sen ben almssam bu aracı kim alacak admlar para kazansın alın gitsin :)
Printable View
sen ben almssam bu aracı kim alacak admlar para kazansın alın gitsin :)
valla ben 4 kapı 1.6 dizel concept plus modelini kullanıyorum otomatik ve paşaoğlu yazılımlı 180 HP yakıt çok düşük araba çok kıvrak çok konforlu çok rahat bir araba iç dizayn harika adamlar yapmışlar bir abim makina mühendisiydi aracını aldı ve bana alınıcak araba dedi ve ona inanarak aldık ve sorunsuz kullanıyorum
"bu fiyata bu araba alınır mı?" olayını yazsam sabahı bulur herhalde... ben 120.000 liraya a3 aldım. :) bakın s3 demiyorum; a3 diyorum. ;)
Benim kendi düşüncem şu:
İbiza Cupra 49.000
Polo Gti 55.000
208 Gti 56.000
Corsa OPC(2.el) 60.000
Bu araçlar varken hem daha ucuza hem daha hızlı hemde daha az yakan bi araba almak varken Gt asla almam. Satmaya kalksan insanın psikolojisini bozar :)
Bu hafta 2 tane gördüm bi kırmızı bi beyaz,görüntüsü önden güzel gerçekten.
Satilmaz diye birsey yok her aracin bi alicisi illa ki vardir :)
Otomobilleri değerlendirirken rakiplerini kıstas alıyoruz. İkinci ellerse rakibi bile olsa değerlendirmeye alınmıyor.
Kia'nın rakibi Astra, Golf, Megane vs.
Eğer bunlara göre değerlendirirsek fiyat olarak hepsinden çok daha avantajlı. Neredeyse yarı fiyatı.
Opel'e göre tüketimi biraz daha düşük. Astra OPC sakin kullanımda 11 lt yakıyor. Megane Rs ise şu an için Türkiye'de satışan en iyi önden çekişli diyebilirim. Tabi bunda fazladan 40 bg ve sınırlı kaydırmalı diferansiyalinde payı büyük.
Sadece görüntüsü için bile tercih edilebilir..
Yalnız fiyat mukayesesi(alıntı yaptığınız mesajda vardı) yapmış nasıl aynı sınıf olması gerekmiyor?
O zaman herhangi bir b sınıfı araçla c sınıfı karşılaştırıp, sittir et segmenti c daha pahalı mı diye yaklaşacağız?
Segmentt için daha geniş dingil mesafesi, donanım ve güvenlik gerekiyor. Bunlar da ağırlık demek. O sebeple performans olarak biraz hothatchlerden geride olması normal bence.
Baktım şimdi Ceed gt 1380-1440 kg arasında imiş. Polo gti ise 1269 kp yazıyor. Arada ise 24 hp fazlalık var.
Pro Cee'd GT hot hatch bir araç katogorisinde tek tarz nerdeyse..
olayı farklı hb 3 kapı gt bir araç olarak bakılırsa biraz yanlış olur..
Benimde gözlemlediğim bu araba zaten o tarz bir araba değil.İddasıda o yönde değil. Spor donanımlı, hoş tasarımlı, makul performans sunmak amacı.. Hothatch değil. O sebeble hem alt hemde üst segment hothatchlerle bu aracı mukayese etmek doğru değil. Bu araba FR, GSI gibi bir model.
hothatch dir ceed pro ceed gt :)
zaten piyasada fazla hothatch tarzı araç yok en yeni nesillerden mini cooper s var ford focus st, abarth grande punto en bilindik Golr R ile Leon Cupra var..
wiki bilgisi
" The Pro_Cee'd GT is the companies first performance oriented car and the first European style "hot hatch" to come from a Korean manufacturer. "
hothatch algılaması çok değişdi..
bence kia çok doğru iş yapdı..
hothatch resmi teknik verilerinden ziyade fabrikasyon fabrikaların özenip bözenip süslü püslü üretiği spor araçlar artık..
bu araçlara ekonomik ve ucuz yoldan ulaşmayıda kia vaad ediyor benim algıladığım politika o en azından.. :)
herkes bir st Golf R yada grande punto yada o tip alternatif egzotik arabaları alabilicek gücü yok alsa bile o aracı yürütebilcek maddi imkanları yok..
İnsanlarda gidiyor normal tek kapısını falan alıyor sonra bir sürü paralar verip st bodykiti r line bodykiti opc jantı falan takıparaçlarını o araçlara benzetmeye çalışıyorlar..
kia buna gerek kalmadan ucuz yollu bu işi çözmüş bence amaçlarıda bu olmuş..
ikisini bir arada sunmuş ucuza ulaşılabilir ekonomik alanıda yormıycak bir araç benim fikrim tabi ben öyle gördüm.. :)
scirocco parasına gırtlak dolu araç yapmıs adamlar recolu ıvırlı zıvırlı 204hpli motoruyla ki dıstan ledlerle gayet yırtıcı duruyo selam aleyküm dedignin kia bayisi o aracı 70 altına bırakır...
bakmak isteyen avcılar e-5 üstündeki kia bayisinde duruyor :)
Kia'nın rakibi Astra,Golf,Megane tamam peki o zaman şunu sorayım,hangisinden hızlı?
Hangisinden kaliteli? Kısacası hangisinden iyi?
Kendi segmenti bu ise zaten hiçbir şansı yok,böyle bir motorla bu segmentte napabilir ki? Rakipleri önden çekerde tarih yazacak seviyelere gelirken Ceed GT'de 1.6 205 hp motor var?
Madem bu kendi segmenti,bi düşük segmentinden de yavaş. Sizin dediğiniz teknik detaylara bakıyorsanız bu kadar bende size o tarz bi soru sormak isterim :)
Bu aracı almak için bana tek 1 tane sebep söylermisiniz?
Yani benimde demek istediğim bu spor görünüm, yeterli bir performans sunan bir araba pro ceed gt.Fiyatı güzel, kendisi güzel:)
Dediğiniz gibi hothatch diyorlarmış:) bana göre hothatch OPC,GTI, RS gibi arabalardır, salt performans modelleridir. Bu araba onların rakibi olacak konumda bir araba değil(rakibide değil zaten), fiyatıda tüm dünyada bu modellerden ciddi derecede düşük.
Ceed, zamanında 308 de olan (GT)bir model gibi yada yurt dışında satılan leon sc fr(1.8 tsi) gibi bir araba.