blackweb Nickli Üyeden Alıntı
Sen ne biliyorsun da benim etik ahlaki değerlerimi yargılayabiliyosun ?
Daha 20 gün önce istanbul da spor bir arabanın içinde bir arkadaşım öldü diğer arkadaşım da cezaevine girdi duruşma tarihini bekliyor ?
Sen bu acıyı yaşadın mı da bana ailenden birnin başına gelmez diyorsun, 2 si de 20 senelik can ciğer arkadaşımdı, konu o yüzden dikkatimi çekti ve okudum yorumları.
Etiği de ahlakı da büyüklerimizden öğrendik, senden öğrenecek değilim. Ahlak konusuna çok takılıyorsan tükürdüğünü yalama vb. cümleler kurmazsın tanımadğın birine karşı.
Asıl sen boş boş konuşuyorsun haberin ola.
Üstadım, olsa olsa dersek eğer, konu farklı yerlere gider, neticede iki tane sorumluluk sahibi insan beraber alkol alıp arabaya binmişler ve kaza yapmışlar biri vefat etmiş biri de cezaevine girmiş elbette ceza alacak ama iki tarafı da tanıyorsanız eğer, geri de kalanın hayatını karartmamak önemli olan değil mi ? Sonuçta olan olmuş artık ve geride kalan zaten vicdan azabından hayatnı mahvedecektir, acı bir şey ama ölen kurtulmuş bu pozisyonda.
Yanlış anlamayın ama aynı olay az önce de belirttiğim gibi 20 gün önce başımıza geldi, her iki tarafında sonuna kadar yanında olduk olmaya da devam ediyoruz, ama bu "vurun abalıya" mantığı nedir ?
Adam ister mi arkadaşının ölmesini, yada belki de hiç alakası yok kazanın alkolle biri geldi vurdu, yada bişi bişi bişi işte bişiler oldu çıkıldı yola, sonuçta vefat eden de bir birey, çıkmayalım yada binmeyelim diyebilirdi.
Ben şahsen alkollü araç kullanan birinin yanına binmiyorum ne kadar alkollü olsam da.
Son olarak sadece konu dikkatimi çektiği için yazıyorum, aynı şey başımıza geldiği ve sonuçlanmasnı bekledğmzden ve her avukattan farklı cevaplar aldğmzdan dkkatimi çekti.