ölüm değil ama bende izmirde kıl tüy sebeplerden ötürü aracı vizeden kalan birinin akrabalarını toplayıp görevliyi adam akıllı dövdüğünü duymuştum.. gaziemir sarnıçdaki istasyonda olmuş sanırım olay...
Printable View
ölüm değil ama bende izmirde kıl tüy sebeplerden ötürü aracı vizeden kalan birinin akrabalarını toplayıp görevliyi adam akıllı dövdüğünü duymuştum.. gaziemir sarnıçdaki istasyonda olmuş sanırım olay...
ne öldürmesi ne dövmesi dağ başımı burası veya o insanlar dağdan mı inmiş!!!!!
adamlar işini yapıyor kendi ceplerine giren bişey yok tamamen işlerini yapıyorlar ve allah razı olsun trafik canavarlarını temizliyecekler inşallah.
Hangi Allahın kuLu benim arabama tonavida iLe bastirabiLir ??
Bu düşünceyLe giderLerse çok dayak yerLer. Ayrıca sen yoLLarı düzgün yapmadan arabaLarı kusursuz istiyorsun burasi awrupa mi
2008 Model arabalar gecemiyor abuk subuk nedenLerden
2007 2008 model araçlar vizeye girmez. Sıfır km alınan araçlar 3 yıl sonra vizeye girer. Sonra takip eden yıllarda 2 yılda bir vizeye girerler
bi yerdede sıfır alınan bi astra debriyajı yukarda kavradığı için zorluk çıkarmuşlar servis müdürü falan araya girmiş öle geçmiş
Anlatamıyorum galiba sıfır alınan araçlar örneğin bugün trafiğe çıktı araç 31-07-2008 ilk vizesini 31-07-2011 yaptıracak
bu iş artık şehir efsaneleriyle dolu her yerde abuk subuk şeyler söyleniyor
aynen öle oldu yok öle yok böle ben agustos aynın sonunda gidicem vizeye görücez gerçek yüzünü ama anlatıldıgı kadar sıkıysa mutlaka bi kaçak nokta oluşacaktır daha önceden takipçilerimizin geçirdiği gibi mutlaka bi şekilde araçlarımız geçecektir diye düşünüyorum.Yoksa 2 senede bir arabayı orjinale çevirmeye kalkarsak yandık.
Aslında sistem düşünüldüğünde güzel ve olması gerektiği gibi ama birazcık abartı bence bu arabaları bu kadar kontrol edeceklerini ehliyet verecekleri insanları kontrol etsinler her önüne gelene ehliyet vermesinler inanın ozmn trafik daha güzel olur kimsede durduk yere size gelip vurmaz :)
2008 modeL aracLar 3 yıL sonra vizeye girecek
kim dio 2008 model arac kaldı diye yaw.
abi senin arabana adam gelip gözüne çürükmüş gibi gelen yeri tornavidayla kanırtsa sen ne yaparsın tepkisiz mi kalırsın? tamam dövmezsin ama illa ki karışırsın..
fren hortumlarına asılıyorlar yerinden çıkarmı acaba diye her arabanın orjinal mekanik dayanımı farklıdır mercedes e asılırsın çıkmaz belki hortum yerinden ama hondaya asılırsın çıkar ve bu asılmaya göre normal bişeydir?
bu tip şeyler sürekli duyuyorum benim de kafam karışmış durumda, şehir efsanesi mi gerçek mi diye...
buna da katılıyorum avrupa standartı getiriyolar iyi hoş ama ne yollarımız avrupa standartında ne de gelir düzeyimiz ;)
bi denge kurulması şart..
çürümüş bitmiş arabalar gezio trafikte tamam onları trafikten men et , ön düzeninde frenlerinde tehlikeli bişey görürsen vizeden kalsın araba ama ufak tefek şeylerden kalan çok var.. farının bi tanesinin ayarı %15 bozuk olduğu için vizeden geçemeyen arkadaşım var, onu hafif kusur yazıp yaptırmasını sağlayabilirsin mesela , direk bırakmazsın... yada madem tam teşekkül bi yer kurdun bu tip ufak şeyleri ücret karşılığında yapsınlar muayene srasında yok lastik havasıydı yok far ayarıydı.. bunlar 2 dakikada yapılan şeyler bu tip ufak işler için insanların koca bi günü gidiyor. en iyisi baştan herşeyi yaptırıp gitmek..
aynı şekilde arkadaşın başına gelen bişey :
muayene için aracı almışlar 5 dakka sonra adam gelmiş silecek suyun eksik demiş, tamam demiş arkadaş hemen koyayım su var yanımda git sıranın sonuna demiş adam.. sıranın sonu da kuyruk zaten :)
valla geçen gün opel combo götürdük 2005 model kesinlikle ne kazsı vardı ne aşka bişi bakımlarını zamanından öne yapardık.Karteli sökmüştük.Ordan akan yağlar kartelin dış yüzeynde kalmış.Birde sudan camurdan geçerken bi tabaka haline gelmiş.Bu arac burdan kacırıor hiç mi görmediniz falan dedi yapmadı vieyi git yaptırda gel dedi 5 araçkadar önümüzde peugeot 106 vardı arabanın içindeki devir saatine taktı kafayı adam o sinirle cocuk oturttu yumruğu saate problem haleldildimi dedi çocuğu ole görünce hemen yaptılar
arabanın altınıda yıkıcaz giderken herhalde :) yag fln sıçramıştır yerden... bence yaptıkları çok saçma yada bizlerin duydukları kulaktan dolma bilgiler ama öle alıp tornavidayı batırıyorlarsa kimsenin tepkisiz kalacağını zannetmiyorum ki ben kalmam. Senin malına hiç bir şekilde zarar verme hakları yok... çok merak ediyorum bir an önce gelsede gitsek diye bekliyorum :)
Yeni sistem araç muayenesinde Yani TüvTürk istasyonlarında sırası gelen araç sahibinden teslim alınıyor, kontrolleri yapılırken araç sahibi bekleme salonunda bekliyor, o yüzden görevlinin gelip sahibinin yanında tornavidayla fln kanırtması gibi bir olay söz konusu değil, bunların çoğu şehir efsanesi bence :D
lastik kalinligini olcuyorlar... sanki yollar cok duzgun hic cukur yok...:icon_wack
bazıları gibi sende aşırı efsaneci olduysan bilmiyorum ama her arabaya tornavida sokulmaz zaten tornavida kaputa veya kapıya degil alt aksamda çürüme görülürse sokulur yani çürüme her yeri kaplamış mı kaplamamış mı diye.
ben çok çok hoşnutum varsın benim arabama yaptırdıgım filmler vs. boşa gitsin ama önemli olan freni tutmayan sanayide yaylarını bilinçsizce kestirip herkesi tehlikeye atanlar engellenir birgün bi kamyon frenim patladı diye ana,baba,kardeş,eş kaybetmektense canımı sıksınlar param yansın ama herkes sağlam arabaya binsin.
http://www.tuvturk.com.tr/arac.asp araçlar için yapılcakları yazmış.. pekte korkutucu diil ama gelipte aracın kusurlu diye yüze sölenirse baya kavgalar çıkar..
Ben ne yapacam onu düşünüyorum kara kara.... fren sistemini elden geçirem lazım arka salıncak burçlarını ön salıncak burçlarını değiştirmem lazım... ama poliüretan takmak istiyorum burçları ve renkleri kırmızı şimdi muayenede herifin biri çıkar neden bunlar kırmızı bu araç geçemez derse o adamın kafasına kurşunu doldururum.... sonra 17 yıllık orijinal camlarımı bir iki yeri çizik diye değiştirecen derse yine kafasını patlatırım..... almanyada bile bu kadar sıkmıyorlar adamı.... trye özgü herhalde bu... ama Türkiye burası ya en aşırısını yapacağız yada hiçbir şey yapmıyacaz... önce yolları TÜV ayarına getirsinler sonra araçları tüv ayarında istesinler....
Milleti zengin edecekler iste, baska bir halta yaramaz bu is...
Sinir stres olup 2 kafa atıcaz cıkıcaz gibi görünüyor.
nası yolacaz die ugrasın anasını satıyım sanki bana komple check up ödediğimiz benzin den mazottan vergiler yetmiomu hala
walla ne efsane ne gerçek kafam çok karıştı artık
ama arda nın başına gelen olay 1.elden efsane olmadığı belli, ayrıca far ayarındaki en ufak kaçıklık da efsane değil o da arkadaşın başına gelen..
ön düzen ve frenler için yaptıkları kontrollere hiç bişey demiyorum onu yapsınlar o konuda hemfikiriz...
ama bize tüv standartı getirirken yolların standartına da bi el atmalılar bence..
yolların bozulmasının sebebi gene biziz fazla tonajlı araçlar yollarda vs.....
hepsini yapsınlar bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın demekle olmuyor X marka bi aracın uygun olmayan body kit'inin bi parçası yerinden çıkarda senin yoluna düşerse o zaman yapılanların önemini, arabaya asılmanın önemini anlarsın.
ne güzel demişsiniz fazla tonajlı araçlar die.bunun kontrolü vizede mi çıkar yoksa polislerimizin buna izin verip yolları mahvetmesi ile mi çıkar.ben izmir aliağada oturuorum burda türkiye düşünebildiiniz tüm sanayiler var :) petkim tüpraş gemi söküm nemrut limanı vs vs vs...gelin görün bakalım tüv mü suçlu polis mi?bi gelin bakalım yolda body kit parçası mı görceksiniz yoksa arabanın altına girdiinde tüm altını parçalayacak hurda mı görceksiniz yollarda.sistem zincirleme hatalarla dolu,türkiyenin yaptığı sadece 1 tanesini abartı şekilde hareketlendirelim ve insanlarımızı çileden çıkaralım.konuyu baştan beri okuorum.söledikleriniz çok güzel şeyler.kamyon freninin patlaması,yayların kesilmesi vs vs vs... ama bence tek düzey bi düşünceye odaklanmışsınız.devlet vergi almakta hür ama vatandaşa zulümde de hür.memuruna kuralı öğretio: far yıkamasız arabada xenon olmaz---ama vergisini aldıı tüm dükkanlarda zibil gibi xenon satılabilir,neden VERGİSİNİ ödüooo demi o zaman devlet için problem yok,ama devlet bununla da kalmıo
satılan xenondan vergisini alıo yani satılmasına izin verio,yolda polis durduruo dio ki bunlar yasak bi de devlete CEZA ödüosun devlet 2. parasını kazanıo.sonra aracının vizesi gelio araç vizeye girio xenon olmaz dio civic de mercek far yok angel a izin yok(satılmasına izin war) hem angel hem xenon zaten imkansız dio,sen napıosun?gidiosun orjinal farlarını taktırcaksın
bi bakmışsın ampullerini kaybetmişsin,gidiosun bi çift ampul alıosun devlet 3. yü kazanıo ampulden vergi ile.sistem sanki muhteşemmiş gibi bi de savunmaya geçiosunuz.
herkese ii forumlar dilerim...
çok güzel ve iyi açıklamış arkadaş. Türkiyede bu ürünleri satan birçok firma ve dükkan var. %18 de kdv ödeniyor. tamam bazı uygulamalar ve kurallar getirilsin ama armudun sapı üzümün çöpü muamelesi yapılırsa bu vatandaşa eziyettir. trafikte yürüyen hurdalar var onları engellesinler ama ahmet arkadaşımız mehmet kardeşimiz vs. zevkine hafif film çektirmiş çelik cant takmış ses sistemide yaptırmış ufaktanda aşırıya kaçmadan bady-kit yaptırmış ve vergisinide ödemiş onada dur demek yanlış olur değilmi. inşallah makul düzeyde vize yapılır. benimde 4ayım var ama konuyu başından beri okudum açıkçası korktum. gidip yaptırtayım bari. muğlada henüz bu uygulama yok.
dün arabamı bu haliyle yeni sistem muayeneye soktum
hiç bişey olmadı tak diye yaptılar hem önde yine plaka yoktu tamamen bu şekilde gitti araba
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/17178-son_haliyle_99_vti_06_bf_8797_.html
o tonajlı arabalar olmasa bizim halimiz ne olur ? benzin ayagımıza onlarla geliyor meyve sebze onlarla geliyor un seker hersey onlara baglı biz onların kıymetini bilmiyoruz tonajlı arabalar olmasa tr deki kazaların hatti hesabı olamaz onlar bizim frenimiz bunu unutmayın bence
yüksek tonaj diyorum araç normalde 20 tonluk ama gidip 35-40 ton yük alırsa ona fazla tonaj denir ben kamyonları degil izin verilenden fazla yüklü araçları sokmayalım diyorum. yazdığımı bi daha oku istersen. ne domatesi ne şekeri :)
O kamyonların yaptıgı zarar sadece fazla yükle bitmiyor yakıt depolarında az miktarda mazot var çoğu yağ vs....
kardeşim yaklasık 3 gün de cam filminden 5 tane 115 lira ceza yedim.
ne alaka diceksiniz??
söle acıklıyayım.
Polis araca bakıor ahanda bu ucuz dior (aracım Fiat Palio) ben bunu durdurayım.durduruor.
En son cezayı yedıgımde yanımda 1 tane S350 (2008 model) ondada film war içerisi dahi görünmüo ne yaptı o geçti ben durdum.
her zamanki gibi pahalı araçlar rahatlıkla muayneden gececek olan bize olucaktır.Zaten karadüzende de aynı muhabbet wardı.
Muayne istasyonlarının %51 hissesini Alman bir firmaya verince olanlar oldu. Bu yeni sistemi getirdiler.
allah yardımcımız olsun
sölediimden bir tek bunu çıkartabilmişsen benim sölicek pek fazla şeyim yok dorusu.angelları 2. el aldım ;)
xenonların faturasını jantların yayların müzik sistemimim(ki 3000 ytl lik bir fatura),düşünebildiin tüm parçaların faturasını çıkarırım...he ayrıca xenonlardan önce aldıım h7 ampullerin de faturası war,burda konu faturalı alabildiin bişiyin kurallara aykırı olması ama senin takıldıın nokta angel :)
yay da yasak xenon da jant ta lastik te,müzik sistemi de...
koruduğun noktaya saygım war izmirliymişsin,aliağanın nası bi yer olduunu az çok bilirsin.yollarını sanayisini tonajını vs vs vs.bunun sorumlusu tüv mü yoksa polis mi?tüvden araç geçti (kamyon) 20 ton yerine 35 tonla izmire kemalpaşaya gidio.yolda çevirme olduunda nası bi sistem işlio?o kamyon durduruluo mu? bi bilgin war mı? onu durduranın tüvle alakası war mı? yollardan bahsetmiş arkadaşlar yollarımız sanki süper de araçlarımızın amotisör patlağını vizeden çeviren bi zihniyetle karşı karşıyayız.sen de kalkmış ii oluo böle şeyler diosun.herşeyimiz tamam olur saygıyla karşılarım sözlerini ama şu anda çok gereksiz bi uygulama Bence...
:) sorma burhan sormaa :D
arkadaşlar durum ciddi.fren testiyle başlayan muayene far ayar ölçümü ile sona eriyor alt takımdan kemer tokalarına kadar bakılıyor.hatta lastik diş derinliğine bile.aracınız fabrikadan çıkmışcasına orjinal ise korkmayın ama modifiyeli ise malesef.......cam filmi bady kit ve çamurluğa sürten lastikler... bunları muayeneden geçmek için unutucaz..eski sistem ruhsatı götürüp yaptırma yok.şase motor numarasına kadar bakılıp bilgisayarlı sistemlerle muayene yapılıyor.1 araç ortalama yarım saat sürüyor.muayene fiyatı değişmiyor.bi yandan iyi çünkü muayene parasını mecbur veriyoruz ama komple check-up bedavaya gelmiş oluyo.aracınız muayeneden geçemez yani kusur bulunursa 1 ay süre tanınıyor hemde ücretsiz.hafif kusur,ağır kusur ve emniyetsiz olmak üzere 3 kusur var.aracınızda hafif kusur bulunursa sorun olmuyo sizi bilgilendirme açısından,fakat ağır kusur olursa muayene tekrarına kalıyorsunuz.en geç 1 ay içinde kusurlarınızı yaptırıp tekrara geliyorsunuz.şimdilik bu bilgiler yeterli zaten ekim gibi istanbul da faliyete geçecek istasyonlarda herşey net anlaşılacak.şu an birçok ilimizde faaliyette olan tüvturk araç muayene istasyonlarımız var. www.tüvtürk.com dan bilgi edinebilirsiniz. şunu unutmayın bunun sebebi kazaları en aza indirmek mantıklı düşünün yola güvenli birşekilde çıkmanız için bu tür bakımları yurdumuzda kaç bilinçli insanımız yapıyor..yapmayanda artık mecbur yapmak zorunda kalıcak çünkü tüv buna müsade etmiyor...sorularınız olursa yazın..Yücehan SERÇEK
Ben senelerce aracımı toplıyıcam diye k....mı yırtıcam milyar döküp aylarca sürücek resterasyon çalışmasından sonra adam sağını solunu yumruklayacak tornavida ile kurcalıyıcak bende sessiz sedasız kalıcam yaşamak için dua eder bence! Bu yüzden tüvden uzak bir yerlere gitmek lazım.