User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
70 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yetersiz Oyun Performansı

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Joker hocam almış bulundum artık, +700 verirdim vermesine de verdiğim ücret / aldığım zevk sonucu çok verimli çıkmazdı. Deliler gibi xxxx ultra çözünürlükte oyun oynamıyorum. Yılbaşına kadar oyuna ayıracağım vakit max 40-50 saati geçmez. Hâl bu iken de çok masraf yapmak benim profilim için mantıklı durmuyor. Bu arada SLI konusu nedir, eski kartım da yeni kartım da destekliyor sanırım. Yanlışım yoksa boardum da destekliyordu. Bunu yapabilmek için 2 adet aynı kart mı olmalı? +'sı -'si nedir? Yapma imkanım var mıdır?
    Hayırli olsun
    Sli 2 veya daha fazla ekran kartının birbirleriyle köprülenerek çalıştırılması
    Nvidianınki sli atininkilerin crossfiredır
    +'sı tabiiki performans artışı sağlamaktır günümüzde çoğu kişi kartını yenilemek yerine yetmediğinde fiyatı düşünce aynı kart ile sli yapma yoluna gidiyor. Mesela atilerin 6 serileri yaygın olarak crossfire kullanılır çünkü crossfire performanslarıda başarılıdır her kart aynı sonucu vermiyor.
    Fakat sli, crossfire her oyunda iyi sonuçlar vermez, desteklemeyen özellikle eski oyunlar olabiliyor. Yani oynadığınız oyunun sli destekli olması lazımki karşılığı alınsın
    Tabi bir dezavantajıda eğer kasa ufak ve içerideki ısı yüksek ise soğutma başarılı degilse 2x ekran kartı daha çok ısı ve ısınan kartların birbirine yakın oldukları için kendi performanslarından çalması demek.. Son olarak watt problemi var sağlam bir psu olucakki o çift ekran kartını besleyebilsin.
    unless you ride the beast
    you wouldn't understand

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Jam da Joker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırli olsun
    Sli 2 veya daha fazla ekran kartının birbirleriyle köprülenerek çalıştırılması
    Nvidianınki sli atininkilerin crossfiredır
    +'sı tabiiki performans artışı sağlamaktır günümüzde çoğu kişi kartını yenilemek yerine yetmediğinde fiyatı düşünce aynı kart ile sli yapma yoluna gidiyor. Mesela atilerin 6 serileri yaygın olarak crossfire kullanılır çünkü crossfire performanslarıda başarılıdır her kart aynı sonucu vermiyor.
    Fakat sli, crossfire her oyunda iyi sonuçlar vermez, desteklemeyen özellikle eski oyunlar olabiliyor. Yani oynadığınız oyunun sli destekli olması lazımki karşılığı alınsın
    Tabi bir dezavantajıda eğer kasa ufak ve içerideki ısı yüksek ise soğutma başarılı degilse 2x ekran kartı daha çok ısı ve ısınan kartların birbirine yakın oldukları için kendi performanslarından çalması demek.. Son olarak watt problemi var sağlam bir psu olucakki o çift ekran kartını besleyebilsin.
    Teşekkürler, Bu durumda önce aldığım kartı takıp duruma bakayım, sıkıntı varsa yanına 9600 GT'yi de koymaya çalışırım.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekran karti alirken bazi kurallar belirlemistim bundan yillar yillar once, muhtemelen hala gecerlidir.

1- Gunun alinabilecek en mantikli ekran karti genellikle $350-400 civarinda olurdu. Bu rakamin uzerine ciktikca hiz olarak fps'ler birer ikiser artarken fiyatlar $100'er dolar artardi. Muhtemelen hala ayni mantikta ilerliyordur.

Mantikli dedigim olay su, ayni mimariye sahip diyelim 5 farkli erkan karti var. Tamamen atiyorum g500 g520 g550 g580 g600 gibi. Bunlar ayni mimari oldugu icin, mokoko olma tarihleri arasinda hemen hemen bir fark olmayacak. Yani g550 yerine g600'u almak seni bir sene daha kurtarmayacak bunu demek istiyorum. Arastirirken buna gore bak kartlara. Mutlaka benchmark'lari kontrol et, iki uc fps icin iki uc kati fiyat verenler kervanina katilmanin hicbir anlami yok, o bilincsiz adamin yapacagi is cunku bize uygun degil.

Eskiden tomshardware vardi, anandtech vardi overclockers.co.uk vardi hardocp filan vardi, bu siteler mukemmel kaynak olurdu ama yine tabi anlayana. Keza para toms'u bozmaya baslamisti, yanli yanli testler yapip elmayla armutu karsilastirip milleti yonlendirmeye baslamisti adamlar ama yine de testlerde yapilan "trick"leri gorunce neyin ne kadar fark edecegini bilebildigin icin o testler bile anlayan adam icin bir referans olusturabiliyordu.

2- Bottleneck olusturacak bir ekran kartini almak ise yaramayacaktir. Ekran kartlari sanildigi gibi islemci cacik olsa, sistem veri yolu hizi mokoko olsa bile gunu kurtaran donanimlar degildir. Yeni nesil bir ekran kartini 4 nesil eski islemci+anakart combosuyla calistirmaya zorladiginda yetmeyen veri yolu hizi bottleneck'in kralini yaratir, "ulan ekran kartina $1000 verdik hala adam olmadi oyun" dedirtir. Faka basmamak icin bu konuya dikkat etmek gerekiyor, match edemeyecek bir sisteme olu yatirim yapmak genellikle butun sistemi sifirdan yenilemekle sonuclaniyor.

3- bit konusunu basitce anlatmak gerekirse daha yuksek bit mimariye sahip kartin gpu'su, daha fazla hafizayi efektif bir sekilde kullanabilir, ancak bu demek degildir ki 256bit bir kart 128bit bir karttan hizlidir. Ekran kartinin hizini iki ana parametre belirler, onem sirasina gore : 1 GPU 2 Total Memory Bandwitdh (TMB diyecegim)

Yani ekran kartini secerken bitine degil, oncelikle GPU gucune (hizi yazmadim bu sefer yuksek frekansta calisani daha hizli saniyor insanlar, bu da dogru degil, frekans ile islemci gucu farkli seyler, dusuk frekansta calisip, bir clock'ta daha cok is yapabilen bir cok islemci vardir, yaniltmasin) daha sonra TMB'ye bakilmali. Bit mit kafa karistiran, satis arttiran seyler, oltaya gelmeyelim.

Kabaca konu bu sekilde, 25 yildan fazladir bilgisayarlarla ic iceyim, cok uzun yillar overclock konusunda degisik seyler denemisligim, 10 yil once motor yaginda sistem calistirmisligimiz var, benim konu ile ilgili nosyonum bu. Bir ihtimal outdated olmus olabilir keza son 3 yildir bilgisayarla olan super ilgim kalmadi otomobillere sardim ama sanmiyorum mevzu hep aynidir..
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CooLeqenD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi GTX 660' ı ben kullanıyorum sorun yaşamadım daha şu ana kadar Ultra açamazsın belki ama High ayarda kullanabilirsin.
    Eksik kalsın yahu ultra, High bile fazla fazla yeter bana. Öyle "adamın saçından sıçrayan ter damlasını da göreyim" mantığında değilim. Arabada giderken kafamı sağa sola çevirdiğimde ya da karşımda 20 tane adam üzerime ateş ettiğinde koşmaya başladığımda takılmasın kâfi

Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekran karti alirken bazi kurallar belirlemistim bundan yillar yillar once, muhtemelen hala gecerlidir.

1- Gunun alinabilecek en mantikli ekran karti genellikle $350-400 civarinda olurdu. Bu rakamin uzerine ciktikca hiz olarak fps'ler birer ikiser artarken fiyatlar $100'er dolar artardi. Muhtemelen hala ayni mantikta ilerliyordur.

Mantikli dedigim olay su, ayni mimariye sahip diyelim 5 farkli erkan karti var. Tamamen atiyorum g500 g520 g550 g580 g600 gibi. Bunlar ayni mimari oldugu icin, mokoko olma tarihleri arasinda hemen hemen bir fark olmayacak. Yani g550 yerine g600'u almak seni bir sene daha kurtarmayacak bunu demek istiyorum. Arastirirken buna gore bak kartlara. Mutlaka benchmark'lari kontrol et, iki uc fps icin iki uc kati fiyat verenler kervanina katilmanin hicbir anlami yok, o bilincsiz adamin yapacagi is cunku bize uygun degil.

Eskiden tomshardware vardi, anandtech vardi overclockers.co.uk vardi hardocp filan vardi, bu siteler mukemmel kaynak olurdu ama yine tabi anlayana. Keza para toms'u bozmaya baslamisti, yanli yanli testler yapip elmayla armutu karsilastirip milleti yonlendirmeye baslamisti adamlar ama yine de testlerde yapilan "trick"leri gorunce neyin ne kadar fark edecegini bilebildigin icin o testler bile anlayan adam icin bir referans olusturabiliyordu.

2- Bottleneck olusturacak bir ekran kartini almak ise yaramayacaktir. Ekran kartlari sanildigi gibi islemci cacik olsa, sistem veri yolu hizi mokoko olsa bile gunu kurtaran donanimlar degildir. Yeni nesil bir ekran kartini 4 nesil eski islemci+anakart combosuyla calistirmaya zorladiginda yetmeyen veri yolu hizi bottleneck'in kralini yaratir, "ulan ekran kartina $1000 verdik hala adam olmadi oyun" dedirtir. Faka basmamak icin bu konuya dikkat etmek gerekiyor, match edemeyecek bir sisteme olu yatirim yapmak genellikle butun sistemi sifirdan yenilemekle sonuclaniyor.

3- bit konusunu basitce anlatmak gerekirse daha yuksek bit mimariye sahip kartin gpu'su, daha fazla hafizayi efektif bir sekilde kullanabilir, ancak bu demek degildir ki 256bit bir kart 128bit bir karttan hizlidir. Ekran kartinin hizini iki ana parametre belirler, onem sirasina gore : 1 GPU 2 Total Memory Bandwitdh (TMB diyecegim)

Yani ekran kartini secerken bitine degil, oncelikle GPU gucune (hizi yazmadim bu sefer yuksek frekansta calisani daha hizli saniyor insanlar, bu da dogru degil, frekans ile islemci gucu farkli seyler, dusuk frekansta calisip, bir clock'ta daha cok is yapabilen bir cok islemci vardir, yaniltmasin) daha sonra TMB'ye bakilmali. Bit mit kafa karistiran, satis arttiran seyler, oltaya gelmeyelim.

Kabaca konu bu sekilde, 25 yildan fazladir bilgisayarlarla ic iceyim, cok uzun yillar overclock konusunda degisik seyler denemisligim, 10 yil once motor yaginda sistem calistirmisligimiz var, benim konu ile ilgili nosyonum bu. Bir ihtimal outdated olmus olabilir keza son 3 yildir bilgisayarla olan super ilgim kalmadi otomobillere sardim ama sanmiyorum mevzu hep aynidir..
    Teşekkürler Güneş, epey faydalı oldu yazdıkların. Bit konusu kafamı çok karıştırıyordu;

Hafıza (RAM) Kapasitesi 2 GB
    Bellek Hızı 5000MHz
    Bellek Arayüzü 256 Bit
    Radeon / HD7850

Yerine;

Bellek Hızı 6008MHz
    Bellek Arayüzü 192 Bit
    NVIDIA / GTX660

Alarak doğru seçim yaptım sanırım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eksik kalsın yahu ultra, High bile fazla fazla yeter bana. Öyle "adamın saçından sıçrayan ter damlasını da göreyim" mantığında değilim. Arabada giderken kafamı sağa sola çevirdiğimde ya da karşımda 20 tane adam üzerime ateş ettiğinde koşmaya başladığımda takılmasın kâfi

Teşekkürler Güneş, epey faydalı oldu yazdıkların. Bit konusu kafamı çok karıştırıyordu;

Bellek Hızı 5000MHz
    Bellek Arayüzü 256 Bit
    Radeon / HD7850

Yerine;

Bellek Hızı 6008MHz
    Bellek Arayüzü 192 Bit
    NVIDIA / GTX660

Alarak doğru seçim yaptım sanırım.
    Rica ederim ama bir arastir bakalim gtx660'in TMB'si kacmis, daha dusuk olabilir. Keza boyle teknik detaylari yazarken hep musterilerin gozunu boyamak icin yaziyorlar. Oraya Bellek hizi 6Ghz yazinca daha hizli gozukuyor tabi 5Ghz yazandan ama kazin ayagi farkli olabilir

Hafizanin calisma frekansi *(hizi dedikleri kisim) ve bellek arayuzu ve bellegin turu, TMB'yi olusturan uc ana parametre. Ama hangi kart hizli denince GPU'lari ve mimari farki oldugu icin net birsey soylemek test yapmadan imkansiz. O yuzden bilemiyorum hangisi hizli boyle yazinca benimde testlere bakmam incelemem lazim

Ya birde salla abi bu detaylari aslinda, ac bir iki benchmark bakin netten, hangi mal ceviz zaten anlasiliyor, detayina girmesende olur yok hangisinin gpu'sunda kac pipeline var, yok efendim hangisinin TMB'si fazla filan diye

Ama sunu bilirim ki ayni fiyat araligindaki iki kart (biri ati digeri nvidia) arasinda %10'dan fazla hiz farki yoksa her turlu NVIDIA alirim. Ister tutuk deyin, ister eski kafali, yapacak birsey yok. Ati ve onun ezik driverlari yuzunden sorun yasayan milyonlarca insan oldu bugune kadar, kimse de sallamadi adamlari niye? hepi topu oyun oynuyorlardi cunku...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Abi boşver, araştırdıkça boka batacak aklım bulanacak
    + dediğim gibi, beklentim adaın saçından fırlayan ter damlasına kadar detay görmek değil. Takılmadan medium-high detaylarda oynayayım kafi.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evren ekran kartı karşılaştırmalarını buradan yap..

http://www.hwcompare.com/

Birde sana önerim alabildiğin kadar bütçenin yettiği kadar iyi bir kart al.. forum donanım a bakarsan 2. elde alabilirsin güvenilir satcılardan.. Ben 1 sene evvel 450 tl ye 2. el 6970 aldım.Şu an 600-700 tl sıfır ye satılan kartlardan hala daha iyi.. 3-4 sene daha idare eder beni hatta şimdi 1 tane daha bakıyorum uygun bulursam çift kart kullanmak için.Ha birde şunu sölim konuyu okumadım belki bahsetmişlerdir ama iyi ve güçlü alacagın herhangi bir ekran kartı iyi bir güç kaynagı istiyecektir.750W dan aşagı güç kaynagın olmasın.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bende geçen sene aynı arayışa girdim ram pcu ekran kartı derken rakan 1500 lere yaklaşınca karar değiştirip xbox aldım iyikide öyle yapmışım diyorum.

Fiyatlarıda iyice düştü oyun için düşünüyorsan 400-500 e ikinci el joysticki ile bi kaç oyunla xbox alabilirsin. Bi düşün derim.
    Everyday I ** çapuling...

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes ekran kartı tavsiye ediyor ama power supply önemli evren yüksek kart veya sli yapacaksan ki önermem power kaç watt sana ona göre tavsiyede bulunayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende ekran kartı gtx770 var, işlemci AMD FX six core 8gb ram ama bendede kasma var. kalabalık map a girince hele oynanmıyor. soğudum bende oyundan. herşeyi ultra yapmadığım halde yine takılma var düzeltemedim acaba yanlış yaptığım bişey mi var, ekran kartıda güncel?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mertİ. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende ekran kartı gtx770 var, işlemci AMD FX six core 8gb ram ama bendede kasma var. kalabalık map a girince hele oynanmıyor. soğudum bende oyundan. herşeyi ultra yapmadığım halde yine takılma var düzeltemedim acaba yanlış yaptığım bişey mi var, ekran kartıda güncel?
    Ben sli titan kullanıyorum ve bende bile arada takılmalar oluyor saçma sapan. Oyunun optimizasyonu ile alakalı bir sorun var. Çünkü GTX770 gibi bir kartla da kasmaması gerekiyor. Çıkacak olan güncellemeler ile bu sorunlar ortadan kalkacaktır. Yalnız işlemci sıkıntılı senin six core BF4 için yüksek ayarlarda yetmeyebilir tahiminim bu yönde... BF4 gerçekten yüklü bir sistem isteyen oyun olmuş.

Not: PSU alırken dikkat edilmesi gereken 80+ olmasıdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bf 4 çok fazla donanım istiyor ne yazık ki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yiğit 2. El'e girmeyi pek düşünmedim. Sorunsuzdur belki ama elektronikte eski kafalıyım biraz
    SLI konusunda henüz bir adımım yok, yapacaksam da 660 ve 9600'ü yanyana koyabilir miyim bilmiyorum. Çok bilgisim bu konuda..

Onamdar, consol sevmiyorum

Asmisinsan; eve gidince bakayım PSU'ma. Hatırladığım kadarıyla güzel birşey almıştım en son.

Edit: Thermaltake TR2 RX Power 550 W imiş güç kaynağım.. SLI yapmaz isem yeterli olur mu acep?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merak ettim yillar sonra bakinayim dedim, birsey gordum ki "Game Over ATI" dedirtti bana.

AnandTech | NVIDIA's G-Sync: Attempting to Revolutionize Gaming via Smoothness

NVIDIA buyuk sopalama pesinde Atiyi..

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2 ay önce kasa topladım. Ekran kartını çok araştırdım sonra çok para vermenin benim için bi anlamı olmıcağı kanısına varıp vatandan bunu almıştım 450TL'ye. Şimdi sıkıntısız şekilde oynuyorum. Totalda 2 sene idare etsın yeter, olmadı 1 sene sonra ucuza 2.el alır SLI denerim kasamda büyük sorun olmaz. Sizde GTX660 alarak bence iyi yapmıssınız.

VATAN COMPUTER - ASUS - GTX650Ti Boost DirectCUII O.C GDDR5 2GB 192Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı - Ekran Kartı

StyleALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sırf oyun için ekran kartına bu kadar para vermeyi düşünüyorsan bence oyun konsolu al. Dersen klavye+mouse ekipmanıyla keyif alıyorum en basitinden 500TL 'ye XBox360 alıp geri kalan paraya klavye+mouse ekipmanı alabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arastirdikca agzim acik kaliyor artik. Adamlar ATI'nin 290x kartini degisken frekansli yapmislar, 2 dakikalik benchmarklar yaparken alet 1000Mhz calisiyor, ama is 20dk lik bir teste geldi mi zart diye underclock yapiyor gpu'yu kart isinmadan oturu. Oha artik bu kadar mi dustun be ATI...

"NVIDIA made a test 20 minute Crysis 3 run with R9 290X and 780 TI. According to their data after 2 minutes R9 290X drops to 720 MHz, while GTX 780 Ti sustains 940 MHz clock. The average clock speeds are 799 MHz and 968 MHz for 290X and 780 Ti respectively."

Bu ekran karti piyasasi cok karismis, dallas gibi olmus vay be

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arastirdikca agzim acik kaliyor artik. Adamlar ATI'nin 290x kartini degisken frekansli yapmislar, 2 dakikalik benchmarklar yaparken alet 1000Mhz calisiyor, ama is 20dk lik bir teste geldi mi zart diye underclock yapiyor gpu'yu kart isinmadan oturu. Oha artik bu kadar mi dustun be ATI...

"NVIDIA made a test 20 minute Crysis 3 run with R9 290X and 780 TI. According to their data after 2 minutes R9 290X drops to 720 MHz, while GTX 780 Ti sustains 940 MHz clock. The average clock speeds are 799 MHz and 968 MHz for 290X and 780 Ti respectively."

Bu ekran karti piyasasi cok karismis, dallas gibi olmus vay be
    ben bir kez ATI almıştım. Aman aman bir daha asla.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yiğit 2. El'e girmeyi pek düşünmedim. Sorunsuzdur belki ama elektronikte eski kafalıyım biraz
    SLI konusunda henüz bir adımım yok, yapacaksam da 660 ve 9600'ü yanyana koyabilir miyim bilmiyorum. Çok bilgisim bu konuda..

Onamdar, consol sevmiyorum

Asmisinsan; eve gidince bakayım PSU'ma. Hatırladığım kadarıyla güzel birşey almıştım en son.

Edit: Thermaltake TR2 RX Power 550 W imiş güç kaynağım.. SLI yapmaz isem yeterli olur mu acep?

abi 550w sli yapmasanda günümüz ekran kartları için pek yeterli değil.Yani hani idare eder gibi (kartına bağlı) ama tavsiye etmem.Kartın hakkını veremessin.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)