forumu pideciye götürürm hallederiz haha :D
Toriumun oralardan - haramidere beylikdüzü güzergahından bir tırsıp basmamaya çalışıyodum da.. :D patron yedi 2 kez :D onun dışında heryerde şirket aracı spec 70üstü :D
Printable View
Zamanında 1980 li yıllarda izmir çeşme yolunda havadan helikopter ile trafiği kontrol etmeye çalışıyorlardı. Sol şeritten milleti sollarken üzerinde bir helikopterden bağırıyorlar mavi araba mavi araba sağdan git şeridine gir diye. o zaman acaip eğlenirdik. tepede helikopter aşağıda biz. gazla babam gazla.
sonrada ne arayan olurdu nede soran.
http://imgim.com/7732incii3945914.jpg
Ben bi soru soracağım bu gibi kameraları yeni yeni görüyorum, bunlar şehre girişlere konulan kontrol kameraları değil mi? Radar özelliği yok bunlarda? Aksi durumda her gün boğaziçi köprü çıkışında ve ümraniye tünel çıkışından sürekli 100lü hızlarla geçiyorum. Radar değil bence bunlar herkes kaptırıp geçiyor.
edit: Resim yeteneğim çok kötüdür şimdiden kusura bakmayın, buna benzer bişeydi ama :))
Atakköy sahilinde var galiba taksiciler bile70 le gidiyo :)
taksici ve minibüscülerin yavaşlamadığı yerde bende genelde yavaşlamıyorum sonucta adamlar hergun aynı yolu kullanıyorlar :)
para lazımdır genelde devlete para lazım olduğunda bu kadar bokunu çıkartıyorlar
iett bize e5te 80i geçmeyin diyor. Açık buldummu yardır yardır basıyorum ben ,olsun herangi bir ceza gelmedi. Eds 70 olayı aktif değil ama e5 te nerdeyse sürekli ford connect geziyor üstünde kameralı hareketli eds ona dikkat etmek lazım
Birde stikerdan ceza yazmışlar bir arkadaşıma diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilir diye.. Kodumun e5inde mecidiyeköyden taa nerelere kadar her yerde metro, şu kadar metre metro yaptık, metroyu biz bulduk gibi reklamlar dikkat dağıtmıyormu? Benimkini dağatıyor şahsen okuyup okuyup saydırıyorum
Tr de gene cezalar fazla sayilmaz.
ben arkadasimin basina geleni yazayim (belçika için konusuyorum)
araba park halinde iken polisler ellerinde metre ile gelip ölçüyorlar aracinin 11 cm den alçak oldugunu görünce araci çekici ile çekip bagliyorlar.araci istenilen sekilde (11 cm) olmasi için bir dünya para veriyor çektigi sikinti ve ödedigi cezayi söylemiyorum bile.
Tr bu sekilde olsa yandi bu kadar insan.siz siz olun dua edin güzel vatanima
aynı zihniyet ordada var demekki duran araç ne yapıyorsa memura yada basıklığının ona ne zararı varsa..
Tr'de o gibi yasaklara çözüm bulmuşlar zaten abi işleyemiyoruz o suçları. 11cm arabayla bile rahat gezebilmek mucize burda
Cogu yerde olusan asil trafigin sebebi budur.Aslinda az biraz dusunceli olsa insanimiz trafik bu kadar cekilmez hale kesinlikle gelmez. Ist da 4 gun kaldim genelde taksi kullanmaya calismama ragmen sanki 4 yil gibi geldi. Yanimda tum dunyayi gezmis, yasamis Amerikali misafirim vardi gozlerine inanamadi trafigi ve insanlarin birbirlerne olan saygisizliklarini gorunce. Sinirleri sanki alinmis olan o insan bile trafikte kendinden gecti, cildirdi cogu zaman...Allah yardimcisi olsun hergun trafik cekmek zorunda olanlarin cidden cekilir dert degil.
biz de cezalar hazineye mali kaynak sağlamak için var; trafiği düzene sokmak ve insan güvenliğini sağlamak için değil.
yıl sonu yaklaştı. muhtemelen kota sebebiyle neredeyse her yerde çevirme var şuan
kemer , telefon vs ne bulurlarsa yazıyorlar
şu helikopterle takip edip kamyonlara ceza yapıştırıyorlarsa inşallah devam ederler o uygulamaya gece gündüz , tem oto yolunun anasını s. onlar zaten en çok. 3 şeridi kapatan şerefsiz bile gördüm hiçbiri birbirini geçemiyor yolu resmen bloke ediyorlar