetmişim ? Frekanslarımız tutmadı sanırım kusura bakmayın anlaşamıyacağız gibi duruyor , yanlış bir şey söyledimse affola , size bol kazançlar işlerinizde..
Oraya gelme gibi bi imkanım malesef yok , fakat burda sizin gibi yıkama detailing işi ile ilgilenen birçok kişi var onlardan ricam ellerini vicdanlarına koyup 5 günde bir aracı bu şekilde yapılıp yapılamıyacağını söylesinler :)
Videoda araç 5 günde yapılmış , fakat videodaki aracın ferrari enzo oluğunu üzerindeki ayrıntılı yerlerin , motorun , temizlenmesindeki gereken dikkat ve zorluk maksimum seviyede , ayrıca adamlarında profesyonelliğin son seviyesinde çalıştıkları gayet açık herkes görebilir , anlatmak istediğim bu kadar handikap varken bile araç 5 günde yapılabiliyorsa , buralarda yapılıp yapılamıyacak olmasıda burdakilerin değerlendirmesine kalsın :)[/QUOTE]
4500 pound = 14000 tl. Araban enzo degil ok. Araban ne olursa olsun hayvani bir temizlik yapicam. 2 bin lira alacam ama arabanın alt üst sag sol hiçbir yerinde tek bir leke kalmicak. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Hala isi kolay zannediyorsun. 3 gün bi islet bakim bi yıkama dükkanını. Ne kadar sacın dökülecek.
valla konuya msg attımmı bilemiyorum ama,bir zahmet camları içerden silerken camsil vs kullansın gidipte sigara dumanını camlara yağlamasın.(camlar kapalı sigara içip klima açan kişinin dramı=ben)
diğer türlü temizlenmiyo çünkü arabanın camları.
Birde detay kısma gelirsek eğer,en fazla 4seçenek fiyat çıkartsın.
Desinki bak kardeş,gardaş,bilader,birader
meq kullanırsam şu kadar gider şu fiyat
nano kullanırsam şu kadar gider şu fiyat
sanayi işi olsun arabayı satıcakmışsın madem parlasın yeter şu fiyat(burdan kaar etsin etceği en kolay yer bu uygulama:D)
müşteriye hava tabancası kullandırmaya izin versin(bköy spor klübü) sürekli yıkatıyorum her zaman çıktıgımda 1damla su bile akmıyo arabadan kimi zaman ben kimi zamanda çocuklar kim varsa kullandırtıyorum hava tabancası/kullanıyorum.
onun harici 15lira olsun zaten 5lira bahşiş ben nereye gitsem atıyorum(beğenmediğime 1lira veriyorum:D)
+ olarak millet rahatına ne meraklıymış arkadaş:D adam ps3-4 koysa gidip oynicaksınız yani:D ben arabanın başında durmadan yapamam bugune kadarda hep böyle oldu bu.Onun yerine çıplak kadın posterleri assın takvimler vs assın dükkana daha iyi :D Würth 2014 mesela :D :hehe:
kendi eldivenimi ve yıkama şampuanımı verdiğimde bilinçli bir şekilde tamam demesi