harbiden lan kamyon aldık sanki o 2. depo nedir arkadaş diye amma şaşırmıştım :D
Printable View
Esenler otogarın alt katlarında hep görüyordum duvarlarda vs yazıyodu merak ediyordum ne diye bi soruya daha cevap buldum. :D
VW de test aşamasında değil, gayet sipariş sırasında geçerseniz araç AdBlue uyumlu olarak geliyor.
Tiguan vardı bu şekilde benim gördüğüm, hatta forumda muhabbeti geçmişti bu 2.depo ne ayak diye..
NOx u azaltmak için sulandırılmış amonyaktır bu katkı..
dpf li araçlarda eolys tarzı bazı markalarda adı farklı olabilir sıvı var..
bu adblue ile amacı aynı emisyon olayı.. azaldıkça eklerler dpf li araçlarda bu sıvıyı..
onunda rengi genelde mavidir bazı araçlarda kan kırmızıdır ama çoğunda mavidir..
Binek araçlarda onla karıştırılır bu adblue genelde... Gerçi amacıda aynı büyükihtimal muhteviyatı da benzer olabilir.
emisyon düşürüyorsa yeni vergi sistemine geçilirse faydalı olabilir, araçlara sonradan ekleme yapılabilir mi ki
https://youtu.be/OCQYLKSRp0g
Yeni nesil dizellerde standart yapıya doğru ilerlemekte
Ağır vasıta dizel araçlar için adblue iptal modülleri çıkmış bile, binek araçlar içinde varmı ? Bulamadım, audi ve merso için..
Citroen celyseelerde falan da var. Lifte kaldırın egzozun oraya bakın.
Ama onlarda 60binde bir yetkili servis dolduruyor. Gerçekten işe yarıyor mu bilemem, ufacık depo+60binde bir dolum bana komik geldi.
Bitince uyarı veriyor zaten.
Bizim otobüsçüler arasında blutut olarakta bilinen gereksiz bir şey.
Gereksiz birşey gözüyle bakmamak lazım buna. Avrupa normlarına göre zorunlu olacak tüm dizellerde yakında.
Kokusu çok kötüdür ama doğaya zararı azaltmak için çok faydalıdır.
Adblue nun yakıtı azalttığını düşünen çoktur ama ona faydası yoktur.
Adblue doğaya karışacan atık gaza püskürtülen bir şey değilmi? Az yakmanile alakası yok diye biliyorum bende.
Dünya için gerekli olabilir ama bizde sürekli sıkıntı çıkaran bir şey, artık yakıt kalitesindenmi adble kalitesindenmi bilmiyorum ama ciddi baş ağrıtıyor otobüste.
Otokar depodaki adblue azalınca aracı kısıtlıyacak şekilde üretiyor aracı, çekişden ciddi manada düşüyor araç ama gelgelelim bu kısıtlama belli bir zamandan sonra sürekli olmaya başlıyor adblue olaun olmasın. İptali yazılım ve yanıltıcı bir sensörle mümkün oda ayro dert
Mercedes-Benz Ağır vasıta servis danışmanı olaraktan,
Araca herhangi bir faydası olmayan,egzozdan cıkan gaza puskurtulen ve egzozdan cıkan zehırlı gazları mınumuma ındıren sıvıdır.Mavi kırmızı değil bildiğiniz su gibidir.Oksıjenle temasında beyazlasır ince buz gorunumu alır.ADblue sıvısı bittiğin de veya arıza konumuna düştüğünde araç direk olarak beyinden çekişi yüzde 30 düşürür.
İptaller genelde aracı yanıltma yolu ile yapılır.Örneğin şamandırayı yukarı sabitlerle ve araç adblue var gibi görür.Direk olarak beyinden de iptal edilir.Araca herhangi bir faydası olmayım tamamen çevre kirliliği için geliştirilmiştir.
Sadece ticarilerde değil yeni nesil dizel motorların çoğunda kullanılıyor. Mesela bizdeki 2.0tdi a6 da arada adblue eklemesi yapmamız gerekiyor. Depo kapağının yanında ufak bir kapak daha var. Bilgi ekranında 1xxx km den itibaren yazmaya başlıyor. 0 a indiğinde araç çalışmıyormuş. Sanırım egzoz emisyonuyla alakalı.
Benim a5 te deADblue var 10.000 km de de uyarı verdi bitiyor diye :) bitmesi kullanımla bağlı olarak değişiyormuş.