arkadaşlar forumda da paylaşmıştım, 3 hafta önce şanssız bir kaza gelmişti başıma, olay ağır olduğu için hayati risk olan kısıma odaklandılar mecburen, bu arada ben ayağımdaki sıkıntıyı hissetmeme rağmen ancak belli bir aşamada ayağıma odaklanabildiler, MR vs derken sonuç belli oldu, aşil tendonunda kopma!
bu konuyu açmamın 2 sebebi var, birincisi benim gibi 35 yaşını geçmiş erkeklerde bu olayın olma ihtimali ne yazık ki yüksek bir yüzdeymiş, ben de yeni öğreniyorum... özellikle haftasonu sporcuları ya da arada bir halısahada oynayan kişiler risk altında, açma germe çok önemli, sigara içmek aşil tendonunu zayıflatabiliyormuş bunu da öğrendim, ben sigara kullanmam alkol de çok azdır... sigara nerelere kadar etki edebiliyor görün...
2. sebep ise bu yaralanma için her doktorun ayrı bir yöntemi olduğunu gözlemlemem, kimisi direk yatırıp dikelim derken kimisi benimkisi gibi açı verilebilen atelle iyileştirme öneriyor... bu nedenle Allah korusun başına gelenler mutlaka 2-3 ayrı doktordan görüş alsın...
insan sağlığını kaybedince anlıyor bazı şeylerin kıymetini, inşallah düzeleyim düzenli spora tekrar başlayacağım, bütün arkadaşlarım sağlığına dikkat etsin, ayak sağlığını da ihmal etmeyin, sağlıcakla kalın...