Valla adamlar bu işi sıkı tutuyorlar... TÜV sertifikası almak kolay bi iş değil.
Adamların sitesini bi incelerseniz durumun pek içaçıcı olmadığını görürsünüz...
Lütfen bi göz atın !
http://www.tuvturk.com.tr/cont.asp?id=71
Printable View
Valla adamlar bu işi sıkı tutuyorlar... TÜV sertifikası almak kolay bi iş değil.
Adamların sitesini bi incelerseniz durumun pek içaçıcı olmadığını görürsünüz...
Lütfen bi göz atın !
http://www.tuvturk.com.tr/cont.asp?id=71
Şimdi misal benim arabamın 10 senelik amortisörleri iyice yıprandı ve bende gittim TÜV onaylı Koni amortisör aldım misal orjinali 2.500 ytl koni 1.500 ytl. Onadamı karışıyor bu arkadaşlar. Koni takmışsın diye ters yapmasınlar bide.
Aynı şey fren kiti içinde geçerli ben arabamın daha iyi durması için büyük fren kiti aldım taktım desek yemiyormu bunlar.
tuv den onaylatırsa kimse bişi demez nazmi. benim beklediğim yaasa motor swaplamak serbest olcak sanırım onu bekliom dört gözle...
misal motorun fosladı. gidip yerine ne olursa olsun faturalı bir motoru cuk oturtmaya imkan verıyo sadece gidip tüvden onaylatıosun
E hadi bunların hepsini geçtim. Biz işi biliyoruzda yapıyoruz.
Bi adamcağız gitti aldı clio 1.4 16v araç eski sahibi monre amortisör takmış bu adamın ne suçu günahı var gidecek 4 amortisör alacak. Ayıptır günahtır.
aynen abi tuv un bi bu güzelliği var işte :)
Aynen şu an Almanya'da geçerli olan şeyleri uygulayacaklar o zaman burada da !
Yapacağın modifiyeden aksesuardan vergi alacak ruhsata işleyecek ona göre
gideceksin arabanın muayenesini yaptıracaksın... Mesela takacağın ekzost TÜV ya da
CE onaylı olacak bilmem kaç Desibeli geçmeyecek vs vs vs
DOSTUM BİZ BU İŞE 15 SENEMİZİ VERDİK BENİM KENDİ ARABAMI YAPMASALAR BEN HERŞEKİLDE YAPARIM BİZİM İÇİN İMKANSIZ DİE BİŞEY YOK İMKANSIZLIK ZAMAN ALIR :) KANKA ONUN İÇİN SIKINTI ETMEYİN KİMİN NE İŞİ VARSA HEMEN BANA PMDEN ULAŞŞSIN UYGUN FİYATA HERKESE YARDIMCI OLURUM YAŞASIN MODİFİYE KARDEŞLİĞİ
Yok canım o kadar abartılacak birşey yok :) çok iyi biliyorum çünki burası ilk özelleşen illerden ilk 7'deydi, Aracın farları stopları düzgün yanıyorsa, emniyet kemerleri var ve çalışıyorsa, koltuk sabitse, ön takımda bir sorun yoksa,korna havalı değilse,frenler el freni tam tutuyorsa(%de olarak hesaplanıyor), lastikler iyiyse, 2 adet reflektör, ilk yardım çantası, ve yangın tüpünüz varsa eğer problem olmuyor 3 4 arac götürdük sonuna kadar izledim :) tabiki modifiye olmucak bu koşulların içinde ama sadece yay yada amortisör çok düşük değilse eğer karışmazlar.header filtreye de bakmıyorlar zaten ses çıkmasın egzostdan yeterli.zaten bunlardan bi,r kusur olursa eğer ağır kusurlu diye bırakıyorlar siz bir kazaya karışırsanız yada çevirmeye girerseniz ordaki notları okuyarak bunlardan ceza yiyebiliyorsunuz, tabi 1 2 kusurdan geçiriyorlar fazlasını bırakmıyorlar.
Ha tabi bunlara bakmayın bir arkadaşım da, yedek lastiğin havasının olmadığını söylediler :) bıraktılar tabi de bunlara da bakabiliyorlar o yüzden artık seneye şans diyelim :)
efsane geri döndü ya :)
arka emniyet kemeri yok diye
klima çalışmıyor diye
aracları geri gönderdiler denizlide :)
burada da arkadaşım anlattı:
sonradan xenon takılmış vw caddy'yi "xenonlu araçta far yıkama sistemi olması gerekir. sizin aracınızda far yıkama sistemi yok" diyerek geri göndermişler.