USD 2,3190
EURO 3,1585
Ekonomik kriz coming beyler brace yourself
Printable View
USD 2,3190
EURO 3,1585
Ekonomik kriz coming beyler brace yourself
Borsa - %3,4 (2150)
Vob - %4,2 (3250)
edit
Borsa -%4
vob -%5
dolar an itibariyle 2.30 lara dayandı..
sabah 2.17 den alanlar ciddi kar etti, bu gidişle daha da artacak gibi duruyor..
Bana görede mülk zenginliği yok o senin mülk zenginliği olarak gördüğün şey olmayan paralarla çekilmiş kredilerle alınmış şeyler.
olmayan paralarla şu anda hayatlar yaşanıyor 3 bin tl maaş alan adam 100 bin tl lik araca biniyor gözümüz yok binsin tabiki ama avrupa amerikada o adama o krediyi vermezler önce hesap kitap yaparlar kaç kişiye bakıyor aylık ortalama harcaması ne kadar kiradamı kalıyor ay sonu maaşından ne kadar artıyor v.b ona göre derlerki size en fazla şu kadar kredi verebiliriz..
bizde öyle bir şey yok götür maaş bordronu tamamdır 48 ay 60 aylık kredi çekersin alırsın arabanı.. bunun adı balondur insanlar cebinde olmayan parayla ev araba alıyor bu balon patlarsa fena patlıycak.. Ben bunu 2011 den beri diyorum yazıp çiziyorum her yerde..
önceden özelleştirme diye sattık savdık ödedik borçlarıda şimdi satıcak bir şeyde kalmadı.. cari açıkda maşallahı var.. Allah sonumuzu hayır etsin..
Saatlilk takip şart anlaşılan..
dolar düştüğü an alıp, gün içinde çıkış yaptığı zaman satıp kısa karlar elde etmek en mantıklısı gibi
tahmin etmiştim doların böyle olcagını bu doları kimse tutamaz artık eskiden ekonomik kriz kapıda diyoduk artık içerde bu bir gerçek...
bence nacizane fikrim bu saatten sonra alım satımdan ziyade borcunuz harcınız krediniz v.b varsa imkanınız gücünüzde varsa kapatın.. krizlere ne kadar borçsuz harçsız girerseniz kriz sürecinide o kadar rahat atlatırsınız..
Malesef sorun guvensızlıkten kaynaklanıyor,2.17 ıle gune baslayıp bır anda 20 ler gorduk,bıraz duruldu derken 23 gorduk,20 lere sarktı derken,45 dakıka ıcınde 27 ve 32 gorduk! Suanda 27 lere sarktı.
Bu kadar volatil olan pıyasaya kım guvenır? Dolarda acık pozısyonu olanlar her dususu alım fırsatı olarak goruyor.REKOR faız artırdık neoldu?
Oldugumuz yerdeyız arkadaslar,sanırım bu tayyeap dahıl tum yonetıcılerımıze ıcı boş bır BALON oldugumuzu gostermıstır.
Ama durmak yok yola devam,ekonomımız soyle ıyı boyle ıyı,aslanız kaplanız,sxker sokarız,kım bıze ıs ogretıcek vs vs vs... HHHÜÜÜLLLOOĞĞĞ!!!
dolar geldimi 2.30 a ..
üstüne birde akşam fed açıklama yaptımı daha da artabilir..
ee sonuç olarak neye yaradı faiz arttırımı ?? olan bu saatten sonra vatandaşa oldu....
yani istesekte istemesekte konu siyasete geliyor ve gelmelide..
adamlar faizi nerdeyse katladı ama 24 saat içerisinde olay aynı seyrine geri döndü.. arada cebini dolduran doldurdu sadece..
daha 1 ay önce memleket yansa da inadına akp diyenler vardı.. noldu bu arkadaşlara ?? yer yer iyi kelime yapıp ölümüne savunuyorlardı ..
mb 'ın faiz arttırımına , döviz satışlarına karşılık bu kurlar neden yükseliyor ?? benim bilgim yetmiyor bunu anlamaya .. mümkünse üstün , ileri görüşlü hüloğcular bi açıklayıversin..
Kalın olan yer için söylüyorum. Gelişmekte olan ülkeler grubunda faiz artırımına rağmen kur düşmedi (Meksika'sı, Brezilya'sı vb.). Ben dünya ekonomisine kabaca göz gezdirerek görüyorum bunu. Bu işin içinde olanlar görmüyormu, başka hesaplarmı dönüyor bilemiyorum, dahası anlayamıyorum.
Dediğin gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde fedin tahvil alımı azaltmasıyla birlikte bi değer kaybı var ama bizdeki durum biraz daha farklı...
Merkez bankasının bugüne kadar politika faizini yükseltmemekte diretmesi ile politik riskin birleşmesi ve bizim diğer gelişmekte olan ülkelerden farklı olarak cari açığın fazla olmasıyla daha kırılgan olmamıza sebep oldu diye düşünüyorum. Fed sıcak para sürerken para bolluğu vardı. Para bizim gibi gelişmekte olan ülkelere akıyordu ama artık malesef işler değişti. Para yavaş yavaş vatanına dönmeye başladı. Yani sadece siyasi değil ama yinede bu durumun sebebi %50 siyasi sebepler. Sonuçta yabancı yatırımcıya güven vermeniz lazım. Adamlar hukukun olmadığı bi yere niye paralarını getirsinler.
Yaaa Allah c.c aşkına dün ve bugun yapılan döviz alım satımlarını bi kontrol etsinler şu muhalefet..ne iş bilmez adam bunlar yaa :) dün kim 230 milyon dolarlık bir satıs yapmıs ? Ve bugun kım ınanılmaz buyuk mıktarlarda dovız alımı yapmıs sabah? Bi baksınlar yaa :))
döviz borcu olanlar faiz kararından sonra hemen dövize yükseldiler durumu amorti etmek için
bu da merkez bankasının tahmin etmesi gereken bir durumdu kaldıki piyasanın beklentisi 200 baz puan falandı
dolar satışı yapmak kurtarmadı
faiz arttırımına gitmek kurtarmadı
peki c planı ne?
ben bir c planı olduğunu bile düşünmüyorum
halkında 10 yıldır en iyi yaptığı şey muhalefete muhalefet
kalk eylem yappalım sokağa çıkalım desem kimse gıkını çıkartmaz
ama iş muhalefete laf sokmaya geldimi herkes rasim ozan kütahyalı
hedi kemal kılıçdaroğlunu konuşalım
cehapenin başına kaset operasyonuyla gelen amerikan maşası liderlik yok adamda yakışıklı uzun boyluda değil niye oy veriyim ki
hem chp iktidarı zamanında insanlar ekmeği karneyle alıyorlardı
hele o ismet inönü var ya..
12 yıldır muhalefet bısey yapsaydıda muhalefet olmaktan cıksaydı keske..oyum bosamı gıttı dıye düşündürdüler yemin ederim..bu sene vermıycem chp'ye..şuan hangi partıye verecegımı bıle bılmıyorum..bos kullanıpta dolaylı hüloghhh'cu olmakta istemiyorum..
Bi aralar ldp vardı besim tıbuğun o olaydı valla ona verırdım..
Valla bılmıyorum ne kadar siyası geçmişin var. Ama benım.Lise dönemın den beri bayağı bir siyasi geçmişim var. Hem de suan iktidar'da olan değil bahsettiğim muhalefet olan 2 partinin birin de. Kaç defa grup toplantılarına gittiğimi hatırlamıyorum bile ama gözlerimle gördüğümü söyleyim mecliste boğaz boğaza olan vekiller. kahve molaların da can ciğerler. torpil kağıtlarını söylemiyorum bile. Bizim oyumuzla oraya giden vekiller bizim partinin işsiz gençlerini değil iktidara yakın olanları işe soktuklarını gözlerimle gördüm.Artik ben bu ülke de muhalefete ınanmıyorum.
Sağ Sol orta köşe vs. Siyaset Yok Genell uyarıdır konu uçar cezalar gelir demedi demeyin ...
Aynen kaptırdık yine...şimdi dövizin 1 yada bırbuçuk aylık seyir bandını tahmın edecek kimler var..?? Sizce 1 ayda suanki kurda ne gıbı degısıklık olur? Bugunki artışa anlam verebılen varmı ?
fed varlık alımını 10 milyar $ daha azaltmış
dolar 2.40ları bulur heralde bu gevşek ekonomide
Yarın Dolarda Eğlence var ;) Allah sonumuzu hayretsin .
babamı 17 aralıkta ikna edebilseydim şuan 50 bin tl ye yakın karımız olcaktı ama malesef aldıramadım benim şahsi görüşüm merkez bankası sadece türkiyedeki belli kesimi etkiler belli bir tabakayı üçgenin en üstündeki adamlara bakar olay benim şahsi görüşüm şeçim öncesi yine bir çok olay patlak vericek akabinde en üstekilerde en iyi yaptıkları şeyi yapmaya devam edicekler
Bugünkü artis spekülatif sanırım, bir an devalüasyon oluyor sandım.
Ama Merkez bankası çok dikkatli ve devlet bankaları ve kurumlar da olmak üzere dolar satıyor diye düşünüyorum. Ve medyaya tam olarak yansımıyor, çünkü panik ortamı oluşması istenmiyor.
Kur tahmini çok zor ama sanırım ipin ucu kacicak... Önümüzde ilaveten seçimlerde olunca işin boyutu büyüyor. Bugün bazı bankalar kredi de kullandirtmadi... Şahsi kur tahminim 2.3 ile 2.7 ve 2.9 max..
merkez toplanacak dendi yarım saat içerisinde dolar harika bi düşüş gerçekleştirdi. toplandılar faizi arttırdılar geceden sabaha kadar dolar dibi gördü dipte 2.17..
bugun ise tekrar eski halıne yaklastı, ve yarın emınıım gunu 2.40a yakın bı rakamla kapıcaktır. kısaca olan yıne bızlere oldu faız borcu olanlara oldu dolar borcu olanlara oldu.
bu ne perhız be ne lahana turşusu..
başbakan uyarıyı verdi merkez bankası bizim kontrolümüzde değil ben zaten en başdan beri faiz arttırımından yana değilim ama iş böyle giderse bizimde elimizde b ve c planlarımız var gereken neyse yaparız dedi.
Benim anladığım ise bu lafdan merkez bankası bu hatalı politikalarına devam ederse gerekirse müdahele eder merkez bankasının kontrolünü biz alır gerekli önlemleri biz alırız..
piyasalar bundan olumlu sinyal alırsa bugün dolar düşer yok almassa 2.40 ı görür bence..
güne 2,27 den başladık bakalım akşama ne olacak ...
bence bugün bu dolaylarda seyreder kur..
Bedavadan faiz arttırımı olmus gıbı oldu. Bırkac programda merkez bankasının dolar satısından hemen sonra ıngılız bankalarının alım yaptıgını anlatıyorlardı.. Anlasılan ekonomık krız olusturulması kafaya konulmus ne fazı arttırımı ıse yarar ne de dovız satısı. uretımı olmayan ekonomısı saglam olmayan bu ulkede dolar 3 e dayanır mı ? dayanabılır.
benim anladığım da şudur.. amerika şu anki yönetimi bence gözden çıkarmış.. ben öyle anlıyorum şu durulmayan sıcak ekonomiden..