uhasshuehsauesha abi koptum yaa :D:D
araç yokuş aşağı ise vites "geri"ye
araç yokuş yukarı ise vites "1"e alınır el freni çekilir stop edilir ayak frenden çekilir bu kadar basit :D ona da güvenmiyorsan lastiği kaldırıma yönlendir in git by
Printable View
Abi sen naptin ya gozumde canlandirdimda bi komik geldi :D
Bence normal siralama boyle olmali ;
Yokus asagi duruldugunda bostayken el freni cekilir yuk frene bindirilir sonra geri vitese takilip stop edilir. Sonra ayak ilk debriyajdan sonra ayak freninden cekilir.
El freni tutmuyor olay bu :D
Arabayı 15-20 cm yukarı park et,kayıp durunca tam istediğin yere park etmiş olursun. :D
2 kere 2 farklı arabada başıma geldi biri yokuş aşağı diyeri yokuş yukarıydi yokuş aşağı istop edip elfrenin çekip vitesi geriye taktım ayağımı debrijdan çektim en son frenden çektim diyerindede arkam daki arabaya vuruyodum bu yüzden ondada aynı taktiği uyguldım yine geri kayarsa çalıştırıp tekrar istop edin :)
freni bıraktıktan sonra en fazla 2-3 santim kendini salar araba. Anlattığınız şekilde olmaması lazım. Bir baktırın bence.
İyiki biri kaportacıya göster yazmamış.
Hort olacak ama olsun :D
Sabah sabah baştan sona okudum gelinen sonuca bakk :D
Mesela el freni çok önemli :D
Boşta stop ederim, el frenini çekerim vitese takarım.
Mantık şu, aracı direk şanzımana yüklemek yerine frene yüklerim, el freninden kurtulursa şanzımana biner ve kaymaz. Ben böyle yapıyorum.
Dikmen in rampaları pistir. Eski 106gti aracım mümkün değil durmaz dı kapının önünde :) arabadan ayağımın birini atınca başlardı kaymaya :)
45 derecelik eğimden yukarı çık düz bi yer bul oraya park et kaymaz. :D