Noterde plaka değişikliği dersen alıcı 1 ay içinde gidip plaka değişikliği işlemleri için karakola gitmeli. 1 ay içinde gitmezse hakkı kaybolur ve senin sattığın plaka ile ruhsatı çıkar.
Noterde plaka değişikliği dersen alıcı 1 ay içinde gidip plaka değişikliği işlemleri için karakola gitmeli. 1 ay içinde gitmezse hakkı kaybolur ve senin sattığın plaka ile ruhsatı çıkar.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Cevaplar için teşekkür ederim.. Peki süreci güvenceye alma şansım var mı yazılı olarak ? Aslında ben yeni plaka çıkartıp kendim boşa düşürtüp öyle mi satış yapsam? Şimdi o geldi aklıma,bu şekilde risksiz ve daha kolay mı olur? İkametim İstanbul/Bahçelievler'de,gidip sıradan herhangi bir plaka alsam,yeni plakaya sigorta yapmadan satış yapma şansım var mı acaba? Az vaktim var,hızlı karar vermem gerekiyor,bilgilerinize ihtiyacım var..
Söyle yapabilirsin. Once aile bireylerinden birine satarsin. Plakayı değiştirip ruhsat çıkartırsın. Plaka değişmiş olur. Devamında aracın asıl alacak olan kişiye satışını yaparsin. Tabi bunun 160-170 lira ekstra maliyeti olur. Ki bu kadar değerli bir plaka icin yapılır bence.
Evet o da olabilir, ama hemen hemen aynı şey olacak.Plaka Bursa,ikametim İstanbul olduğu için gidip Bahçelievler'de kimseye alıp satmadan daha kolay bir şekilde sıradan plaka alabilirim,mevcut plakam boşa düşer.Hatta randevu almak için tüm bilgilerimi doldurdum şuan,atladığım unuttuğum birşey var mıdır acaba telaştan diye düşünüyorum onaylamadan önce.Mesela yeni plakanın ruhsatını almak için sigorta yaptırma zorunluluğu vs var mı ya da noterde satarken sigorta olmaması sorun teşkil eder mi?
Plaka değişikliği işlemi (yerleşim yeri adresi değişenler) seçeneğinden randevumu aldım emniyet üzerinden Cuma sabahına.Aracı plaka için satıp geri aldıktan sonra şansıma Bursa'dan İstanbul'a almıştım ikametimi aile hekiminden rapor vs ihtiyacım olur diye,onun avantajını kullanıcam. Gerekli belgelerde belirtilenler için yarın şoföler odasına gidicem.Dilekçe dediği nedir onu anlamadım,sigorta poliçesini ve fotokopisini de hallettim şimdi.Atladığım birşey yoktur umarım,tek endişem o.Risksiz olsun diye değişikliği ben yapayım dedim ama yeni ruhsat için gittiğimde zorunlu trafik sigortası istenir mi ya da satışta sakıncası var mıdır bilmiyorum,internette olmadığına dair bilgiler var ama güvenemiyorum tabi..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)