Ben 6 aydır full eminet şeridindeyim motorla :D 70 i geçmiyor mk..
Printable View
Öyle bir kafa yok tamam emniyet yasak. Ben motorsikletimi trafikte kalmak için kullanıyorum. Kilit bir trafikte arabaların arkasında otomobiller gibi beklemek için mi kullanıyorum? Motorsiklet trafiğe kalmamaktır. Kimseyi tehlikeye atmayacak şekilde şeritte ortalarım, kontrollü bir şekilde emniyet şeriti de kullanırım.
Yaptığım yasal olmayabilir ama zaten trafik kültürü olan insanlar bunu dikkatli bir şekilde yapıyorlar. Diyeceksiniz trafik kültürü olan insan kural mı çiğner ama motorsikletide otomobillerin arkasında trafiğe maruz kalsın diye kullanamam. Gidip mahallede gazlamıyorum, aralardan fütursuzca şerit ihlali yapmıyorum.
Kimisi de sırf kendisi trafik saatlerce maruz kalıyor diye motorsikletlerin yanlarından geçmesine kin kapıyor.
Benide yanlış anlamayın sakın size karşı bir zıtlaşma durumunda olduğumu felan öyle bir durum yok aksine yapılan yanlışların diğerlerinede yansıtılığını belirtmek istiyorum
Yok canim zitlasacak bir durum yok zaten kanun ortada. Sen diyorsun ki ben motoru kanunu cignemek icin aldim, e zaten diyecek birsey kalmiyor ki bana :rolleyes:
Kanunu belli olan ama uygulamacilarinin bile haberi olmayan bir memlekette yasiyoruz problemin esas kaynagi bu. Hayir o kadar kaotik bir duzen var ki, kanunda yanlis olanin yapilmasina o kadar izin verilmis, o kadar goz ardi edilmis ki, artik insanlar bu hatalari kendilerine "hak" bilir olmus.
Hakkimizda hayirlisi...
Herkes aynı değil tabi ama öyle şerefsizleri varki geçen gün aynama vurdu trafikte kaçtı ah bir yakalasaydım o an cinnet geçirdim yeminle dünyanın kanunu bu ama her zaman böyle insanlar oluyor birde şeritte gitmeme hastalığı var bekleyemiyor araç arkasında illa en öne geçecekler.
Cumartesi gece bir motorlu bana bildiğin bela oldu sahil yolunda La Boom un önünde başladı maceramız adam ne arkamada ne önümde sağ çamurluğumda duruyo yollar virajlı yavaşladım yok hızansam olmayacak ,
istinye geldiğimde kırmızıda durduk bende sırf kurtulmak adına kırmızıda durmadım adam tutt geldi peşimden sıkıştırıyo açtım camı belanı mı arıyosun lan gece gece dedim bastı gitti anlam veremiyorum her arada derede motorlar her türlü action onlarda sonra saygı biz extra hassasızda onlarda motorlu bir taşıt olduklarının ve kurallara uymaları gerektiğinin bilincine varsınlar
herkesin sitemini anlıyorum, şehrin tam merkezinde kalıyorum bir kaç aydır, haliyle her yer restoran olduğu için, inanılmaz fazla paket motoru var. bende çok şikayetçiyim onlardan herkes gibi. siz trafik hallerini biliyorsunuz. gece/akşam mesai biter bunlar 7li 8li gruplar halinde müzik son ses traktör gibi egsozla gezmeye başlarlar siz bide o zaman görün, ne uyku kalıyor ne huzur. azcık agrasif biri olsa, silahı olsa eminim çıkar havaya oraya buraya ateş eder her gece her gece ettiğimiz küfrün haddi hesabı yok, polisinde bir şey yaptığı yok, neyse..
ama birde şu var, daha çok yeni motor kullanmaya başladım, hatta kendi motorumu bile teslim almadım henüz. bir kaç kez trafiğe çıktım, insanlar bildiğiniz yokmuşun gibi davranıyorlar. saygı sıfır. önüne kıran mı dersin, rüzgarlı havada ufacık scooter motora sıfır geçip alt üst eden mi dersin, araba sürerken bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyordum.
bunu aynı modifiye araba gibi düşünebiliriz. biri gelip serseri, apaçi, komanci vs. dediği zaman hepimiz diyoruz ya herkes aynı değil aynı öyle. cadde arasında egsoz böğürten, lastik yakanda var, hatta bunu marifet sanıp savunan da var, gece eve girerken gürültü olmasın diye kontak kapayan da var. motoru da öyle düşünebilirsiniz, çok fazla efendi gibi kullanan, kurallara uyan motor sürücüsü var, ama bir o kadar da komançi var.
sonuç olarak böyle bir etiket yaptım arabamın camına yapıştırdım. isteyen varsa gönderebilirim. aksini düşünenlerde fazlasıyla hak veriyorum. maalesef herkes bir değil.
Hadi arabayı anladımda motorun full trafikte emniyetten gitmesinin ne gibi bir zararı var?Sadece 2 sn yanında görüyorsun kapladığı yer zaten 2 insan kadar neredeyse.Acil durum araçları yada üstünlüğü olan her neyse zaten yolunu daha gelmeden alıyor.Motorunda ikitelli erenköy arasını arabaların arasından 2.30 saatte geçmesinin ne gibi bir mantığı var.Kimseye bir zararı yok ki.Demiyorum ki duran trafikte emniyetten 140 la bassın gitsin yol ne gidiyorsa %10 üstüne emniyetten yavaş yavaş gitsinler.Hatta şu trafikte keşke 30 yaş altı tek başına işe gidip gelen herkes motoruyla gidip gelse.Şimdi pek kalmadı da yazın ben bayanları da görüyordum aynı istikamette her gün işine gidiyorlardı scooterlarıyla yavaş yavaş emniyetten bence güzel bir kültür.
vay be
bu kadar motorcu düşmanı olduğunu bilmiyordum ben !
beyler,
herkesi aynı kefeye koymayı bırakında kendinize gelin bi
scooter-motorsiklet trafik yaratmaz
önce bir aynaya bakın isterseniz?
trafik var diye kıçınızı yırttığınız istanbulda otomobil kullanarak trafik yaratan 1. etken sizsiniz. Önce bunu bir anlayın.
Benimde hem otomobilim var hemde scooterım var
ama ben pizzacı gibi yada kurye gibi aralara dalmıyorum
herkesi aynı kefeye koymayın bakalım önce.
8 senedir scooter kullanıyorum daha 1 kere bile kimseyi zor durumda bırakmadım
aksine, çok zor durumlarda kaldım
sonra gelelim şu emniyet şeridi muhabbetine
gene kendinizi kandırıyorsunuz, yoksa bu bir kıskançlık olabilirmi?
çünkü ben sizin 2,5 saatte gittiğiniz yeri, 7 dakikada gidiyorum ya batıyor belki?
belliki bilmiyorsunuz yada farkında değilsiniz
çoğu motorun eni 50cm - 70 cm civarında
bizmi emniyet şeridini tıkıyoruz? komiksiniz
bana kaç kere ambulans denk geldi, hızını bile yavaşlatmadan geçti gitti...
bunu bir kere daha yazayım da kendinizi kandırmayın,
bana kaç kere ambulans denk geldi, hızını bile yavaşlatmadan geçti gitti...
ama hepimiz biliyoruzki sadece 1 tane emniyette zik gibi sıkışmış bir arabanın arkasında ambulans dakikalarca beklemiştir, mutlaka görmüşsünüzdür bunu.
üstelik
köprüye-yollara normal bir araba kadar ücret ödüyoruz yuh be
halbuki en az 4 tane motor araba kadar yer kaplar, fazlası var azı yok
say say bitmiyor ya
bir otomobilden kat kat daha az havayı kirletiyoruz
motor hacmi olarak değilde bir de dur-kalk realitesini hesaba kat varya utanırsınız be :)
bek gene aklıma geldi yazayım
motor tehlikeli, motor tehlikeli !
evet tehlikeli doğrudur
ama her sene türkiye yollarında ortalama 4500 kişi trafik kazalarında ölüyor
bunun % kaçı motorsiklet kazası ?
her akşam her akşam senelerce haberlerde en az 3 tane trafik kazası göre göre artık körlenmişsiniz.
Bundan sonra daha idrak ederek bakın kazalara.
günlerce - aylarca otomobil-otobüs kazası görüyorsunuz yüzlerce ölü normal
1 tane motor kazası görüyorsunuz aneyeeyeyyy motor çok tehlikeli !
Bunun kiskanmakla alakasi yok ki, kanunlarla alakasi var. Motorsikletlere herhangi bir gecis ustunlugu vermedikleri icin kanunlara filan kiz bence :)
http://img199.imageshack.us/img199/9657/tuv.jpg
tüvturk şubelerinden ücretsiz talep edebilirsiniz ellerinde varsa.
Daha az once evimden ciktim okuluma giderken sag arka camurlugumda bir kfc motoru adam 2-3 dk ayni yerde gitti ya sola cekiliyorum gecmiyor hizlaniyorum yok yavasliyorum yok en sonunda durdum sola yanasip gec allah askina dedim birde durup hayirdir falan demeye kalkti :)
niye tamponumdasin iki saattir diyorum sana ne zarari var tamponundaysam diyor yahu kac tane cukurda tumsekte frene basamadim dokunup dusersin diye diyorum sen cok yavas gidiyorsun diyor :) ki onumde araba vardi yol boyunca ustunden atlamam gerek herhalde
E yol veriyorum gec o zaman o kadar hiz meraklisiysan ara sokakta diyorum farketmedim yol verdigini bu ne sinir diyor adam saka gibi ya ben ondan cok dusunuyorum canini resmen..
ehliyetsiz kuryeler ve sigortası dahi olmayan motorlara saygım maygım yok, gectiğimiz hafta bir kurye, fındıkzade kızılelma caddesinden direk ters yönden geliyordu, bende tam caddeye cıkacaktım, durdum aracların gecmesini beklerken, önüne bakmayan arkadaş, güm diye ön tamponuma yapıştı.. bir indik, 15 yaşında velet. aglıyor.. ehliyet varmı? yok.. motorun sigortası? e abi patronuma ara.. aradık adamı geldi hasarımızı karşıladı felan ama ben hareket halindeykende bana önden çarpabilirdi Allah korusun..
Caddede gazlayan racingler dahil asla öteki türlü düzgün kullanan kuryesi v.s. si rahatsız etmez, bende elimden geldiğince yol vermeye calısırım ama, *** kadar yerden geçerken aynama çarpıp sonrada iyi bir şey yapmış gibi lak diye önüme kıranada frene felan basmıyorum. Sözüm meclisten dışarı tabi, eminimki buradaki motorsikler kullanan arkadaşlar zaten bilincli insanlar.
Motor emniyet şeridinden gitmese trafik karmaşasında perişan olur arabalar bile birbirinin üstüne kırıyor umursamadan motorculara kimsenin dikkat edeceğini sanmıyorum birazda zorunluluktan onlarınki
Emniyet şeridinden giden gitsin beni ilgilendirmez, tespit etsin emniyet ceza yazsın yasaksa motorada onların işi. Ama kusura bakmayın, sıkışmış trafikte kendini araç sanmayıp şerit çizgisi üzerinden gitmeye çalışan benden saygı beklemesin. Madem sende trafikte bir araçsın, şeridinde gideceksin kimse sen zırt diye çıkıcaksın diye 10 kere aynaya bakmak zorunda değil şerit değiştirirken vs. Ya kaldırımda yürüyorum kız arkadaşımla trafik sıkışık, adam öyle bir geliyorki sağ şeritte trafikteki araçlarla kaldırımın arasındaki 40 50 santimlik yerden, kolumu koparıyordu resmen sıyırdıda geçti, nasıl bağardıysam duydu durdu pardon abi diyor. Adam gibi kullanana saygı sonsuz benimde amcam babam motorla çıkıyor trafiğe, ama büyük çoğunluğu kendini trafikten bağımsız sanıp, trafik bizee bakmiyyy diyen insanlar... Geçen 3. kattan vurdum birini yumurtayla, kask taksaymış koruncakmış yazık oldu.
Emniyetin denetimleri çok yetersiz, cam filmine app plakaya takıldıkları kadar motorluları denetleseler, hem aradaki pislikler temizlenir, hem motorluya saygı artar,hem motor kullanımı.. 15 yaşında veled bam bamm bamm geçip duruyor, vitesi yok altındakinin aragaz yapıyor, buyrun gelin siz gösterin saygıyı.
R6 kullanırken üzerime makas atanlar mı istersin, şeridimde ilerlerken öndeki aracı normal mesafede takip ederken yol isteyenler mi istersin... Şu bir gerçek Türk insanın motorsikletlilere saygısı yok (azınlık bir kesimi tenzih ediyorum) Şu manteliteyi beyinleri ne yazık ki alamıyor. Belki senin bir tamponun çizilecek ama karşında ölecek. Aynı şeyi zırt pırt aralara girip çıkan, kasksız motor kullananlar içinde düşünüyorum.
Bir gece ışıklarda durdum ne aragaz ne sıkma yanıma bir Lada geldi. Aragazlar, bakışlar, şekiller. Işık yeşile düşer düşmez sadece ışığa bakarak tam gaz aygaz kaldırdı arabayı, önünden geçen yayayı görmedi kıl payı yaladı geçti gitti, yol boştu zaten 7-8 saniye bekledim benden uzak Allah'a yakın olsun diye :D
@Maxi
abi yazmak istediklerimin hepsini yazmışşın helal olsun eline sağlık..
Bu iş tartışma konusu başlı başına herkes birbirine saygı göstermeli tabiki arabamda var motorumda araçlar motoru tasit yerine koymuyorlar yol hakki motorda olmasina ragmen yola bodozlama çıkıyorlar
Motor kullanicilarida araçların sagindan solundan gecip tehlikeye sokuyorlar
İyi de bence 2 tarafın da düzelmesi gerekiyor. Ben 4 teker kullanıcısı olduğum için. Bir sagıma bir soluma geçen motorluyu nasıl kontrol edebilirim? Aynı anda önüme de bakmam gerekiyor çünkü. Motorcular 4 tekerlileri kendi araçları gibi manevrası kolay sanıyor olsalar gerek. Çünkü çok yakın ve bleirsiz takip uyguluyorlar.
kurye ve yemek servisi motorlarıyla diger motorcu arkadasları ayırmak lazım.. tamam ben yolda gıcıklık ya da riske edecek harekette bulunmuyorum nihayetinde insandır ama inanın bu ilk yazdığım gruba fena gıcık oluyorum.. dikkat ederim ancak saygı duymuyorum bu ikisine.. diğer motorcular daha aklı basında biniyorlar zaten.
Scooter kullanıyorum fren tutuslari berbat yakin takip veya herhangi ani durumda durma şansı yok oyuzden özellikle sehir ici yavaş ve dikkatli kullanmak gerek
öncelikle belirteyim, 2 teker kullanıcılarıyla hiç bir sıkıntım yok, hatta bu mevsim geçti ama mart ayında falan şöyle güzel klasik bir bisiklet alıp sağa sola onunla gideyim diyorum.
benim dikkat çekmek istediğim husus başka; trafikten ziyade (genelde bana mı denk geliyor bilmiyorum) avmde aha yer buldum diyorum, koskoca yerde motor tek başına, uzaktan göremiyorum. Kampüste mesela (ki gayet geniş alanlara sahiptir, bisiklet parkları vesairesi olsun) aha diyorum boş yer kafamı bir sokuyorum orada motor. Ya motorun da tabi ki park etmeye hakkı var da, 1 arabanın gireceği iki park çizgisi arasına motor az değil mi?transporter girebilecek yere adam motoru bırakıp gidiyor.
edit: imla
motorlar için gösterilmiş bir park alanı var mı ? ankarada hangi avm de var ? panorada kaldırıma konuyor. başka hangi avm de motor park alanı var ? napsın adam nereye koysun ? kaldırıma koyuyoruz abi kenara al. parka koyarız koskoca yere koymuşsun. sırtımıza mı alalım ?
Amcam da 2 samimi arkadaşım da motor kullanıyor, ben daha bir kere yer bulamadıklarını görmedim. En basit örnek numaralandırma yapılan 2 kolon arasında arabanın giremeyeceği ama 2 motorun yanyana çok rahat durabileceği boşluklar var. Ki sağından solundan araba girip çıkma ihtimali de yok daha az riskli.
Motorun öncelikli amacı pratik olması zaten, arabadan farkı kalmazsa geriye sadece ondan alınan zevk kalıyor.
Söylemek istediğimden dediklerinizi anlamak talihsizlik olur, dikkat çektiğim durumu görmezden gelmek olur. En basiti ankaradasın, bahçelide millet resmen park yeri dubası niyetine kullanıyor. Mekan örneklemesi vermeyim şimdi.
ben 8 senelik tecrübeme (ki bu tecrübe scooter tecrübesi + 1 sezon cbf600) dayanarak söylüyorumki.
%90 tüm sürücüler ile aramda hiç sıkıntı olmadı hatta %95 diyebilirim
ne zaman yol istedim dıt dıt, hemen sağa sola çekildi araç sahipleri
tabi geçerken 1 dıt teşekkür için unutmam.
köprüde , vapur kuyruğunda hep en öne girdim, herkes yol verdi
hatta girmeden dönüp bakarım acaba istemeyen varmı diye
kimsenin hareket yaptığını yada yüz ifadesinden istemediğini görmedim
kimse sıkıntı çıkarmadı gerçekten
sadece bazen taksiciler fena kıskanıyor, saatlerce beklediği yoldan tın tın ahaha ahaha diyerek yanından geçiyorum ya ondan.
neden problem çıkmıyor biliyormusunuz?
çünkü motorsikletler azınlıkta, bakın hala tek tük görürsünüz
yani onlar kendi hallerinde takılıyorlar trafikte
(apaçi motorcular hariç, sizi zor durumda bırakanlar hariç)
adamın önünde 10 bin tane araç var, allahın motoru önüne geçse ,sıraya girse ne fark edecek? 10,001 oldu vay beee dünyam karardı diyemi düşünecek?
yoksa biz çektik bari sen çekme kardeş, devam etmi diyecek?
Önüme atlayan motorların haddi hesabı yokken herbirine saygı duysam sanırım arka tamponu sokup dolaşmam lazım.
Hakan abi harika yazmışsın kendi namına teşekkür ederim, motosikletin kurye, sucu, paketciden ibaret olmadığı idrak edilmesi lazım.Alıntı:
Maxi