Geçmiş olsun...
İzmirde büyükşehir belediyesi CHP de mi ?
Printable View
Geçmiş olsun...
İzmirde büyükşehir belediyesi CHP de mi ?
Aynen öyle,
Sabah Bornova merkezden Çınarlıya gitmem 50 dk sürdü eşim işe geç kaldı. Çünkü her gün 10 geçe çıkarız 25-26 geçe varmış oluruz. 15dk'lık yol oldu 50 dk. Sonrasında güç bela iş yerine geldim. Parça lazım oldu 4. sanayiye gittim. Gitmekte fazla sorun olmadı ancak sonrası kabus gibiydi.
4. sanayiden 1. sanayiye gittim 1buçuk saatte. Osman Kibar tünelinde 1'i körüklü belediye otobüsü olmak üzere 4 araç birbirine girmişti. 1. Sanayiye girmek için epey uğraştım. Stadyum tarafındaki esnaflar dükkanları kapatmıştı su bastığı için. Biraz şiddetli yağmur yağsın, hep aynı senaryo. Çiçek dikip asfalt yenilemekten başka hizmet bildikleri yok.
Nabalım akp yemi oy verelim.
İstanbul Ankara yı kaç dönemdir iktidar partisi alıyor. Oralarda yağmurda karda trafik olmuyor mu? Ankarada yollar göl olmuyor mu?
Olayı şu parti bu parti diye başka yöne çekmiyelim. Genel olarak planlı programlı bi belediyecilik yok Türkiye'de. Esas sorunlar yerine hep kozmetik sorunlarla uğraşıyorlarki insanlar görsün oy versin. Alayı böyle...
Olayı şu parti bu parti diye başka yöne çektiğim yok... CHP li başkan ödenek mi alamıyor
yoksa cebini mi dolduruyor diye merak ettim. Kime oy verip vermeyeceğiniz beni ilgilendirmiyor ama şu yaşananlar Türkiye'nin 3. büyük şehrine yazık ediyor.
Gelecekte bende İzmir'e yerleşmeyi düşünen biri olarak merak ettim.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yapıyorsa kendi olanakları ile yapıyor.
Abi ben zaten şahsen sana yazmadım.
İzmirde genel olarak ulaşım problemi yoktur. Toplu taşımayla her yere rahat ve hızlı ulaşırsın yılın 360 günü, 5 günde böyle olur. İşe gidiş ve dönüş saatlerinde belli noktalarda trafik olur ama bayıltmaz.
İşin siyasi boyutuna girmek istemiyorum ama İzmir b. b. ile pek iyi geçinemedikleri biliniyor. Aziz kocaoğlu belki iyi bir belediyeci değildir ama gayet dürüst adam gibi adamdır. (şahsi fikrim)
bu yazdıklarına kaç kere katılsam azdır çok doğru sölemişssin bnde sabahtan beri bilumum sosyal paylaşım sitelerinde belediyelere laf etmişler en ii bişeklde hizmet verilse bile m2 basına 54 kg yağmur düşmüş deniz 75 cm yukselmiş melez çayı taşmış neyapılabilir alla beterinden saklasın diorum ..
Rezalet başka açıklaması yok.
Ayrıca sırf başkaları gelmesin diye kötü olduğunu bile bile oy verilen bir yönetim var İzmirde. Adamlar öle bir rant tezgahı kurmuş ki maaşallah özellikle Karşıyaka belediyesi yıllardır.. Bu hükümet yokken de varken de aynı muhabbet.
Şaka gibi oy verecek insan yok şehrimde.
Maalesef 35 yaşımdayım bunun 20 yılı belediyeciliğe vakıfsam. Bizim hep alt yapı sorunumuz var. Benden öncede vardır, herkeste bilir. Peki niye tek bir kuruş harcanmadı bugüne kadar?
Türkiyenin en zengin belediyesi İzmir diye hava atmayı biliolar aq. Sök götüne parayı bana harcamadıktan sonra. Arkadaş bir dönem Burhan Özfatura diye DYP li bir adama şans verdiler. Adam metroyu yaptı, İnciraltı komple onun eseridir. Ama malesef Atatürk'ümüzün kurduğu parti diye oy veriyor salak halkım. Yoksa hizmet varmı asla yok...
İzmir belediyesini Türkiyenin en zengin belediyesi diye nitelendiremez kimse. En borçsuz belediyesi İzmir Hazineye borcunu zamanı gelmeden kapattı hepsi bu. He memurun ev geçindirme zihniyetiyle yönetmek belki hata yap borcu gitsin anasını satayım arkandan gelen düşünsün.. bunu yapsa Aziz Kocaoğlu dahamı iyi? yada bunu yapmadığı içinmi yaranamıyor? Yıllardır metro bitmedi diyor herkes.. kimse AKP il başkanının kaç defa yürütmeyi durdurma davası açtığını sormuyor... Bugün yağan yağmur Türkiyede Eskişehir hariç nereye yağsa bundan farklı olmazdı... Deniz taştı yahu şehrin birçok yerinde buda belediyenin suçu değil herhalde..
He Aziz Kocaoğlu mükemmel mi? Asla. Sadece Dürüst. Göründüğü gibi bir adam.. Cebini doldurmuyor bence.. ki dolduruyor olsa o açılan davalarda kesin içeri atarlardı :)
Neyse heryıl en az 1 kere yaşadığımız bir sendromdu yaşadık geçti :) manisa kavşağından 3. sanayiinin girişine hergün 3 dakikada giden ben tam olarak 1 saat 39 dakikada gittim mesaide yolda geçti gitti :)
Aziz doldurmuyor ama ilçe belediyeleri dolduruyor. Bakınız Karşıyaka Belediyesi ve ailesi..
Bu daha düşen ilk yağmurdu. Bunun bütün kışı ve ilk baharı var. Senede kaç sendrommuş görücez.
Adam dürüstmüşte bilmemneymiş. Bunu biz bilemeyiz sadece tahmin ederiz. Oda tayyip gibi oğluna ait firmaya tüm şehir kaldırım taşları işini vermedimi? 2-3 yılda bir kaldırım taşı değiştirmeye para var. Trilyonlar ötesi trilyonlar harcanan Adnan Saygun sanat merkezi. Hani şu dıştan içten heryeri mermerden olan en büyük sanat merkezini yapmaya para var. Alt yapıya ayırmaya bile gerek yok demi?
Bırakalım artık at gözlüğü ile bakmayı. Zaten Aziz başkanda bu halkına güveniyor. AKP li neyse İzmirde CHP lide o benim için.
sabah ayakkabının içinde balık yüzdürdüm. Eshot Şöförüne hala saygılarımı sunuyorum... Topçu'dan Borsa binasına yüzerek gittim.
Belediye'de 3 ay staj yapmıştım. Nasıl bir çalışma sistemidir anlayamadım? Ben öyle rahatlık görmedim. Çok çalışanlarda vardı tabi ki. Zaten ihale usulü işler yürüdüğü için denetimler zayıf oluyor. Sorunlardan bahsedilirse olay, yerel yönetimden merkezi yönetime kadar uzanır. Yağan yağmurun debisi de çok yüksekti. Maşallah başka bir mevzu olduğu zaman akıllara gelmez İzmir, ancak bugün bütün kanallarda bir provoke vardı. Bütün rezillikleri bağıra çağıra yayınladılar. Sanki adam asar gibi yapıldı. Beni çok rahatsız etti böyle yapılması. Bir karalama çalışması şeklindeydi. İzmir muhabirlerine çok az iş düştüğü için çok tecrübesiz ve kalitesiz yayınlardı. Elbette İzmir'de yaşıyorsak İzmir belediyesini eleştirmeliyiz. Belediyecilik de parti akımlarına pek takılmamak gerek yoksa güzel hizmet alınmayabilir. Zaten baştan çarpık bir sistem olduğu için ve çok fazla rant kapıları açıldığını düşündüğüm için normal karşılıyorum. Buna benzer olaylar daha geçen hafta İtalya'da da yaşanmıştı. Bu konuda da diğer konularda ne kadar gerideysek o kadar geri bir durumdayız.:)
Halkapınar, gıda çarşısı tarafındaki dere taşmış bildiğin metrodan gıdaya geçiş yoktu.
buna afet deniyor. dereler taşmış. herşeyin çözümü bir yere kadar. başka bir parti belediyesi olsaydı da bir çözüm olabileceğini sanmıyorum. doğaya karşı gelinmez. doğayı hesaba katmadan yapılaşırsan böyle olur.