User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
46 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Radar Cezası

Leader01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Radar Cezası

Merhaba arkadaşlar,

Forumda radar cezası ile ilgili bir çok konu var okudum ancak yeni düzenlemeler falan diye laflar dönüyor, bana gece 28.03.2013'de saat 22:40'da radar cezası yazmışlar arkadan, seyir halinde radarmış cezada öyle yazıyor, ancak cezanın yazıldığı bulvarda seyir halinde radar olduğuna dair hiç bir levha yok, yerde de levha yoktu, sadece bulvarın başında sabit tabelada radar yazıyor bu birincisi.
    İkinci olarak da sadece ceza var hiç bir görüntü kaydı fotoğraf kanıt yok, yarın cezayı ödeyeceğim ödeme makbuzu tebliğ zarfı ve ceza kağıdını eke koyup sulh ceza mahkemesine dilekçe vermeyi düşünüyorum, radara girdiğime dair kanıt varsa ibraz etsinler yoksa yaptığım ödemenin geri iade edilmesi şeklinde sonuç ne olabilir bilginiz var mı ?

ENG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotograf olmasi gerekir. Boyle bir uygulama cok keyfide olabilir
    ENGİN HOCA

cevdet34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 gün önce açıklama yapıldı 24 saat radarlar aktif olacak mobesadan bile kemer takılıp takılmadığı kontrol edilecek ona göre ceza kesilecek . kazaları minimuma düşürmek için emniyet alarma geçti diye haberlerde söylediler . radar var tabelası olmayacak vatandaş her yerden izleenecek dendi
    beni bilen bilir bilmeyen keyfi bilir

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Leader01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,

Forumda radar cezası ile ilgili bir çok konu var okudum ancak yeni düzenlemeler falan diye laflar dönüyor, bana gece 28.03.2013'de saat 22:40'da radar cezası yazmışlar arkadan, seyir halinde radarmış cezada öyle yazıyor, ancak cezanın yazıldığı bulvarda seyir halinde radar olduğuna dair hiç bir levha yok, yerde de levha yoktu, sadece bulvarın başında sabit tabelada radar yazıyor bu birincisi.
    İkinci olarak da sadece ceza var hiç bir görüntü kaydı fotoğraf kanıt yok, yarın cezayı ödeyeceğim ödeme makbuzu tebliğ zarfı ve ceza kağıdını eke koyup sulh ceza mahkemesine dilekçe vermeyi düşünüyorum, radara girdiğime dair kanıt varsa ibraz etsinler yoksa yaptığım ödemenin geri iade edilmesi şeklinde sonuç ne olabilir bilginiz var mı ?
    özal bulvarında gece radarına girmişinizdir ya 01up yada 01pn radar aracının plakası, ceza yiyen araçların görüntülerini kaydediyorlardır. bence uğraşmadan ödeyin
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen keyfi olabilir mesela bana keyfi kırmızı ışık cezası yazmışlar foto yok isbat yok. saat 23.50 ankara ivedikte. yancıları kovalamaya gelen polis muhtemelen benide görüp arada kaynattı kırmızı ışıkta geçmediğimi adım gibi biliyorum.. ama itiraz için baya ugrasmak gerek ben lanet olsun diyip gittim yatırdım.. zamanın varsa itiraz için ugras bence. ayrıca benim ceza yedigim saatte ışıklar yanıp sönme moduna geçiyo oda ayrı bişey haksız yazıldıgı için çok bedduamı aldı memur abim

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    radar cezaları kadar kırmızıda durunca yaya çizgisine bastıgınız zamanda ceza yazılıyor bilginiz olsun...
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

gfb01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozalda suleyman demirelde dedigin saatlerde cok fazla kuruyorlar radari cok karsilastim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alparslan Türkeş Blv.'nda girmişim, yarın cezayı ödeyeceğim, yine de dilekçe yazdım sulh ceza mahkemesine iptal ederlerse geri ödeme yaparlar heralde. Teşekkürler

ed6502
    Misafir
    bu radar olayına gezicilerde katıldı galıba rollculerın basına bela olmaya

aspava983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20-03 tarihinde hacı sabancı bulvarında yazmışlar hiç inanasım gelmiyor insan bir fotoğraf yollar çünkü adanadaki tüm radar araçlarını biliyorum görünce de frene basıp yavaşlıyorum
    Yaris bu. Parayi harcayan **** yiyenin sporu.
    alintıdır..

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gezici radarlarda levha uyarı yok hatta doğru olası şüpheli ihtimal ile beraber (ilerde uyarı levhalarını kaldıracaklar diye duyum var sebebi ehliyet aldığınızda şehir içi , şehirler arası hız limitlerini bilmiş , öğrenmiş ve anlamış bulunuyorsunuz bu sebeple artıdan bir uyarıya gerek olmadığı) haberi var dikkatli olunması tavsiyedir size gönderilen cezanın bir sureti veya kaydı bulunmaktadır emniyette gidip itiraz veya şikayette bulunabilirsiniz saygılar...

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada bugun geldı. 343 tl. ne resım var ne bır acıklama. neler yapabılırız bolca zamanım var

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bu arkadan ceza yazma kalkmamışmıydı ?

Mert Safa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    banada bugun geldı. 343 tl. ne resım var ne bır acıklama. neler yapabılırız bolca zamanım var
    343 tl çok geçmiş olsun valla. Nerde geldi acaba? Ben hala bu e5 radarlarını merak ediyorum. Adım başı kameralar türedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tescil plakasına göre tutanak düzenlenmesi:

Madde 116 – Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.
    Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilân asmaya mahsus yerinde liste halinde ilân edilir, ilân tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Denmiş kanunda. Yani arkadan ceza kesmenin kalkmış olma gibi bir durumu yok olsa idi bu maddenin kaldırılmış olması lazımdı. X şahsın söylemesi ile (Kanun o şahsa yetki vermemişse ki kimseye vermemiş)hiç bir kanun hükmü ortadan kalkmaz.

Gelelim itiraza, itiraz 2 şekilde yapılmış genelde;

1. Fotoğraf vb. delilin bulunmaması,
    2. Ceza tutanağı ile tebliğ tarihi arasında uzun süreler bulunması,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tescil plakasına göre tutanak düzenlenmesi:

Madde 116 – Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.
    Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için posta yoluyla tebligat yapılır, bu şekilde tebliğ edilemeyen tutanaklar ilgili tahsil dairesinin ilân asmaya mahsus yerinde liste halinde ilân edilir, ilân tarihini takip eden otuzuncu gün tebligat yapılmış sayılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.

Denmiş kanunda. Yani arkadan ceza kesmenin kalkmış olma gibi bir durumu yok olsa idi bu maddenin kaldırılmış olması lazımdı. X şahsın söylemesi ile (Kanun o şahsa yetki vermemişse ki kimseye vermemiş)hiç bir kanun hükmü ortadan kalkmaz.

Gelelim itiraza, itiraz 2 şekilde yapılmış genelde;

1. Fotoğraf vb. delilin bulunmaması,
    2. Ceza tutanağı ile tebliğ tarihi arasında uzun süreler bulunması,

bugün sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesini verdim hakim imzaladı aldılar dilekçeyi, arkadan radar cezası geldi, gelen ceza ekinde hız sınırını aştığıma dair herhangi bir görüntü video vb. kanıt bulunmamaktadır iptal edilmesini istiyorum şeklinde yazdım bakalım sonuç ne gelecek, gelince buraya yazacağım

metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni genelgeyle uyarı levhaları kaldırılmış
    Sürücüler şimdi yandı! | son.tv
    Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ;
    Özgürlük armağan edilmez, feth edilir ancak !!!

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert Safa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    343 tl çok geçmiş olsun valla. Nerde geldi acaba? Ben hala bu e5 radarlarını merak ediyorum. Adım başı kameralar türedi
    Selimpaşa-Kumburgaz D100 ' de yemişim ben cezayı. 112km/h ile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ismailozkan_01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gezici radarlarda levha uyarı yok hatta doğru olası şüpheli ihtimal ile beraber (ilerde uyarı levhalarını kaldıracaklar diye duyum var sebebi ehliyet aldığınızda şehir içi , şehirler arası hız limitlerini bilmiş , öğrenmiş ve anlamış bulunuyorsunuz bu sebeple artıdan bir uyarıya gerek olmadığı) haberi var dikkatli olunması tavsiyedir size gönderilen cezanın bir sureti veya kaydı bulunmaktadır emniyette gidip itiraz veya şikayette bulunabilirsiniz saygılar...
    Ben bir şey soracağım radarla alakalı?Radar cezalarında fotoğrafın üzerinde kaçla radara girmişsek onun da belirtilmesi gerekmiyor mu foto üzerinde?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)