Cadde kullanim sekilde maks.5000 km iyi gibi sanirim
Printable View
Cadde kullanim sekilde maks.5000 km iyi gibi sanirim
EVO X için mitsubishi 5000mil(8000km) 'de bir yağ değişimi diyor.
http://www.mitsubishicars.com/media/...M_Complete.pdf
ben de MoCool u merak ediyorum, kullanan var mı?
Ya bu bahsettiğiniz 70TL - 90 TL fiyatlar 1 LT için değil mi ?
Ürünlerin 4 litre olarak fiyat listesini ekleyebilirmisiniz bana biraz gereksiz pahalı gibi geldi.
arkadaşlar siz abartıyorsunuz
300v serisi yağ, ralli arabaları,tırmanma,belki drift için uygun olabilir yada düşünülür
sizin altınızda ne var bilmiyorum ama aracınızı uzay mekiği gibi görmekten vazgeçin artık.
diğer tam sentetik yağların kalitesini altınızdaki cadde araçlarıyla zorlayamazsınız!
boşu boşuna fazla para veriyorsunuz.
Bence Motul hissedilir derecede fark ettiriyor. Fakat ciddi ve düzenli bir satıcısı yok veya ben bulamıyorum. Fabrikanın önerdiği '' Mobil1 Rally Formula 5-50 '' kullanıyorum memnunum..
4 lt galon : 125.00 TL
Bugün motul türkiye ile uzun telefon görüşmeleri sonrası bazı bilgilendirmeler yapmak istiyorum.
Öncelikle fiyat konusunda bayinin diğer bayilerden %30 uyguna satmasının mümkünatı yok.
Çünkü motul bayi arası rekabet olmaması adına sabit fiyat verilmesini istiyor.
300v yağlarının 75-80 lira olması imkansız çünkü nerdeyse kdvsiz geliş fiyatları bunlar.
Ne yazık ki son dönemlerde motul yağ şişelerine marketlerden şişe doldurup satanlar ortaya çıkmış.
Mutlaka aldığınız yağı kapağında hologramlı etiket olmasına dikkat edin.
Kendi aracım için Motul X-Clean 5w40 almayı düşündüm fakat 2005 öncesi bazı araçlara uygundur ibaresinden dolayı emin olamadım, kendi sitesinde, rakiplerinin sitesinde olduğu gibi bir uyum tablosu da yok, olumlu deneyimlerden dolayı almayı düşünüyor, aracıma uyar mı tereddütü ile alamıyorum.
306 gti a kullanan var mı? Sanki Alican kullanıyordu diye hatırlıyorum ama..
Diger konuda da aynı soruyu sormussun. Orayada yazdım ama buraya da kopyalayıp yapıstırayım .Yurt dısı forumlarından anladıgım kadarıyla X-clean ile X-cess aradındaki fark x-clean in cok az kurum yapması. Yoksa x-cess in sagladıgı tum performans degerlerini karsılıyor.
Ben Clio RS ime katalizor iptal olmasına ragmen motor ici kurum vs istemedigim icin arastırıp x-clean koydum.
Asagıdaki linklerde karsılastırmaları mevcut:
Motul 8100 X-cess 5W-40 Gasoline and Diesel engine oil 100% Synthetic
Motul 8100 X-clean 5W-40 VW / BMW / Mercedes / Renault / GM dexos2 engine oil
motul bir güzel yanıda motosikletle giderken önünüzde de racing motosiklet varsa bu motor motul kullanıyorsa gazladığında motul güzel kokar.
yalan değil ciddi söylüorum:)tatlı mayhoş bir kokusu var yanmışının
mustafa yalan söylememi gerektirecek bir durum yok bence :)
yazdığıma da pişman oldum gerçi forumda satan sponsorlar olduğu için hatta bu sebepten yeri de yazmadım özellikle ama yalan bir durum yok ben bu fiyattan 6 litre aldım.. bayilere geliş fiyatlarını bilemem tabiki ama ilk kez de motul almadım kutusu hologramı yerli yerinde.. dediğim gibi yer yazmıyorum hatta dilerseniz silinebilir de mesajlar..
viskozite ve yağ seçimi konusunda da, benim fikrim çok yüksek mühendislik gerektiren bir durum yok bence.. biraz araştırma ve tecrübe ile farklı ve optimum bir yağ tercih edilebilir gerekli durum varsa..
mini için konuşursak fabrika 0-30 castrol öneriyor ama o yağla bi piste çıkıp 2-3 tur atın arka arkaya veya 3-4 sefer arka arkaya araba deneyin sonra yağ sıcaklığını bi görün isterseniz :) 140+ dereceleri görmesi muhtemel ve 0-30 castrol yağın buna dayanacağını ben pek sanmıyorum.. 10-60 veya 15-50 motul gibi bir yağ ile çok daha makul değerlerde kalıyordu sıcaklık.. tabiki en büyük rakamlı en iyidir diye birşey de yok türk mantığı o biraz :)
Ben yalan demedim Yekta , piyasa da böyle bir rakam yok. Biz bayiisiyiz , biz bile böyle bir rakamda alamıyoruz :) Güzel rakam , telefon verirsen bende alırım ordan.
Yag sicakligi artiyorsa yag sogutucusu yetersiz kaliyor demektir, yetersiz yag sogutucusunun DOGRU cozumu daha kalin yag koymak degil adam gibi yag sogutucusu almaktir.
Otomobiller uretilirken muhendislik kullanildigi surece, otomobillerle ilgili her turlu degisiklik icinde muhendislik gereklidir, basit gibi gordugunuz yag ile ilgili sayfalarca makaleler ve hesaplar yapilmaktadir...
antalyada motorsiklet ve araba için nerden alabilirim motul yağlarını? satan bayisi var mı antalyada ? :)
75 liraya satan bayinin telefon numarasini alabilir miyim cidden bedava hazir yag bakimim gelmisken
Bugün motul ile görüşmelerimde 75 liraya satılan yerin bayii olmadığını öğrendim
Yakın zamanda orası hakkında gelişmeleri bildireceğim.
Konu baya hort olacak Motul 5-40 olarak x-cess ve x-clean arasında kı fark nedir? 1.6 atmosferik Lpg li araç da hangisi mantıklı olur
Peki econergy ile x clean arasindaki fark nedir?
Benzinli 1.18 icin kullancagim. Arac 2000cc atmosferik 2008 model.
bugün motorum için yağ almaya gittiğimde arabam için de 20w-60 LEMANS önerdiler, sanırım 300 yarış kazandıkları yağ bu imiş, ben mobil kullanıyorum 5w-50 baya memnunum fakat bunu da önerdiler. bilgisi olan var mı
233.000 km de K24 Accorda 5W40 8100 Xcess aldım 128 TL ye, indirimle 118 e geldi, araca uyumu hakkında bilgisi olan varmıdır, kitapçıka kullanılabileceği yazıyor.
dizel yağı diye birşey yok.Xclean ayrıca dizellerede katkılı.Bu demek olmuyorki benzinlide kullanılmıyor.Yakıt mı bu Allah aşkına:)
Ankara şartlarını bilmiyorum ama İstanbulda K20 CR-V'de ilk zamandan beri 10w40 kullanıyotum memnunum.
Motul ise açık ara denediğim yağlar arasında favorim. Bir bakımda Castrol kullanma hatasına düştüm arabanın motor sesi bile arttı.
Bir de liqui moly'i denemek istiyorum ama 4 litreye 170 lira diyince motula döndüm. 60 lira fark vardı motulla arasında.