Ya iyide her ilde kötü araba var :) bu yukarda bahsettiginiz illerde cok güzel müzelik arabalar yok mu ? Onlarda var..
"Genelleme yapmayin bence :D"
Printable View
Ya iyide her ilde kötü araba var :) bu yukarda bahsettiginiz illerde cok güzel müzelik arabalar yok mu ? Onlarda var..
"Genelleme yapmayin bence :D"
Ankara muhabbetine bende şaşırdım...Piyasası 20 lira olan arabayı 15liraya bulup hata çıkıncada o ilden araba alınmaz mantığı iyimiş...
Ankaradanda araba aldık,Anteptende,İzmirdende hiçbirinde bir sorun yaşamadık...
genelleme yapmak istemiyorum o yüzden yapmıyorum :D
aslında bu olay tamamen kutudaki çürük yumurta olayı kutuda bir yumurtada kırık olsa diğerlerinin üstüne dökülünce hepsi lekelenmiş oluyor. aslında bana göre esasında sanayisi gelişmemiş olan illerden araba almak sıkıntı kimin elinde ne halde yapıldıkları belli değil. bu tarz illerde alırken çok dikkatli olmak lazım.
her şehirde mutlaka çıkar patlak vs araba ben genellikle nem olayına göre değerlendiririm deniz olan şehirlerden pek alma taraftarı değilimdir.
Çoğu kişi kendini galerici sanmaya başladı herkes araba alıp satıyor yalan söyledim bu para haram olur düşüncesi bazılarında malesef yok onlar piyasa tabiri ile arabayı kakalayayımda nasıl olursa olsun diye düşünür bu yüzdende şehirlerin adları çımaya başladı bu kişilerin karakteri ile ilgili o şehire mal etmemek lazım.
sıfır araç bile alınmazki bu memleketde... ikinci elini siz düşünün....
İyi araba iyi para. Benim arabam hatasiz. Piyasasindan 1000 lira fazla verdim aldim Sahibindende sıralamayı fiyata göre artan yapip sıralamada ilk çıkan arabalara müşteri olursan karşına patlıcan turşusu çıkmasi gayet normal. Ben de düştüm bu tongaya geçen yaz. Bu sitede hatri sayilir ,doğrucu geçinen abilerden birinin arabasina musteri olduk acil satmasi gerektigini ticari arac alacagini soyledi. 2 parça boyali 1 parca vernik diye telefonda 3 kez teyit ettim kalktik izmire gittik 2 parça boya + kapi degisik kamyon sürttü değişti oldu arabanin basinda. Dedik tamam gelmisken alalim. Teste soktuk sag arka camurluk ve tavan haric komple boyali,kaput ve kapi degisik cikti. Hemen Allah Allah nasil olur valla bilmiyodum modu tabi.Simdi ben desem ki izmirden araba alinmaz dogru olur mu? Tabi ki olmaz. Rabbim içinde ALLAH korkusu olan insanlarla alışveriş yapmayı nasib etsin hepimize.
Demek ki benim araba ondan satılmıyormuş, hoş Ankara plakalı ama neyse..
iş için adanaya çok gittim.
tam olarak şimdi lokasyonu hatırlamıyorum fakat anayolda sağda ve solda otomobil kaporta veya mekanık dükkanlarının önünde ortadan ikiye kesilmiş envayi çeşit araç gördüm.
İstanbulda onca sanayi gezdim hala da gezerim fakat Adanadaki kadar model ve yıl olarak çeşit bizim ilde yok. :)
kimsenin günahını almak istemem lakin insan aklına gelen geliyor.
ben genelde bahsi geçen illerde araba olursa ucuz olsa bile sayfayı kapatıyorum.
mesafe uzak ve gitmek için insana gerekli güven gelmiyor. En azından bende böyle oluyor.
zaten ilk postumda yazmısım yinede yazayım :)
var kardeşim fakat bu kadar ortadan ikiye kesilmiş şekilde model yıl bazlı yok.
Birçok arkadaşında dediği gibi iyi mal iyi para siz çok ucuz ama temiz olsun çok ucuz ama masrafsız olsun gibi o mantıkda araç bakarsanız eninde sonunda zaten hata yaparsınız.
Sizin gibi insanların mantıkları yüzünden tertemiz megane rs imizi uygun fiyata verdik bu siteden birisi aldı bence adam kazandı diğer korkanlar kaybetti önyargılı olanlar.. Allah onada kaza bela vermesin. Ben 106 turboyuda şehir dışına sattım bana göre nadir 106lardan dı onuda uyguna verdik önce herkes korktu sonra bir arkadaşımız geldi baktı aldı gitti bukadar basit. bu iş tamamiyle şans işi. Genelleme çok yanlış
Ha dipnot BİNEK araçlar konusunda antepde pert toplayıpda yapıp satan çok çok çok fazla kişi var. Belki siz onlara denk geldiniz ancak o araçlarda ilanda falan güzel durmuyor direk turşu olduğu belli hem abartı uygun fiyatından hemde eğri büyrü duruşundan yorgunluğundan iyi bir göz anlıyo zaten..
Bencede haklısınız alınmaz :)
http://www.techturkey.com/forum/otom...ert-civic.html Gaziantep plaka
http://www.techturkey.com/forum/otom...ez-farkli.html Ankara plaka
Konuda adı geçen şehirlerin hepsi büyük şehir ve günde alınan satılan araç sayısı belli ve piyasası çok hareketli olan bölgeler bu şekilde para kazanan kişilerde çok haliyle konu tamamen saçma olmuş yani kaza yapan araçları elbet birileri yapacak ve birileri alacak foruma pert bi typer yada 106 düşse millet almak birbiri ile yarışıyor.. Sen parana göre araç aratıp karşına pert araçlar çıktığında şehirdeki tüm araçlar pertmiş gibi sınıflandıramassın En güzeli cebine biraz daha para koymak ona göre aratmak