artık alışkanlık oldu takmayınca boşluk hissediyorum
Printable View
artık alışkanlık oldu takmayınca boşluk hissediyorum
çok iyi yerinde bi uygulama olmuş.
2007 senesinde arabaya binip 200mt ileride çok ciddi bir kaza yaptım ve kemer takılı değildi. Kafamla ön camı kırdım airbag ben havalandığımda karnıma patladı acısını 3 gün hissettim yaptığı izi söylemiyorum bile:) O zamanda takıyordum kemer ama kısa mesafelerde üşeniyordum. Allah korudu bir şey olmadı şimdi çok ciddiyim marşa basmadan markete bile giderken takıyorum:) Nerede ne olacağı belli olmuyor kemersiz kaza nasıl bir şey tarif edilemez. Çok doğru bir uygulama olmuş hatta alıcaksın o tokayı... neyse:D
Bir çok arkadaşıma anlatamadım gitti. SRS airbag olan araç kullanıp toka takıyorlar, ölmeyeceğin varsa da airbag yüzünden öleceksin diyorum anlatamıyorum. Takma toka falan koltuğun altından soketini çıkar geç, hem tokaya para verme, hem kazada airbag açılmasın. Bence çok doğru bir uygulama, cezasının daha caydırıcı olması bile düşünülebilir.
Ya ülkemizde nedense emniyet kemeri takmak ; Sürücü ise korkaklık&acemilik, yolcu ise sürücüye güvenmemek gibi algılanıyor. Takmayanlar takana da böyle acayip gözle bakıyorlar.
Ölüme mi atar yapıyorlar nedir , anlamadım.
Bende ötmesin diye eski arabamda arkadan takma mallığını yapıyordum. Kaza yaptım airbag suratıma patladı. Şans eseri kafamız kopmadı :)
Emniyet kemeri takınız , taktırınız.
Once su emniyet kemerinin guvensizlik muhabbetini cozmek lazim. takinca sen bana guvemmiyomusun oluyo.Hatta arkadaslarim benim arabada takmiyolar, olm taksaniza diyorum yok senin soforlukte problem yok diyorlar.Ne alakasi var? kamyonun biri geldi vurdu basladik takla atmaya tekerler havadayken hangi sofor kurtarabilir arabayi ?
Arakaba ilk bindiğimde kontağı çevirmeden ilk işim kemer takmak sanayi içinde bir yerden bir yere giderken dahi takarım bakkala markete fark etmez takar taktırırım aracımda ilk ve tek kuralımdır :D
Şimdi buna da kulp bulurlar.Polis ceza yazmak için çıkardı bunuda diye.Hatta bu tokacıların hocayla bağlantısı tespit edilmiş,onların önünü kesmek için tokayı yasaklamışlar.
kendinizin taktigi kadar arac icindeki diger insnalarin ( varsa tabi ) takmasida cok onemli , arkada kemer takmayan kisinin kaza aninda gelip benim yaralanmama hatta olmeme sebep olabilicegini surekli dusunup , aracta kac kisi varsa herkesin takmasina onem gostermek lazim .
4 nokta kemerleri takması zor oluyor diye sadece şehir dışına çıkarsam takıyorum ama orjınal kemer alma vakti geldi galiba :)
Kemer tokası takmayıp da ölenlere zerre acımıyorum. Kendine kıymet vermeyene ben hiç kıymet vermem..
Emniyet kemerine toka takar ama araba almaya gelince de 10-15 airbag olsun ister.
Şahsen ben de tasvip etmiyorum takanları..
cok yerinde olmus .
Emniyet kemeri cok onemli bi olay bencede.
Fakat 2011 yilinda tekirdag-sarköy yolunda yaklasik 100-200 metre onumde bi arac takla atmaya basladi ve icinden biri firladi arac ucurumdan asagiya uctu.olay yerine wardigimda adamda hic bsy yoktu arabada baska kimseninde olmadigini soledi.
Arac bildigin paramparca.adaminda soledigi kemer takili olsaydi olucektim.
Allah'in sewdigi kulumu cok buyuk bi sans mi bilinmez ama bu adam hayati boyunca kemer takmaz herhalde :)
Karar iyi bende kullaniyordum ikisinide çöpe attim simdilik takmaya alistik
Çok güzel bir uygulama ama her ceza gibi fiyat düşük :) biraz standartın dışına çıkılsın artık sürekli 77 tl, 166 tl gibi rakamlar arasında oynuyo çoğunluk tabi