Golf 5, 2006 model, elektrikli direksiyon. Direksiyonda ilk başlarda çevirince demir demire sürtme sesi gibi bi ses gelmeye başladı. Götürdüm ustaya, söktü, baktı etti yağladı taktı. Ses kesilmedi, sonra bidaha söktürdüm, direksiyon kutusunun içerisinde 2 tane rulman var, bunlardan ses yapıyo dediler. Söktürdüm yine, rulmanları değiştirdim. Tabi yine ses kesilmedi fakat bu defa 2 3 saat sonra elektriği kesti direksiyon. Elektronikçi yazılım atmamız lazım versiyon atılcak falan filan bişeyler dedi. Bildiğin kütük, ve yine ses var. Bilgisayara bağlatıyorum, ''DİREKSİYON DÖNME MOMENTİ SENSÖRÜ SİNYALİ UYUMSUZ'' diye bi arıza veriyor. Arızayı sildiriyorum, elektrik geliyo direksiyon yumuşuyor fakat yarım saat sonra yine elektriği kesiyor. Ses tabi hala var.
Bugün yine söktürdüm, su alıyo dediler direksiyon kutusu. Neyse yine yağladık ettik taktırdım. Hala aynı. Ses var, elektrik yok. Kafayı yemek üzereyim. 4 5 defa takıldı. Artık bu halde sürmekten kollarım kopacak. Bide uzun yola çıkıyorum bu halde..
Daha önce başına böyle bişey gelen varmıdır ? İlla komple direksiyon kutusunu mu değiştirmek lazım ? Serviste 3.590+680 lira (moment sensörü) fiyat var işçilik hariç.
2. el e güvenmiyorum, taktığımda aynı şeyi yaparsa yakarım bu defa arabayı. Ustalarında elinden bişey gelmiyo adam bunaldı sök tak yapmaktan. 5 bin lirada vermek istemiyorum.