User Tag List

Sayfa 5/12 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
223 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim gözümde verilen yan hizmetlerin(ps,tv çay kahve) zerre kadar degeri yok. aracimi yıkanırken izlemek , yıkayan ilgilenen arkadaşlarin kendi araçlari gibi ilgilendigini görmek ve bilmek , aracin her ayri bölgesi için ayri ürün kullanmak(plastik,trim,jant,kaporta) ve yaptigi işe hakim oldugunu hissettirmek benim için yeterli. araci teslim alirken ' ben yıkasam ancak bu kadar yıkardim zaten' diyebildigim yere iç dış yıkama için gözümü kırpmadan 50 lira veririm.

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğitme konusunda haklısınız arkadaslar .ama sızın ucuz ıscı dedıgınız türkmen vb adamlar haftalık 250 -300 den asagı çalışmıyorlar artı yemek su sıtede calısan cogu ınsanla ya aynı yada fazla alıyordur : )
    İstanbulda bayaa yüksekmiş suriyelilerin piyasası Osmaniyede usta değilse eğer aldığı en kral haftalık 70-80tlyi geçmiyor şimdilik

Konuyla ilgili olarakta bence bekleme kısmı çokta önemsiz değil sonuçta herkes senin benim gibi bu kadar arabasına hasta derecede dikkat edip başında beklemiyor aracın yıkandığı sürede müşterinin sıkılmaması için ps internet vs gibi hizmetler kesinlikle olmalı bence

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PS3te GT5, Xboxta Forza oynayalım aracımız yıkanırken. En olmadı Langırt falanda olur
    Bu yorum tam olarak benim beklentimi anlatıyor. Aşırı sıkılgan bir adamım. Sırf bu sebepten dolayı arabayı sürekli yıkatmıyorum. Bekleyemiyorum çünkü.

Metin Bilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suan bende bu isi yapiyorm ve ayni dusuncelerle basladim mekan buyuk (1500m2) araclari genelde kendim cekiyorm veya guvendigim eleman cekiyor.. Kullanilan su sebeke suyu kaporta bezi torpido bezi jant bezi cam bezi hepsi farkli
    Zaman oldugu surece cok yogunluk yok ise aynalardan su damlamaz
    Ve butun araclarin davlumbazlarina tabanca ile koruma sıkılır lastiklere jel parlatici kullaniliyor baya etkili
    Halı paspası olan arac lar paspaslar dısarı alındıktan sonra fırcalanır egerki musteri ister ise yikanir ki tavsiye etmiyoruz (kurumaz koku yapar) her ne kadar makina ile suyunu alsak bile
    Yabanci elemanda var ama bir tanesinin aldigi ucret 1300 tl bence az deil gibi.. 6 tane eleman var maaliyeti hesaplamak lazimki musteri memnuyeti icin ..hep o olsun bu olsun la olmuyo elimden geldigi kadar gerekeni yaptiriyorum ama hergun illlaki ayni performans olmayabiliyor bu iside iyi yaptigima inaniyorum..ama hakkimca kazanmadigimda kesin..

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jr1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbulda bayaa yüksekmiş suriyelilerin piyasası Osmaniyede usta değilse eğer aldığı en kral haftalık 70-80tlyi geçmiyor şimdilik

Konuyla ilgili olarakta bence bekleme kısmı çokta önemsiz değil sonuçta herkes senin benim gibi bu kadar arabasına hasta derecede dikkat edip başında beklemiyor aracın yıkandığı sürede müşterinin sıkılmaması için ps internet vs gibi hizmetler kesinlikle olmalı bence
    8 yıldır bu ısı yapıyorum senın dedıgın fıyatı istanbulda okul arasında babalarının zoruyla bır mekana gıren 12-13 yasında cıraklar alıyor : )

EMG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkiyede gercekten hakkiyla isini yapan bir dukkanin 20 liraya araba yikayarak guzel para kazanacigna inanmiyorum sahsen

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben ne yapıyorum

Kapı arasına ayrı camların içlerine ayrı dışlarına ayrı kaportaya ayrı iç plastik aksama ayrı bez kullanıyorum.
    Gün içinde 4 tane falan peluş kullanıyorum ortalama. Çünkü peluş arabayı en az fırça kadar çiziyor bence.
    Tüm yıkadığım araçlara jant temizleme için ilacı ve jant fırçasını mutlaka kullanıyorum.
    Detaylı olarak araç yıkatmak isteyen olursa jantları söküp davlumbazları yayların aralarını falan temizliyorum.
    İkram gelen müşteriye mutlaka soruluyor. Bekleyen kişi çay kahve soda vs ciddi şekilde talep ediyor.
    Bekleme salonumda ps mevcut. Ayrıca müşteriye yönelik bi pc de var.
    Titiz müşteriler için mutlaka sadece onların aracına ait malzemeler ve kilitli dolaplar gerekiyor.
    Pedal silmeyi alışkanlık haline getiren elemanlar lazım. Adam tekrar basacak kirlenecek diye düşünmemeli.
    Paspaslar tertemiz yıkanmali, halı olanlar sert fırça ile temizlenmeli. Toz ise hava vurulmalı.
    Paspas kağıdı sadece önlere değil arkalara da konmalı. Bi araca konulan 4 tane paspas kağıdı 25 kuruş.
    Koku müşteriye sorulmadan sıkılmamalı. Müşteri için bi kaç çeşit koku alternatifi olmalı.

Eksiklerim var tabi. Yapmak istediklerim

Lift koymak istiyorum. Araç altı yıkama işi çok önemli.
    Off road araçları için ekstra uğraşacak bi alan istiyorum.
    Maliyetler biraz az olsa araca özel bez kullanmak isterim.

Yapabilecek bazı ekstra şeyler var tabi. Daha tecrübeli olan abilerim yazmış zaten. Benim yaptıklarım ve istediklerim bu şekilde. Ama sen gerekeni zaten yapacaksın. Yolun açık olsun. Allahım bol kazanç versin şimdiden.

Benim özen gösterdiğim konular bunlar.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelde her sey yazilmis, benim magdur oldugum ve yorumlarda gormedigim bir nokta var ki; tek kapili arabalarda koltuklari katlarken yapilan insanlik disi muamele Sag koltugum kilitlendi bunun yuzunden, gidip sokturup mekanizmayi tamir ettirmek zorunda kaldim.

Baska hakkaten her detaya deginilmis

Bi de Cekmecelerden ziyade daha merkezi bir yere ve Anadolu yakasina da bir bayi isteriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yatırım fizibilitesi çok iyi yapılmalı
    Çalışacak personelin içinde işi çok iyi bilen en az 1 Drogba olmalı
    Bekleme salonu düzeni,sigara içme yeri konforlu olmalı
    Yıkama sonrası ve iç için Hava şart
    Arabanın arkasından Jant içi ve akslardaki çamurlar temizlenmeli
    Bir de yıllardır aklımda olan bir düşünce var ps,tv,gazete insanları oyalamıyor dükkanda camekan içinde aracını net olarak gören bir yerde Kuaför olmalı.ciroyu hem 2 ye katlar hem de insanlar sıkılmaz ve hem den hem müşteri 1 taşla 2 kuş vurmuş olur.avm lerdeki yıkamaların pahalı olma sebebini daha ucuza yakalayabilirsin. fakat senkronizasyon çok iyi olmalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Önces-Sonrası şeklinde fotoraflar, duvarlara afiş halinde asılabilir.Mekanınıza ilk defa gelen bir müşterinin ön yargısını kırabilirsiniz...

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -arabanın üst kısmına ayrı bez alt kısmına ayrı bez kullanılmalı

-kapıyı veya bagajı açtığımda akan su, veya görülen çamur toz vs. olmamalı,

-20-25 lira nedir aluminyum

- jantlara özen gösterilmeli

-plakadan tampondan egsozdan aynadan damlalar akmamalı

-arabanın içine firma sahibinin beğendiği kokular sıkılmamalı ben beğenmiyorum onları akü

-hızlı cila atılmalı

- gerekirse WASHCOAT atılması seçeneği oluşturulmalı "efendim şapur şupur yıkama mı yoksa washcoat mu istersiniz" diye sorulmalı

-polisaj yapılması istendiğinde "öhhh" dedirten fiyatlar olmamalı,

- tek bir kit olmalı, ve arabanın herşeyini temizlemeli o kit, onu alırsan bu yok şu yok olmamalı

- aynı zamanda o detailing centerda köşe biyerde kaplama seçeneği veya plastidip seçeneği olmalı, arabamızın polisaj yapılmaması veya renk değiştirmek istediğimiz bölgelerine seçenekler yapılmalı,

-çay kahve içilecek ortam olmalı, istediğimizde oturup aracı detaylayan arkadaşımızla el ense sohbet etmeliyiz
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

by.gkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -bence ilk dikkat edilmesi gereken kapıda karşılamayı yapacak yıkama işini yapmayan güleryüzlü prezentable denebilecek bir eleman olmalı. hoş karşılama hem iyidir hem güven verir. aracıda hem yıkama yerine (farklı yerdeyse kurulama alanına) hem de teslimde bu kişinin kullanması gerekir. kısacası yıkayan adam kullanmasın arabamı.
    -kurulamada ani gaza frene basıp yada kapıyı bagajı aça kapaya üstündeki suyu akıtmaya çalışmak olmasın. bunun yerine hava tabancası olması şart.
    -yine kurularken üstündeki suyu silecek veya benzeri kauçuk plastik türü ürünle yapmasın.
    -bekleme yerininde aracı görmesi şart zırt pırt yerinden kalkıp arabaya bakmakta hoş olmuyor.
    -içeriyi temizleyen adamın dış yıkama yapandan ayrı olması lazım ıslak tulumlarla koltuğa oturunca iz yapabiliyor.
    -iç ve dış aksamdaki plastik parlatıcılar, kokular gibi şeyler müşteriye sorulmadan yapılmamalı. çünkü bu tarz ürünler her müşterinin seveceği şeyler olmayabiliyor.

Ben şahsen en çok beklemeye uyuz oluyorum hem sıra beklemek birde sıra gelince işlerin yavaş işlerlemesi çok sıkıntı oluyor. Sırf bu sebeple çoğu zaman kendim yıkamayı tercih ediyorum. En başta buna çözüm olması lazım gibi geliyor bana.

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maslak civarında olsun

Siz kendi arabanızı yıkamaya götürdüğünüzde o yıkamadan ne beklersiniz, arabanızı nasıl bir şekilde almak istersiniz ?
    - Benden önce kullandığı bez,sünger ıvırı zıvırı benim arabama yaklaştırmasın (her yıkamadan önce veya sonra kendi bezimle süngerimi evde makinada yıkarım, yıkamaya öyle giderim). Damlalar,camdaki bez izleri,çamurluk ve lastik içlerindeki sorunlar-hatalar bunları zaten siz benden iyi biliyosunuzdur.
    - Ps3 vs. gerek yok bence doğru düzgün rengi kaymamış tv ve yayını lig tv vs. günlük gazete,dergi, rahat koltuklar ve bu oturduğum yerden arabamı net görmem gerek.
    - Günlük taze ürünleri olan Yiyecek İçecek Otomatı.
    - Temiz tuvaletler
    - Taze Çay

Bana bunlar olsun yeterde artar bile, Allah yardımcınız olsun, bol kazançlar.

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıkandıktan sonra cam fitillerinden cama süzülünce o su damlacıkları aşşağa doğru kundaklayasım geliyo o yıkamayı.... benim yıkadığım gibi içini dışını cilasını jantları hiç bi zaman özen gösterilmiceği için aracımı hep kendim yıkarım. Benim yaptığım işçiliğe eminim 70-80 lira para isterler...
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı çekerken kesinlikle koltuk ayarının değişmemesi çok önemli sonra düzen tutmuyor

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim gözlemlediğim en önemli sorun hafta içi iş olmaması hafta sonu yoğunluk olması mesala sonax a giderim devamlı karsıyakada hafta içi çalışıyorum ***** sadece c.tesi gidebiliyorum eleman yıkamayı bitirir kenarda 1 saat kadarda kendim takılırım ki çoğu zaman eleman tam bitirmeden bıraktırırım mekan kalabalık oldu diye başka arabaya gecer ki sabah erken giderim 8,30 da acarlar 8,45 de orda olurum rahat yıkansın diye ona rağmen 2-3 hafta önce normal yıkama 25 tl olmasına rağmen çok oyalandım diye eleman 35tl aldı benden ve beni kaybetti zaten normalde yıkayan elemana 5-10 bahşiş bırakıyordum bahşişi mekan sahibi aldı hafta içi dükkanda düzenli iş olmayınca mekan sahiplerini gözü dünüyor resmen 45dk araba cıkartıp hafta sonu max iş yapmaya çalışıyorlar ve kötü işçilik oluyor bence fiyatı yüksek tutup kalite oturtmak en güzeli olur ama tr de oda zor görünüyor mesela kendin yıkama işi çok tutulur gibi geliyor aynı parayı vereyim kendim yıkayayım
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

mechanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tane sarışın bombanın köpürte köpürte , kaputundan kayarak vs. arabamı yıkamasını bekliyorum. 100 TL veririm!
    --
    her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunca şey 20-25 liraya hayal olur bence.

Sevdiğim bir abim bu işi yaptı. 100 lira gibi bir rakam veren müşterisi geldi.Neden taban paspasının altını silmediniz dedi. Utan be adam dükkanı mı satın alıyorsun ?

Başka bir müşteri aracına iç kuaför yaptırmış. Kamera kayıtlarından tarihe baktık. Tam 25 gün önce gelmiş. Giderken memnun gözüküyor. 25 gün sonra gelip "Koltuğu adam gibi silmemişsiniz burada leke var" dedi. "Sever misin sabaha mı bırakırsın "

Diğer yorumlara katılıyorum. Ama insanlar hep eksik bir şey bulacaklardır

Allah sabır ve bol kazanç nasip etsin

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki gundur sivas tarafinda keklik acilisindayim daglarda.
    Kisaca yazayim;
    Parlakligin cabucak gitmemesi.
    Boya korumadan aldiginiz aracin cizikleri gitmis sanarak iki gun sonra yine ayni ciziklerin olmasi.
    Lekelerin kalmamasi.
    Plastik ve o tip yuzeylerin kirlenmemesi.
    İc temizligin yapilirken deri ve detaylara max ozen gosterilmesi.
    Malinin arkasinda durmasi.
    Yikama hizmeti vermesi.
    Guler yuzlu olmasi.
    Arabaya gore fiyat sisirmemesi.
    Gibi ayrintilari beklerim,sanirim cok oldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)