çok aydınlatıcı oluyor arkadaşlar. devam devam hepsini citroen genel müdürüne okutucam.
Printable View
çok aydınlatıcı oluyor arkadaşlar. devam devam hepsini citroen genel müdürüne okutucam.
Bu marka için herkezın solediği gıbı yakıt konusunda harıka , ama o kadar araç almaya gıttıgınızde bıle bı keyfe keder durumu var , turkıye ıcın en onemlı handıkapları altyapı sıkıntıları , ve servis giderleri , !
Bi de su dizellerde ki (benzinlilerde ayni mi bilmiyorum) hava filtresinin yerinin degismesi super olur :D yeni kasalarda nasil bilmiyorum ama 2010 partnerim vardi onda da c4de de ayni hava filtresi degistirmek icin neredeyse motor indirecegiz :D
Kapimin onune koymam pug ve reno icinde gecerli bu. Kronik sorunlar ve berbat arka amortisor yuzunden soguyor insan. Hala sifir citroende arka amortisor cukurda tak diye vuruyor. Arkadasimda c4 var sx pk cok dolu evet ama ivir zivir her ay serviste kucukbaeylerde olsa can sikiyor
2006 model C4 kullanıyorum, ilk sahibiyiz. 200 bin km boyunca mekanik sıkıntı (motor, turbo, egr) çıkarmadı. Yağ, su, kaliteli dizel, motor katkısı koy devam şeklinde.
Elektirik konusunda berbat. 1 kere sigorta kutusu değişti. Far ampülleri sıra sıra patlıyor, en gereksiz yerde sizi yüzüstü bırakıyor.
Akü voltajını kontrol etmek aklıma gelmezdi. Bir gün öyle mağazadan çıktım araba çalışmadı, hata verdi. Yolda kaldık.
Kapı menteşeleri değişti. Kapı ayarları çabuk bozuluyor.
Süspansiyon karakterini sevdiğim için onu sorun olarak görmüyorum.
Bana göre çok ciddi bir yol tutuşu mevcut, elektronik sistemi iyi çalışıyor, hatta haddinden fazla çalıştığı için kimi zaman sensörler aşırı çalışmaktan veya ısınmaktan bozuluyor anladığım kadarı ile. 3-4 defa ABS sensörü(yanılmıyorsam) değişti. Daha sonra yazılım ile müdahale edildi sanırım, çünkü aracı eskisi kadar tutmuyor ESP.
Bakım ücretleri kimi zaman aracın 1/20 fiyatına yaklaştı. Hatta kimi zaman daha da pahalı olabiliyor.
Çoğu zaman Yetkili Servis'ten ampül kontrolü gibi son basit teslim kontrolü yapılmadan çıkıyor.
Yetkili Servis'e verdiğimiz şu şu değişsin isteklerine nedense uymuyorlar. Müşteriye iyi görünmek için çifti değişmesi gereken bir parça olursa değiştirmiyorlar. Gereksiz değişim yapmamış gibi gözükerek maliyet önden bi kısılıyor. Bir sonraki bakıma iteleniyorsunuz ve 5000 km sonra ara bakıma gitmek durumunda kalıyorsunuz ve bir değişim daha yapılıyor. Atıyorum, xxx sol burcu değişiyorsa ben sağ tarafında değiştirilmesinden yanayım. Yapmıyorlar. Sonra öbür tarafta bozuluyor hop bir servis ücreti daha. Bu, daha çok benim babam gibi arabayı A noktasından B noktasına gitmek için kullanan insanları bağlamak adına bilinçli yapıldığına inanıyorum.
Aynı şekilde inatla 120 bin km boyunca amorsitör değiştirmediler. Triger kayışını 135 bin km'de zar zor ikna ederek, baskı uygulayarak değişmesini sağladım(Farklı bir ilde yaşadığım için).
Söktükleri herhangi bir klips, vida, somun aklınıza ne gelirse kesinlikle tork değerine veya yapılması gerektiği gibi sıkılmıyor. Kendiniz uğraşıyorsunuz. Sanırım bu genel bir sıkıntı, tek markaya yüklemek olmaz.
Çift kütleli, tek kütleli Volan diye bir konu var ki kiminin baş belası, kimi için hiç sıkıntı çıkarmıyor.