5 yıldır yarışıyorum. Subaruyla devam edin bence :)
Printable View
5 yıldır yarışıyorum. Subaruyla devam edin bence :)
Valla arkadaşlar 5 liraya palio var sıkıntı yok o anlamda. Subaruya sti yürüre geçmeye değermi o kadar paraya . Onu kestiremiyorum henüz
Abi palio da masraf varmı ? Yedekleri var mı?
Benim bildiğim abim arabasız duramazs kafayı yer, bıkaç gun sonra tekrar araba lazım demeye başlar. Crx ve 200sx den sonra şaşırtıcı derecede temız bır araban oldu :D (emre abiyede teşekkurler ) bunuda satıp sadece pıstte yarışabılceğin bi araba alma derim STİ yürüyene çevir devam et. HP yukseltme dışında arabanın kurcalancak hiçbiryeri yok zaten anca zevkıne sanayıe gidersin o masraftan sonra.
Ben aslında sti dan bile şupelıyım sen gene kırarsın onu :D:D:D
Ralli çok zengin adam işidir abicim... Adam gibi yapacaksan eğer.. Sende çok zengin değilsin tanıdıgm kadarı ile :D Orta direk adamın yapacagı iş değil o iş... Bence kendi aracına odaklan.
macera arama :)
İşin aslı 15 bini bir tane şanzımana vermek istemiyorum. Lakin bana hitab edecek araçta bulamıyorum. Tamam subaru temiz. ama aldığımdan beri vites çekemedim arabayla ona rağmen 2 kez elimde kaldı şanzımanı. Bu fiyatlarda 200sx ler gereksiz pahalı . S14a lar zaten uçuyor ederi değil. MR2 anlamsız pahalanmış. 40 lira istiyorlar. Evo6 TM baktım onlarında temizi iyi para. Kafam karışık valla. Bende bunlarla uğraşacağıma sezon kovalatacak sponsorumda var alim palioyu yarışayım tosfed kupası vs.. diye düşündüm. Hem rallide gazlayınca kupa mupa veriyolar keyif alıyorsun :) Palioda yedek lastik dışında birşeyi yok. Grup N zaten herşeyi standart.
sti yürüyen ve şanzıman candır... diğer seçenek aracınızda setup ne var bilmiyorum ama araba satılıp üstüne 15 konup direk sti da alınabilir...
Şuna kıyıp satmayı mı düşünüyosun şimdi :( :(
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphoto...34166018_n.jpg
dog box ta alabilirsiniz aslında...
en basiti üniversitenin içindeki pist var abi örnek olarak :)
+ etaplarda oluşabilecek teknik sıkıntıların doğuracağı masraf, servis, servis çalışanı, onların yeme - içme - konaklaması falan derken tek bir sponsor yetmez diye düşünüyorum..
suby ye harcanacak 15 bin rakam ama ralli ile kıyaslayınca 1 yıldan az bir sürede amorti edecek kendini ve ciddi keyif verir hale getirir arabayı gerekli düzenlemeleri de eklersen xor koray abinin dediği gibi diye düşünüyorum ben de, ister tarmac lastik - jantı takıp antalyada dağ taş etap gez, ister piste uygun jant lastiği tak yengeyi al gel istanbula istanbul parka çık, 1-2 gün de adalarda gezersiniz o aralıkta da :)
Rally falan sal bu işleri doldur subby i onu zaten gözüme kestirdim ben sanayide karşılaştığımız gün. :) Alıcam senden acele etme :D
Daha önceden ralli tecrüben var mı bilmiyorum ama bu iş öyle bir iş değil. Yaş gelmiş 30'a. Evet belki genç ama bu tarz işlere yeni başlamak için geç kalınmış bir yaş. Öyle Avrasya Maratonu gibi her katılana bir kupa verilmiyor. En azından rallide. Belki historic falan kovalarsan olabilir :) Tabi birde motosiklet yarışalrı var öyle herkesin kupa aldığı ( bir kere bir yarış sonucu yazayım dedim 15 otomobillik karşılaştırma yazsam daha çabuk biterdi. her katılan kupa almış. Alamayanları da kendi aralarında yarıştırıp kupa vermişler neredeyse :) )
Ayrıca hiç deneyimin olmadığını varsayarak herhangi biri pilot gibi yarıştan önce yol notu çıkartayım bana yeter diyemezsin sen. Sezon öncesi antreman yapman lazım. Ki bu da para demek. Antremanda lastik bitireceksin, aracı kıracaksın, masraf çıkartacaksın. Bunları da düşünmen lazım. Alacağın aracın hiçbir yedeği yok diyorsun. üzerindeki motorun durumu ne? Aracın homoglasyonu ne durumda? Bunlar hakkında da bilgin olmalı.
Her şeyi çözdün diyelim. Hadi çıkalım yarışalım durumu hala yok. Servis alman lazım. bu da para.
Buraya kadar bahsettiklerimin hepsi bir şekilde halledilebilir. Ayrıca fiziksel yeterlilik de isteyen bir şey bu ralli. Ciddi enerji harcıyorsun o otomobilin içerisinde. Sporcu gibi yaşaman hayatını buna göre düzenlemen gerekli. Günlük antremanların, beslenmen buna göre olmalı.
Eğer gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsan tırmanma veya otokross gibi daha düşük bütçelerle başla.
Satacağın Subaru belki de bir daha asla sahip olamayacağın bir otomobil. Bir heves uğruna vazgeçme.
Bu yazdıklarım inan hevesini kırmak için değil. Sadece etrafımda gördüğüm kadarıyla yapman gerekenleri yazdım sana. Yoksa bir gün 'Antalyalı genç pilot ilk birinciliğini aldı' diye haber yapmak hoşuma bile gider.
o Subaruyu satıosan bende talibim. Sakın satma öyle bi GC8 bi daha bulamazsın. Dogbox al aynen devam et. STI yürüyenden daha ucuza gelir. Arabana bi daha aşık olur hanımı boşar ikinci baharı yaşarsın :D
Madem öyle sitece bana 15'in birazcık altında sti yürür bulun :D Tamam arabamı her gördüğümde bende aşık oluyorum temiz ama şanzıman bulalım o zaman bana. Dogbox işini bir açıklayın. 18g turbom, 850 enjektör, Fmic, headers, westgate, hydra beyin var araçta. Yazılımını özgün yaptı. STi yürürle kafam çok rahat olacak. Hadi bulalım o zaman satmayacam söz :D
1 sene önce otocross ta flashla yarıştım. Araç eski model olduğu için ve gücü yetersiz olduğundan keyif vermedi. Bu sene sevdiğim bir abimin paliosu ile yarıştım. Antalya pistini cumartesi günü eski lastiklerle 15.28 le döndüm. Pazar günü lastik değişip birdaha girdik. 15.10 'a kadar düştüm. Cumartesi günü 3. Pazar Günü 2. oldum. Onlar çok önemli değil ama önceki palio sürücüleri ile kıyaslama yapınca yerim iyi :) Artık her sene cross veya tosfed kupasının antalya etabında bir tur döner zevkimi alırım banada yeter :)
öncelikle yengeye sorardım biz ne desek boş olur :) yenge rally v.s. olaylarını istemiyorsa huzursuz olacaksan önce onu razı etmeni öneririm bizde suç ortağı olmayalım fikir verip :D
bence maddiyatı değil, ailen ile olan maneviyatı düşünüp hareket et, evde huzur olmucaksa koyver gitsin sti yüyenini :D