insanlar insan gibi motor kullanmayı bilmiyorlar. ama ben uzak durmayı tercih ediyorum
Printable View
insanlar insan gibi motor kullanmayı bilmiyorlar. ama ben uzak durmayı tercih ediyorum
emniyet şeridini işgal edenlere, aynı şerit içinde ısrarla yanımda gitmeye çalışanlara, salak ses çıkaran, kask takmayan ve bana saygısı olmayanlara benim saygım yok! Haricilere saygım sonsuz...
benzerini sağ cama emniyetten veya haricinde kaynak yapmaya çalışanlar için yaptırıp yapıştırmayı düşünüyorum
Bu motora saygı falan filanada uyuz oluyorum. yok motorları fark edin bilmem ne.
Kardeşim motocularda adam gibi gitmiyor trafik sıkıştığında aralara yada emniyete dalıyorlar,
sonra biryerde ben tıkanıyorum bana gelmiş korna çalıyo az çekilde ben geçeyim.
Motorların trafikte yol üstünlüğümü var kanunen ve nizam olarak bunlarda şeritte gitme zorunluluğu yokmu deliriyorum böyle aralara girip bir anda dibimde bitenlere
Motor sürücülerine saygı göstermek istiyorum tabiki ama içimden saygı göstemek gelmiyor çünkü trafikte genel olarak saygıyı haketmiyorlar..
hep kuryeler yüzünden sıkıntı çıkıyor. Bazı racingcilerde çok sıkıntı yapıyorlar.
Ben de şuna uyuzum özellikle racing kullanıcılarında,
Sol şeritte sollama yapıyorum, arkadaş arkama geliyor tamam yol vericem sağa geçip fakat tam ben sağı boşaltıp geçme hareketini yapacakken sağımdan geçmeye yelteniyor.. Önce motorcular sabırlı olmayı öğrensin, sonra 4 tekerli taşıtlar olarak gereken saygıyı gösteririz ;)
konu ters tepti en son postta bu istek 4 tekere saygı olarak değişmezse ben bişey bilmiyom
ben saygı duyup arkalarına çok yanaşmıyorum 2 selektörden sonra sağa geçmiyorsa yanlarından geçiyorum başa bela almaya gerek yok.sağa geçmemelerinden egoist olduklarını anlıyorum birde altlarında motor var hiç uğraşılmaz :D
motor binicisi olarak destekliyorum.ama bazı çakallar motorcuların adını kötüye çıkarıyor.sonuçta iki teker daha dikkatli olmakta fayda var..
kaldırımdan giden motoru şikayet edebiliriz dimi? paketçiler vs kestirme olduğu için yol olmayan yerden yayaların içinden geçiyor.korna çalıyor birde ipne ya.
Emniyet motorlara serbest, aralardan geçmeleride tabi bunu bilinçli bir şekilde yapmak kaydıyla. Otomobiller şeritlerinde izlemiyor illa bir sapma olacak, kafa çıkartma olacak ki motorlarında aralardan geçerken dikkatli olmaları lazım ani bi durumda manevra yapma, yavaşlama olanağı olsun.
Crazy motorcycle drivers - ATTENTION! VERY DANGEROUS (Don't Attempt To) - YouTube
Videoyu sadece otomobillerin nasıl bir trafik kültüründe ilerlediklerini belirtmek için koydum. Motorsikletiyle ilerleyen kişi kesinlikle hatalı o hızlara çıkması vs hoş birşey değil ama otomobil sürücüleride böyle bir nizamla ilerlese motorcularda dikkat etse bi sorun kalmayacak.
Bu paket servis yapan firmaların altındaki scooter 'lar yerine elektrikli bisiklet kullanılması fikrini yetkili birimlerle paylaşmak istiyorum. Nereye mücarat etmem gerek? Bu tasarı bence büyük bir fark yaratacaktır bu konu hakkında.
Emniyet seridi motorsikletlere serbest filan degil, aralardan gecmeler filanda serbest degil, uydurma. :ofk:
Ister motorsiklet ol ister otomobil fark etmez, kuralina gore sinyalini verip serit degistireceksin, emniyet seridinden gitmeyeceksin.
Bu arada gonderdigin video'da facia, okuzun birinin videosunu cekmis adamlar, gerizekali motor surucusu diye yayimlamislar, sen tutup bunu ornek gostermissin, aferin sana...
Geçen akşam E5 de gidiyorum sağ şeritte boş yol yaşlı anneannemi eve götürüyordum sol camım yarım açık yolda bomboş. Aynadan baktım motor geliyor sol şeritten ben en sağdayım yol 3 şerit velasılkelam arabayı yapılı görünce yanıma kadar yanaştı hızlı gitmeyen motor dibimde tam gaz yaptı öyle bir ses koptuki dibimizde anneannem yaşlı birşey olabilirdi şerefsiz bastı gitti orda dua etsin yaşlı kadın var yandan bir koysam ona görücek dünyanın kaç bucak oldugunu bu tarz hareketler nedir yani mutlu mu oldu bir yaşlı kadını korkuttun helal olsun plaket almaya hak kazandın.
Tabiki herkes böyle değil ama malesef böyle beyinsizler dolu.Düzgün gidenlerde var ben sıkıştırmamaya yol vermeye özen gösteriyorum ama ne yazıkki bir kısmı kendi canlarını düşünmüyor.
Bundan yaklaşık 2 yıl önce şahin polis ekibiyle diyalogda geçmişti. Herhangi bir şıkışıklık, yoğunluk durumunda emniyet motorsikletlere açıktır diye. Yalnız bununda bir adabı var misal tünelde hız sınırı 70 ise 50 ile seyretmek şartıyla diye bir örnek vermişti. Ki zaten kendini bilen sürücü şeritide kullanmayı bilir, emniyetide. O günden beri PLAKALI bir şekilde emniyeti kullanmama rağmen ceza gelmedi, Allah a şükürde kimsenin canını tehlikeye atacak şey yapmadım. Herşeyi motorsiklet sürücülerine yüklemeyin, otomobil sürücülerinde olduğu gibi bilinçli motorsiklet sürücüleride var. Bu konular yıllardır aynı muhabbetle tartışılıyor. Trafikte dikkatsiz birçok otomobil sürücüsü olduğu gibi trafik kültürüne sahip sürücülerde var.
Ya cazır cuzur yara yara giden adamları savunmuyorum ben hepsi başkalarının ve kendilerinin katili. Trafik kültürünü bilen adam zaten şeritinde gidip, motorsikletlerin geçebileceği boşluğu bırakıyor.
Ya ben video da ki öküzü mü örnek gösterdim? Trafikteki şerit nizamını örnek gösterdim. Adamı zaten hatalı olarak belirttim gerizekalında öte katil o adam.
Motorsikletin amacı belli, trafikteki yeri belli bu diyaloglar uzar gider. Öncelikle halkın trafik kültürünü benimsemesi lazım, diğer otomobillerle olan etkileşimini pekiştirmesi lazım daha sonra motora gelmesine daha çok var zaten...
herkesi bir kefeye koymak tabi ki doğru değil ancak her bulduğu deliğe dalan, kırmızı ışıkta asla durmayan , yol çok kapalıysa kaldırımlardan ilerlemeye çalışan , hiç bir kurala uymadan en çabuk gitme güdüsüyle , ben nasıl olsa motorcuyum ordan da sığıyorum , işıkta da beklemiyorum .. emniyet şeridinden de fır fır gidiyorum DEMEDİKLERİ zaman saygı gösteririm .. ilk arabamla ilk kazamı bir motorcuyla kafa kafaya çarpışarak Beykoz Otağtepede yapmıştım 18 yaşındaydım.. gidiş geliş yolda dükkana fırt diye geçmek isteyen pidecinin birine çakmıştım :) daha doğrusu o bana çarpmıştı