ragıp Nickli Üyeden Alıntı
Yine destan yazacağım;
Şimdii, öncelikle cobra paket diye bir şey Ford Mustang'de yoktur. Cobra ön tampon, kaput koymak(ki kaput cobra kaputu değil, sadece hood scoop eklenmiş bir kaput) EŞİT DEĞİLDİR cobra paket. Ford Mustang Cobra vardır, ki muadili olan yıl 04, tr de de ben 03-04 Ford Mustang Cobra'ya rastlamadım. Dehşet bir araçtır sözünü ettiğim 03-04 cobralar. Neyse konumuza dönelim.
Bu araba marlboro müdürlerine verilen arabalardan biridir. Yeşilköyde güzel havalarda sahibi çıkar kullanır. Araba v6 da olsa, gayet yanlıyor, egzoz vs de var arabada, dolayısıyla sesi de v6 dan alınabilecek güzel bir ses bence.
Arabanın eksiği sis farı. Sis farı almak lazım çünkü bariz boş duruyor tamponun önü. Sis farı haricinde arabaya sadece yakıt koy gazla.
Bu makinayla pek bir şey yapamazsın, zaten 193 hp fabrika çıkış. Tork da v8 lere göre az, ama yine de iş görüyor. Ben birkaç kez denk geldim bu otomobile, gayet yeşilköy içinde keyifli gazlıyordu, araba da baktırıyordu kendine.
Cobra tampon olması güzel, fakat jantlar bana biraz ağır gibi geldi, daha hafif jant/lastik kombinasyonuyla daha da keyifli bir araba olur diye düşünüyorum.
Eğer amerikan alıyorum, vida sıksam beygir alırım/tork alırım motordan diyorsan, bu makinayı alma. Öyle bir makina değil. OHV makina olduğu için tek egzantrik alırsın, longtube headers koyarsın, belki 15 hp alırsın kranta. Beyin programı yaptırırsan bunların üzerine 25 hp alırsın kranta ki, yüzde 10 dan fazla bir güç artışı demek bu (bence iyi bir değer ama yine de otobanda sol şeritte seni bir çok araç doğrar bu v6 ile)
Ama modifiye etmeyeceksen, sadece yakıt-sigorta yapar binerim diyorsan aracı alabilirsin bence. Tabi kesinlikle baktır araca. Fiyat konusunda bir şey demiyorum, o sana kalmış, ama araba kozmetik olarak güzel bir v6 Mustang.
Rutin bakım olarak çok rahat. Parçası herhangi bir amerikan parçacıda var. Zaten arabaya orta halli bakım yapılmışsa bile yıllarca binersin, masraf açmaz. Ama arabaya bakım yapılmamışsa masraf edebilirsin.
Parça fiyatları ucuzdur. Mesela 09 bir dizel corolla'dan daha ucuz parça fiyatları.
Şehir içinde 11-12 litre yakarsın basmadığın takdirde. Basarsan 16 falan yakar. Şehir dışında 7-8 litre yakar.
Özetle alıp keyifle binersin, kalkış yaparsın, her köşede yanlarsın, arabana bakılır, parçası ucuzdur, ama motoru 193 hp dir çok şey beklemeyeceksin. Ve motor modifiyesine çok açık olmayan bir otomobildir.
Arabadaki kaputun niye hood scooplu olduğunu, tamponun niçin cobra olduğunu da araştırman faydalı olur, bunlar keyif için mi yoksa başka sebeplerden mi yapıldı baktırman yararına olacaktır.