şimdi sigortacımdan kağıt geldi 35200 TL yazıyor 2004 modele..%6 olduysa mümkün değil yararlanamayız
şimdi sigortacımdan kağıt geldi 35200 TL yazıyor 2004 modele..%6 olduysa mümkün değil yararlanamayız
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
bugün vergi dairesine gittim..bir form doldurmuştum.bir dilekçe vermem gerekiyormuş.aracın ruhsat fotokopisi ve kimlik fotokopimide istediler..yanlız daha sisteme girilmemiş yarında olabilir 10 gün sonrada olabilir dediler..haftasonuna doğru yeniden gidicem
Dün itibari ile 2004 model 2.4 Accord aldım, aldığım arkadaş indirimle 540 tl ödedi vergisini, Temmuz ayında da 540 olarak ödeyeceğim, bilginiz olsun.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
ben bugün yeniden gidicem vergi dairesine bakalım neler olacak
2004 model 2.4 lerin kasko değeri 31.872,00 gözüküyor. O yüzden indirimden yararlanıyoruz.
2005 ler kurtarmıyor sanırım (35.232,00)
Kasko Değer Listesi
31.872,00 in %5 i = 1593,6 TL
2014 yılının mtv'si = 1623 TL
vergi dairesinden geliyorum
ruhsatta executive yazmıyormuş ama doldurduğum beyanda öyle yazmışım git ruhsatı değiştir dedi..abi dedim beyanı değiştireyim..yok sistemde sadece 2,4 executive var dedi..
E dedim başka çaren yok ozaman tekse bu o dur!!
nerdeyse polis çağıracaktı herif
yok biz burda vergimi kaçırıcaz.yok efendim ya aralarında fark varsa
dedim bi sakin ol el kol yapma adam gibi soru soruyorum sana
bir aracın vergisi neye göre hesaplanır dedim
işte motor yıl vs
tamam işte 2004 model 2,4 birtane var ne fark eder executive veya başka bişi yazması
adam tuttu ben ne bilicem senin aracını yine cellallendi..
dedim ki peki 2000 model doğan L doğan SLX doğan SLK A.K 1,6 ie nin vergileri farklımı?
hayır değil dedi..artık bende gerildim girecektik birbirimize..sağolsun başka biri geldi yetkili servisten yazı alın halledelim dedi
aradım mutluhanı..araç zaten ordan alınmış ve bakımları oradan yapılmıştı
gelin halledelim dediler..bugün uğrayabilirsem yazıyı alıp yeniden başvuru yapıcam
vergı daıresı saat kacta açılıyor sabah bılen varmı ptesı bende verıcem bi dilekce bugun aldım sıgortacımdan
aracım 35 plaka oldugu için vergi dairesine gittiğimde olmaz yapamayız izmire gitmen gerek dediler
tüm evrakları hazırladım izmire gönderdim ordan bi abim saolsun vergi dairesine götürüp teslim etmiş
evraklarda eksik yoktu sanırım bir sorun cıkmayacak da bunun sonucu nasıl öğreniliyor ben internetten taksitle ödeyebiliyormuyum bu vergiyi yoksa nakit vergi dairesinden mı yatırmak gerekli varmı bilgisi olan
mutluhandan istedikleri yazıyı aldım..
yine aynı vergi dairesine gittim.başka bir arkadaş yardımcı oldu ve kağıda gerek olmadığını söyledi..neyse uzun lafın kısası işlem bitti 5 dk sürüyor..bugün girdim netten ödemesini gerçekleştirdim
bu indirimden pickup araçlar faydanabiliyor mu ?
2007 model 2.4 accord'un kasko değeri 38.570 TL yani %5'i 1928 TL
MTV tutarı 1623 TL. Yani indirimden yararlanamıyor ve 811 TL yi paşa paşa ödüyoruz öyle mi?
Merhabalar yeni konu açmak istemedim,
Aracın Modeli 2007 Motor Hacmi 4,4 v8 Yıllık MTV tutarı ise : 10.089,00 TL Bir alt dilim vergisi 4.535,00 TL Bir alt Dilim Daha vergisi 1.760,00 TL ( Bu arada alt dilimleri yaş aralığı olarak hesaplıyorum.)
Aracın kasko değer listesindeki bedeli ; 64.738,00 (64,740x0,05=3,237 TL)
Şimdi bir aracın belirlenen değer listesindeki bedelinin %5 i eğerki mtv den düşük ise bir alt dilime geçebiliyor ver vergisini bir alt dilimden ödüyor,
Sorum şu eğer aracın değerinin %5'i mtv de ödemesi gereken değerin bir alt değerindende düşük ise bir alt dilim daha düşermi![]()
Uygulanmaz. 197 Sayılı kanunun 5. maddesi yoruma kapalı.
Sadece %5 lik kısmı aşanlar için bir alt dilim uygulaması var. Yani senin araç değerin 2. alt dilimin de altında ise oradaki tutarı ödersin demiyor.
I) sayılı tarifede yer alan otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerlerine ait vergi tutarlarının Türkiye Sigorta ve Reasürans Birliği tarafından her yılın Ocak ayında ilan edilen kasko sigortası değerlerinin % 6′sını aşması halinde, aynı yaş grubunda bulunan taşıtlara ait vergi tutarlarını, bir alt kademedeki taşıtlara isabet eden vergi tutarı olarak belirlemeye, bu oranı % 4’e kadar indirmeye ve kanuni oranına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Teşekkürler bende şimdi vergi dairesiyle görüştüm yoruma kapalı olduklarını belirttiler, yoksa şu aram 880 TL lik vergi dilimine düşerdi tadından da yenmezdi,
Loading site please wait...
youtube ta custom exhaust yada cold start videolarını her sabah açıp o mokurdanma sesiyle ayılmaya çalışıyorumo ses ne güzel bir sestir ya
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)