kemer takılı olduğu halde kemerden ceza yazdıysa ve sustuysanız suc sizde :)
Printable View
Mersinde ki kus turlerine gecen gun boyle bir vurgunyaptilar. 2 ay filan oldu. Polis dayimdan duyduguma gore artik trafik polisleri elinde cizelge ve cetvelle gezip toplayacaklarmis.
intercooler borusunu headers sanan cahil trafik memurları varken bu ülkede, herşey beklenir.
Aracın mühendislik ve teknik her türlü değişikliklerinden yani aracın standartını bozan her türlü değişkliklerinden çok rahat aracınızı bağlayabilirler bu kadar kesin konışmayın bence..
ferrari corvett gibi araçlarda araçlar daha tasarım yapım aşamasında ona göre yapılıyor mühendislik ve arge si ona göre geliştiriliyor aracın fabrikasyon standartı haline getiriliyor..
elma ile armutları bence karıştırmamak lazım..
eğerki fabrika onaylı kısa amortisör var ise o zaten haliyle tüv onaylıdırda onu takarsanız o zaman bir şey dememeleri gerekir o başka.. onu yapan varmı yok
yayı 10 liraya presle yada kestir kaynak yap bu tür hint işi işler yapıyoruz sonra polis ne karışır diyoruz aslında karışması gerekir herkesin sağlığı için..
air demişsiniz de beyler, airli birçok araç sahibi park halinde yere sıfır bırakıyordur arabayı diye düşünüyorum :D jip gibi bırakan var mı aracında air olupta? :)
bence saçma, tamam ciddi basık araçları teknik değişiklikten dolayı bağlayabilirler vs fakat 3 lük yaya kadar karışacaklarını pek sanmıyorum aşırı kılına denk gelip daha da kıl etmezsek polisleri..
abi kalınlaştırıp kızarttığım yere dikkat çekmek istiyorum, tüv onaylı olan hemen hiçbir şey (egzoz vs özellikle) muayeneden geçmiyor tüv sertifikası gösterilse bile bildiğim kadarıyla..
Yere yakınligina göre bağlamiyo zaten senin araban orjinalinden yere yakınsa teknik değişiklik yapmışsın diyip bağlıyo krali gelse bağlayamaz filan olmaz öyle adam inada bindimi çokta güzel bağlar.
Ferrari vs zaten orjinal olarak yere yakın olduklari için sorun yok. önemli olan orjinali düşünda bir basıklık varmi araçta.
bari bi düzen gelsede şu işlere cidden sıktı artık
Forumda tüvde görevli arkadaş var o daha iyi bilir.. görürse yazar..
tüv onaylı şey zaten tüvden geçmesi için onay veriliyor mu o ürüne.. yani tüv onaylı olupda bırakılması saçma sapan bir şey olur..
o zaman niye tüv onayı varki yani tüv onayının esprisi anlamı ne o zaman gider çin malı ucuz aftermarket ürünler alır insanlar..
insanlar sırf tüv onayı var diye bazı ürünleri tüvde sıkıntı çıkmasın diye daha fazla paralar verip daha pahalıya alıyorlar..
tüv sertifikası zaten bu ürün benim standartlarıma uyuyor araca uygundur geçebilir demek gibi bir şey diye biliyorum..
benim bildiğim o en azından yoksa cidden tüv un bir mantığı resmi bir anlamı kalmıyor. :)
keske dediginiz gibi olsa, ama adi ustunde burasi tüvturk malesef... biz ne zaman yurtdışındaki gibi rahatca modifiye yapcaz acaba... bir cok markali egzostun bile db degerleri olmasi gerekenin altinda ama laf ediyolar, ve bircok pahali spor araba o bagirio diye bagirdijlari araclardan dahs cok egzost gürültüsü yapiyor...
illa lamborghini mi alalım yani fabrika çıkışı basık olsun diye :D
Polisler hele bi ferrari - lambo çevirsinde ondan sonra bakarlar yuksekligine :D
Aracın bulunduğu caddede zaten park eden araçları çekiyorlar, laf olsun diye ortaya atılmış gibi, bu cem yılmaz'ın uçak almışım vesikalık fotoğrafımı koymuşlar esprisi gibi bişey.
bu durum kaç zamandır var heleki merter mc te geçen 2 ay önce yapılan baskında yere yakın araçları bağladılar ama sebebi basıklık değil orda bulunmasıydı. ayrıca tavanı acılan twingoyu bile bağladılar acılan tavan ruhsata işli değil diye düşün o derece bilgisizler :D
Olur, Gidelim yurtdışına kapattıralım Eibach'ı, FK'yı, Apex'i..
Genel konuşuyorum; Öğrenin artık şu mantığı. Türkiye kanunlarına göre aracına extra herhangi bir şey ta-ka-maz-sın. Takarsan suç işlersin.
Şimdi soru geliyor..
eeee iyi de satışı serbest takışı neden yassaahh, sattırmasınlar o zaman
Satan kişiyi bu ürünleri nerede kullanacağın ilgilendirmez. İster aracına takarsın kanun dışı iş yapmış olursun, ister evinde masa ayağı yaparsın. Ya da aracına takıp sadece pist koşullarında kullanır, legal bir davranış sergilemiş olursun. Dolayısıyla satan değil, alan bilmekle mükellef bu ürünlerin nerede yasak nerede serbest olduğunu..
Daha ne gülünç durumlar görücez çok merak ediyorum :D jantı satarken vergiyi koymayı biliyorlar 2 gün sonra sattıkları janta ceza kesiyorlar janta neden kesiyorlar anlayabilmiş değilim beğenmediklerinden heralde :)
Aynen aynısı film muhabbeti içinde diyorlarya sanki Bütün film işi yapanlar sanıyorlarki arabalara film çekiyor ben evimdeki doğu cephesine bakan 2 camımı film kaplattım yan binayla çok içli dışlıyız diye..
adamla konuşuyordum ilk defamı yapıyorsun eve dedim yok abi olurmu tam aksine biz daha çok bu tip işler yapıyoruz ev residance iş yeri v.b dedi..
yakında tayyıp babanın hevesle istediği plakanın tek çift muhabbeti çıkarsa sasırmayın.. daha neler goruruz nelerden ceza yerız... polısler polıslıkten cıktı artık.. mayfa babası gibi gezıorlar...
aşırı olmamsına rağmen sadece önleri basık diye ceza yiyen arkadaşım var,zaten kıl dılar,iyice kıllaştılar...
dün far karartmalı turuncu sinyalli era 'polis aracı gördüm hadi ateistler bunuda açıklayın :D
Neye göre basık? Yurtdışında çekilen bir video görmüştüm. Polis çıkarıyor cebinden metreyi, farla yer arasındaki uzaklığı ölçüyor. Buna göre belirliyor arabanın basıklığını. Halbuki her arabanın farları aynı yerde mi, neye göre belirliyor onu bilmiyorum.
Bizde neye göre basıklığını belirleyecekler anlamadım...
arabaların yayıyla uğraşana kadar kritik her noktada trafiği düzenlemekle uğraşsalar ne iyi olurdu dimi... tabi şaka şaka
Radar koyarlar hızlı gidersin suç
Araban basıktır tın tın keyifli gidersin yavaş gidiyorsun aracın basık diye ceza yazarlar
Sorması ayıp biz süpürgeli cadının süpürgesine mi binelim !!!
Her an her şey olabilir
antalyada camurluklara ayakkabı sokuyor polis..girdiyse ayak yola devam :D :D
daha 5 gün önce yanlış parkdan arabayı çektiler neyse ona eywallah yanlış yere parketmişim dolmuş durağına ama dün herkesin park ettiği yer içinde onca araç arasından benim arabamı alıp giden polislere diyorum ki inşallah o para sizden cıkar akşamın köründe rezil rüsva ediyosunuz insanları 10 tane araba duruyor orda neden benimkini çekiyosun kardeşim inşallah benden çıkanın 10 katı çıkar.Üst geçite 10 m mesafede park etmek yazmış bir de bi kere 10 metreden cok daha fazla bi mesafede duruyordu aracım ve benim arkamda 5 6 tane araba vardı.
arkadaşlar 2013 yılbaşnda 33. madde ile değişiklik yaptılar, bu maddenin içine çok şey sığdırdılar, teknik değişiklik adı altında, geçen forumda biri yazmıştı hatta adamı farklı jant taktı diye bağlamaya çalışan olmuş, basıklıktan bağlayabiliyorlar yani bu yeni bişi değil.
Yakında orjinal jant dışında jant takmakta yasak deseler şaşırmam :D
ülkenin anasını aglattılar
Allahtan herşeyi benim için fabrika yapmış :)
'' Basık Araçlar Toplanıyor'' başlığını görünce Meeting var sandım bir an :)) Low&Slow Meeting All Stars :)
https://www.facebook.com/photo.php?v=670127933026951
Polis artık her şeye bahane arayacak arabayı soydurtacaklarmış :D
İlginc yorumlar gelmiş :D
ölümüne basık olan araçlar zaten problemdi ama abartsız basıklığın sorun olacağını sanmıyorum
He ayrıca birisi bağlatmam diye bişi yok inat eder illa ki bağlar demiş.
Bunu "bugün caddeye inmeyin" başlığının son sayfalarında da yazdım, orda da ataşehir sakinleri hemen tepki gösterdiler. (Ataşehire çok nadir gitmeme rağmen)
Caddebostan da beni bağladıklarında orada benmle olan diğer arkadaşlar da iyi bilir daha 2 ay önce oldu bu olay.
Daha üstünde geçici plaka olan bi corvette yan yan çıktı kızıltoprak bp den az daha bizim araçları bağlayan polisi eziyordu durdurdu hemen polis tabi, arkadaşlarıda yanaştı m6 larla vs.
Çocuk daha ehliyet ruhsatı vermeden bütün arkadaşları indi ellerinde telefonlar biyerleri arıyolar, neticede eleman bastı yoluna devam etti.
Olan bizim minicik cooper a oldu, çekiciden indirirken de tamponu kırmışlar, otoparkçı gebloya sordum bilmiyorm ben dedi.
yani diceğim bu ülkede polisin inadı değil, yüksek yerlerde ki abilerin dediği oluyor :)
saçmalık :)