Bende hergün mimarobadan kayışdağına gidip geliyorum . Genelde temi kullanıyorum . Bazen bende gereksiz çok hareket yapıyorum ama trafik varken asla emniyet şeridine girmiyorum , emniyet şeridine girip ilerde polis görünce şuursuz şekilde sağ şeride sinyalsiz dalmıyorum . Yani tek tek yazmaya kalksam bir dünya şey çıkar . Adam sol şeritte 80 ile gidiyor , sellektör yapımca el kol yapmaya başlıyor . Bende artık trafiğe kalmamak için 6.10da evden çıkıyorum ( bahçeşehirde yine trafik oluyor gerçi ) 9 daki dersim için 7.30 da okulda olmuş oluyorumtrafik cezalarının kesinlikle daha ağır ve adil olması gerek . Radar cezasının yanında emniyet şeridini kullananlara ceza gönderseler yada kemer takmayanlara ... Trafik 70-80 ile akarken bile emniyete dalan servis taşıtları var mesela .
Ödediğimiz paraların nereye gittiğini,aslında yapılan cezalandırmaların caydırıcılıktan,ihlallerin önüne geçmekten ziyade ne amaçla uygulandığını hepimiz biliyoruz..Bu konuda size katılıyorum.Ama artık sağ şeritte,önündeki araçtan sadece 3-5 km/h daha hızlı gidiyor diye sollamaya kalkan kamyon şoförlerinden,yolda birbirleriyle sidik yarıştıran otobüs şoförlerinden,metrelerce geriden defalarca selektör yapmama rağmen 20 km hızla sol şeride önüme atlayan dingillerden gına geldi.Şunu da ekliyim..Bayram öncesi sabaha karşı otobanda orta şeritte normalin biraz üzerindeki bir süratte seyir halindeyim.Sol aynama baktım,x firmasına ait(hatırlamıyorum) şehirlerarası sefer yapan bir otobüs yardıra yardıra geliyor,ulan dedim ne olur ne olmaz kendimi biraz sağa çekeyim,aynaları kontrol ederek orta ve sağ şeridi ortaladım,rüzgar gibi geçti yanımdan.Aynalarımı tekrar kontrol ederek orta şeride geçtim tekrar..demeye kalmadı aynı firmaya ait bir otobüs orta şeritten selektör yapa yapa bana doğru yaklaşıyor,hemen kendimi sağ şeride attım,sonradan anladım ki birbirleriyle sidik yarıştırıyorlar..Can mı taşıyorlar,trafiği ve trafikteki insanları tehliyemi atıyorlar umurlarında değil..Allah bu tipteki hepsinin belasını versin,en ağır cezalarla da cezalandırılsın..Evine ekmek götürüyormuş,çoluk çocuğu bekliyormuş,bi uçtan bi uca 3 kuruş paraya yük taşıyormuş gram umrumdaysa şerefsizim..Cebindeki 3 kuruşu da o cezalara ödesinler..
Halk otobuslerinin alayi yatarak gidiyor. Ben hic gormedim basarak gittiklerini.hizli olsun diye hep iett ye binmeye calisirim.
O 80 le giden yavsak varya iste kamera ile onu tespit etsinler surekli sol serit ihlalinden kessinler cezayi
emniyet kemerine , emniyet şeridine yazılacak cezaları 10 katına çıkarsınlar yinede mantıklıdır. Mimarobada biçen marketin ordaki kavşakta sık sık çevirme oluyor mesela bu jant orjinalmi diye sordular bana evet cevabımada nerden anlıyacam cevabını aldım. içinde peugeot france yazıyor abi dedim konu kapandıo kadar bakındı geceydi filmleri farkedemedi heralde yazmadı birşey.
yatarak gitmiyor aslında bütün özel halk otobüsleri uydu sistemiyle dakikası dakikasına takip ediliyor. Akbilin yanında bir monitör olur dikkat ettiyseniz, orda hangi durağa hangi dakikada girileceği yazıyor. Mesela 1.15 dakika bizim ilk duraktan son durak, iş saatlerinde trafikten yetişemiyor araçlar diye 1.25e çıkarıldı ama boş saattede yükseltildi bu süre. Haliyle bu dakika dolsun diye kasabildiği kadar kasıyor şöförde. Babam çıktığı zaman arabaya şöförün bıraktığı paranın 3te1i kalıyor mesela bize, bekleyemiyor çünkü kendisi yol açık olunca öndeki arabayı yakalıyor her servis..
Herhangi bir emniyet biriminin otoparkına dikkat ettinizmi??
hani cam filmi yada orijinal olmayan jant veya plakalar değişik karekterle yazılmış vs vs.
balık baştan mı kokuyor ne?
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
,
bunlardan bağlayamazlarki zaten, yazdıkları cezada bile açıklayıcı olarak yazmıyorlar madde bilmem kaç yazıyor. Bahane arayıp bulur 77 lira yazıp gönderiyorlar, çeki halatı bulunmaması hangi maddeye giriyor mesela? 77 liramı cezası belli değil ama biz 77 yedik. Cam filminden 77 yiyende var 159da...
ben bu yazdıklarını sitem olarak algılıdam,
çünkü mesajında elle tutulur birşey yok.
Almanya'da da radar var sabit ve seyyar olmak üzere ama tabela yok.
sadece radyoda nerelere radar konduğu söyleniyor ama söylenmeyenler de var.
burda da helikopter kullanılıyor, burada da kural dışı hallerde ceza yazılıyor.
yasaklar belli ve katılımcıların bunlara uyması zorunlu.
cam filmi diyorsun,yasak ise yasak bunu sorgulamak gereksiz.
bildiğin halde yaptırıyorsan cezasına itiraz etmeyeceksin.
Türkiye'deki en büyük sorun saygısızlık ve kural tanımazlık, cezalarla bunlara çözüm getirilmez aksine çözüm eğitimde.
bir Alman İstanbul trafiğinde araç kullanamaz iddia ediyorum çünkü o adam trafikte kuralını kendi koymaz, aksine kurallara riayet eder.
Türk ehliyeti Avrupa'da kabul görmüyor deniyor, ben olsam bende kabul etmem o ehliyeti.
Bu denetleyenlerin ehliyeti var mı acaba. Kuralları düzenleyenlerden bahsediyorum. Yada boğaziçi köprü girişini bir anda kaosa çeviren bayan şube müdürüne ne demeli. Acaba istanbulda kaç km araba kullanmış.
1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???
Cam filmi yasak değil ama, mahkemeye veren kazanıyor iptalini. Ayrıca cam filmi diye yazdıkları madde sürücünün görüşünü engelleyecek trafikteki kişileri tehlikeye düşürecek aksesuar ve eklentiler olarak geçiyor, madem bu film görüşü engelliyor trafiği tehlikeye sokuyor belediye başkanından valisine neden hepsinin arabası zifir siyah filmli onları insan kullanmıyor yada trafiğe çıkartmıyorlarmı? Emniyetin araçları zifir filmli? Eğitimsizlik her yasak denileni sorgulamadan kabul etmektir bence. Yanlış anlaşılmasın kimseyi aşağılamak vs istemem ama benle aynı sınava girip, benim yaptığımın yarısını yapamayan adam bana ahkam kesiyor üniforma içinde. Bu jant orjinalmi diyor, nerden anlıyacam diyor. Almanyada böyleleride yoktur eminim. almanyada yaşıyorsanız elle tutulur kısımları anlayamamanızı anlarım orda gördüğünüz tavırla burdaki bir değil.
Polise laf söylemiyorum özellikle vurguluyorum tekrar tekrar, çevirmede iyi akşamlar beyfendi ile durdurup gerekli kontrolleri yapıp devam edebilirsiniz yada şu eksik şu maddeye istinaden cezai işlem uygulanıcak vs diyen polise canım feda.
Emniyet şeridine girenlere kallavi bi ceza yazsalar ve düzgün denetleseler büyük paralar kazanırlar aslında. Eminim ki herkes mutlu olur.
✵ Belong to beyond of your horizon. ✵
Ödediğimiz cezalar marmaray olduböyle giderse de eyfel kulesi şeklini alacak
Cezalar ve denetimler kesinlikle yeterli degil
Ornek vereyim ben her ciktigimda TEM'de gazliyorsam ayda 1 kere ceza geliyor, caydirici degildir bu, korkutmaz da.
Ama Italya'da Haziran ayinda 3 gun araba kiraladim, diken ustunde de kullandim, cok dikkat ettim, yine de 3 aydir her ay 40 euro ceza geliyor, Allah belalarini versin![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)