Hdd olduğuna eminmisin uğultunun geldiği yerin ?
genelde disk sesi kesilmez pek başlayınca pcdeki fanlar öle yapar genelde ilk başta uğuldar ısınınca sesi keser fanlarına bi göz at bence ....
Printable View
bi dikkat et bakalım ..
birde disik sağında solunda kablo vb. bişiler varmı boşta yada vidalarının gevşekliği gibi bi durum yani dış etkenleride bi kontrol et bazen kasadan gelebiliyo öle abzürt sesler diskten zaten cd rom gibi bi dönme sesi gelmez genelde... bozuluyorsa çıt juupp çıt gibi burdan tarif edemiyeceğim bi sesle başlar kötü kader :D
2.hdd disket sürücünün olduğu yerde duruyor , tek vida tutuyor.2yıldır bu şekilde.
Aman duymiyim o sesleri :D
Laptop'u kullanmıcam bidaha zaten ben içindekileri kurtariim yeter. İstanbul'da bu işi yapan güvenilir bi yer var mı?
ula konunun üstüne pc ye virüs girdi :( format atıyom bak
hdd yi baska bi makineye bagla ordan getdataback, r studio, magic recovery gibi programlarla verileri kurtar sonrada low level format at ;)
sistemi 1 gün geri aldım düzeldi :D
diskinizin bozuk olmaması durumunda :
yeni laptoplarda hdd ler sata çıkar genelde o diski de isterseniz kendi desktop makinenize bağlayabilirsiniz fakat diskiniz eski tip yani IDE ise bunu desktop makinenize bağlamak için ya 2.5 to 3.5 ya da ide to usb aparat gerekiyor. bu şekilde verilerinize ulaşabilirsiniz.
laptoptan diskin sökülmesi makineyi garanti kapsamından çıkartmaz. zaten diske ufak bi kapaktan kurtulduktan sonra ulaşırsınız.
eğer bunları kendiniz yapamıyorsanız diskinizi alıp herhangi bir bilgisayarcıya gidip ''bunun içindeki verilerimi DVD ye falan almak istiyorum'' derseniz yardımcı olurlar.
eğer diskiniz bozuksa :
yukarı da buğranın da bahsettiği gibi sorun içeride (kafa ya da diskin kendinde) değil de board undaysa , eli alışık olan bi bilgisayarcı şıp diye board değiştirip verilerinize ulaşabilir. ama diske içerden fiziksel bi zarar geldiyse bu işle igilenen prof. şirketler var verileriniz bu kadar değerliyse onlara başvurmanızı tavsiye ederim. Buğra da yardımcı olabileceğini söylemiş zaten.
Evet arkadaşlar bu durumda yeni pc almam gerekiyor. Bu konudada yardımcı olursanız sevinirim.
Bütçe 1000-1200ytl arasına 12 taksit yapabilcek şekilde olmalı. Masaüstü pc olarak nası bişey tavsiye edersiniz?
ömer sanırım bu konuda yardımcı olablir ...
Ömer = İnsecure
Sadece kasa alıcaksan yeni toplattım bu özelliklerde ankarada. 800 milyona geldi + 12 taksit ama ankarada. Sanırım istanbuldasınız. Bu özelliklerde şu ana kadar hiç sorun yaşamadım, takıldığı oyunda olmadı şu ana kadar.Alıntı:
ntel ® Core # 2 Duo E4600 İşlemci (2.40 GHz, 800 MHz FSB, 2 MB Cache, Çift Çekirdek)
Orijinal Microsoft Windows Vista Home Basic Türkçe
2GB DDR2 667MHz Bellek
250 GB SATA Disk
1280 MB ATI Radeon HD3450 (512 MB Ayrılmış Video Belleği ) Ekran kartı, DirectX 10, Çift DVI
DVD+-RW Dual Layer Optik Sürücü
KartOkuyucu, MM Klavye, Optik Fare, Hoparlör, Ethernet
Bende buradan görmüştüm bir bak istersen...
http://www.mavibilgisayar.com/ud/8956 :icon_tup: