-
@aTaBeY En güzeli böylesi. Sakin , efendi şekilde yaklaşınca öyle karşılık geliyor.
Yasaların değişmesi lazım , yeni kanun lazım diyenler var da cidden merak ediyorum ne hayal ediyorlar. Şu an ülkemizde her türlü sonradan takılan görüşü engelleyen vs aparat yasak. Bol bol ceza da yazılıyor. Ama buna rağmen abuk subuk gazlayanlar , park sis gezenler , pembe membe sis yapanlar , aptal saptal far renkleri , gürültü kirliliği....
Yasalar değişse tamamen bile değil , bir tık daha serbest bırakılsa ülkenin içine sıçmazlar mı ? Zaten yeterince apaçi varken dahasını teşvik etmeye hiç gerek yok :)
Gerçekten hızlı, spor bir aracım varsa ; aracın ihtiyaç duyduğu ideal kıvamdaki egzozu yaparım. Mümkünse ikinci aracım olması gerekir ki böyle bir aracı her gün her yere kullanmayayım , başkasını da rahatsız etmeyeyim kendim de rahat edeyim. Ülkem ekonomik şartları buna pek olanak vermediği için napıyoruz
1.6 100-120 beygirlik sıradan araçlara açık filtre egzoz ile uçak yaptık sanarak milleti rahatsız ediyoruz.... Modifiye yada araba sevgisi bu olmamalı.
-
Ben bugüne kadar 1 kere egzoz dan ceza yedim çok durduran oldu ama hep efendi davrandım artist artist konuşmadım kendimide acındırmadım, bence efendi davrandınmı ceza yazmaması daha yüksek :) belkide bana hep iyi niyetli polis denk gelmiştir :)
-
gecen hafta yine bauhausa gidiyorum, tam vatan caddesi bağlantısının orada durmuşlar, edirnekapıya gider gibi yapıp sağdan aşağıdan bağlanılan yer.. aslında vatan caddeside olmuyorda işte, otogar istikameti diyeyim :)
durdurdu, indim arabadan yavaşca.. öncesinde zaten pencereden ruhsatı ve ehliyeti almıştı..
aracınız biraz fazla ses cıkarıyor sanırım dedi ( egzostum stock).
Dedim ki ;
Memur bey, açık tip filtre var ondandır o ses fakat sizde iyi biliyor olmalısınız, bunu şimdi söküp atsam o ses daha cok artacak.. bakın arabada eşimde var, burada mağdur olmayalım, gerekirse siz bana bir yazı verin, söktürüp orjinalini taktırıp, nerede derseniz orada onaylatıp geleyim yarın öğlene kadar..
Memurda dediki;
Hayır beyefendi ne gerek var o kadar uğraşmanıza, anladım ben sizi dedi, sökerim diyorsanız sökersiniz..Size iyi yolculuklar dedi. kemerinizi takın lütfen ama dedi..
Tabiki dedim, teşekkür ettim ilerledim.
Yaklaşımın etkisi büyük, ben biraz abarttım belkide bilmiyorum ama o an beni stresten ve cezadan uzak tuttu bu olay.. Yani bir filtre ne kadar ses cıkarır polisin yanından ama.. çıkarıyor işte, cünkü arabada tek ses cıkaran şey o ve bu belli oluyor. Tabi arabasının performansı gereği 70 lik li, düz borulu arkadaşlara diyecek lafım yok ama, xenon v.s. şu yana dursun, o pembe sis farları, asit sarısı kısa farlar felan hakaten trafikte insanı rahatsız etmekle kalmıyor, ister istemez baktırıp dikkatinide dağıtıyor.
Arabası hızlı gitsin diye para harcayanı, ceza riskine felan gireni anlıyorum fakat, arabasını çingene çadırı gibi göstermek isteyen arkadaşı malesef anlamıyorum.
Çok dip basık araclar genelde zaten sağdan yavaş şekilde seyrediyor, Kaç seferdir görüyorum hondaları v.s. adamlarda sıkıntı yok, orta şeritten yada sağdan gidiyorlar.. gecen gün bir tane cart sarı bir clio 1.6 sport gördüm hatta, kamberin kamberini vermiş, kafadan basmış felan, mahmut bey tarafında TEM de yol boş sayılacak bir halde, o bile adam akıllı gidiyordu tek başına.. Ne bileyim, bu işinde biraz bilincli yapılanı, yada bilincli olan bir kullanıcı kendini zaten trafikte belli ediyor..
Tabi kanunen ve emniyet gereği, bu tarz kesip biçme işiyle yapılan değişiklikler yasaktır, bunun taraftarıyım fakat genelde bindiğimiz arabalarında stock hallerinin hiçbir çekici yanının olmadığı ortada, en azından görsel olarak :)
-
@mehmetRS
abi burdaki durum biraz farklı gece yarısı bilinçsiz sürücüler bomboş arabalarıyla bağırta bağırta geziyor.vatandaşta haklı olarak şikayet ediyor ondan sonra polis her gördüğünü alıyor.1991 model atmosferik legacyde egzoz varken yavaş yavaş kavşaktan dönüyordum kavşak çıkışı aldı beni baya dil döktüm adamın dediği şikayet var kardeşim emir geldi yapacak bir şeyimiz yok.durum böyle oluncada polise kızamıyorsun.istediğin kadar kibar ol burda şikayet varsa ve eskaza ordan geçiyorsan yüzde yüz çeviriyorlar.
-
2 dk önce gerizekalının biri tam gaz gidiyordu serdivanda napsın şimdi bu polisler ???
-
açılım yapsınlar durdurup. açabildiği kadar açsınlar.
-
http://resim.medyabar.com/b/11963f22...20a37943ca.jpg
Ne kadar zorda olduğumuzu bu resimden anlarsınız. Bu ceza çok yakın zamanda adapazarında yazıldı. ceza yazma sebebini iyice okuyun lütfen
-
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, çok sayıda trafik cezası kesmeleri nedeniyle vatandaşın tepkisini alan fahri trafik müfettişlerine yönelik olarak gerekli önlemi aldıklarını açıkladı.
http://www.karasuhaber.com/uploads/images/592_2.jpg