User Tag List

Sayfa 5/9 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
168 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Döviz Yatırımı (Dolar)

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iktidarın değişiceği bir mevzu yok ki.. merkez bankası iktidardan bağımsız hareket ediyor başbakanın emri altında değil.. zaten olsa başbakan faiz arttırımından yana değil dün daha irana gitmeden söyledi ben yana değilim dedi ama merkez bankasıda benim kontrolümde değil dedi..

yani türkçe meali ekonomi kötüye giderse bizden değil merkez bankasının aldığı yanlış kararlardan olur demeye getirdi topu onlara attı..

faiz arttırımıda hiç iyi bir şey değilheleki bu kadar yüksek arttırım bunu esas cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bütün ülkece sağlam hissederiz şimdi seçimler var pek bir şey olmaz hissetmeyiz ...
    Abi iyi değilde arttırmayıp ne yapıcaktı. Bence doğru fakat geç kalınmış bi hamleydi. Bankacılıkda maliyetler artıcak ama aksi halde özel sektörün döviz borcu ciddi risk teşkil ediyordu. Zaten cari denge sıkıntı. Aldığımız petrolu gazı hem dolarla alıyoruz. Dövizin önüne bi şekilde geçilmesi ve TL yi cazip kılması gerekliydi.
    Everyday I ** çapuling...

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doların euronun çıkışa geçtiği falan yok. İnanılmaz bir devalüasyon ile karşı karşıyayız. Son durumlar malesef TL nin değerinin inanılmaz düşmesine yol açtı. Yoksa yurtdışındaki adam yine aynı miktar parasıyla aynı miktar dolar alıyor. Euro/dolar kurundan görebilirsiniz bunu, aşağı yukarı hep aynı.

Faiz artırımı v.b. anca günü kurtarır, iki ay sonra daha büyük patlayacak. Kobi iseniz şu durumda kapatın her şeyi çekilin kenara derim, ileride inanılmaz zararlar bekliyor sizi.

Ben mutluyum, iki aracım var ikisine de borcum yok Allah'a şükür. Başka borcum da yok. Gelirim de aynı kalır benim, sağlam yani. Borçlanmayı da düşünmüyorum.

Bunların bu günlerin geleceğini bağıra çağıra her tarafımızı yırtarak söyledik kimse dinlemedi.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi iyi değilde arttırmayıp ne yapıcaktı. Bence doğru fakat geç kalınmış bi hamleydi. Bankacılıkda maliyetler artıcak ama aksi halde özel sektörün döviz borcu ciddi risk teşkil ediyordu. Zaten cari denge sıkıntı. Aldığımız petrolu gazı hem dolarla alıyoruz. Dövizin önüne bi şekilde geçilmesi ve TL yi cazip kılması gerekliydi.
    Evet esas doğrusu kalın yazdığın yer geç kalınmış bir hamleydi gereksiz merkez bankası bencede piyasaya dolar sattı dövizi düşürmek için onlar bence çok gereksizdi heleki sanırım haziranda bir satış yapmışdı yanlış hatırlamıyorsam o bence aşırı gereksizdi o zamanlardan önlemi alıp arttırım yapsalardı bu kadarda yapmazlardı ve kurtarırlardı bence geç kaldıkları için faiz arttırımıda bu kadar yüksek oldu..

benim üzüldüğüm bunun ucu hepimize değer.. ülkede zaten ciddi bir üretim yok üretipde dünyaya sattığımız bir şeyde yok.. tam aksine tüketim canavarı bir toplum olduk deli gibi tüketiyoruz olmayan paralarla.. Benim korkum işde bu balon patlarsa çok fena patlar Allah göstermesin yunanistanın haline döneriz diye korkuyorum..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

furkane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet esas doğrusu kalın yazdığın yer geç kalınmış bir hamleydi gereksiz merkez bankası bencede piyasaya dolar sattı dövizi düşürmek için onlar bence çok gereksizdi heleki sanırım haziranda bir satış yapmışdı yanlış hatırlamıyorsam o bence aşırı gereksizdi o zamanlardan önlemi alıp arttırım yapsalardı bu kadarda yapmazlardı ve kurtarırlardı bence geç kaldıkları için faiz arttırımıda bu kadar yüksek oldu..

benim üzüldüğüm bunun ucu hepimize değer.. ülkede zaten ciddi bir üretim yok üretipde dünyaya sattığımız bir şeyde yok.. tam aksine tüketim canavarı bir toplum olduk deli gibi tüketiyoruz olmayan paralarla.. Benim korkum işde bu balon patlarsa çok fena patlar Allah göstermesin yunanistanın haline döneriz diye korkuyorum..
    Tüketim konusunda haklısınız bana göre ülkede mülk zenginliği var , 2000'lerde sokağa çıktık mı 10 tane porsche göremezdik yada ülkede bu kadar araç yoktu Avm kavramı talep arttıkça bu noktalara geldi. Bunların hepsi birer tüketim ama iş kazancı olarak bakıldığında harcama ile gelir tutmuyor ama ne var ki 100bine aldığımız yerler 1milyon yaptı bu da ülkeyi buralara getirdi olumlu - olumsuz yönleri tartışılır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    USD 2,3190
    EURO 3,1585

Ekonomik kriz coming beyler brace yourself

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Borsa - %3,4 (2150)
    Vob - %4,2 (3250)

edit

Borsa -%4
    vob -%5

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar an itibariyle 2.30 lara dayandı..

sabah 2.17 den alanlar ciddi kar etti, bu gidişle daha da artacak gibi duruyor..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı furkane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüketim konusunda haklısınız bana göre ülkede mülk zenginliği var , 2000'lerde sokağa çıktık mı 10 tane porsche göremezdik yada ülkede bu kadar araç yoktu Avm kavramı talep arttıkça bu noktalara geldi. Bunların hepsi birer tüketim ama iş kazancı olarak bakıldığında harcama ile gelir tutmuyor ama ne var ki 100bine aldığımız yerler 1milyon yaptı bu da ülkeyi buralara getirdi olumlu - olumsuz yönleri tartışılır.
    Bana görede mülk zenginliği yok o senin mülk zenginliği olarak gördüğün şey olmayan paralarla çekilmiş kredilerle alınmış şeyler.

olmayan paralarla şu anda hayatlar yaşanıyor 3 bin tl maaş alan adam 100 bin tl lik araca biniyor gözümüz yok binsin tabiki ama avrupa amerikada o adama o krediyi vermezler önce hesap kitap yaparlar kaç kişiye bakıyor aylık ortalama harcaması ne kadar kiradamı kalıyor ay sonu maaşından ne kadar artıyor v.b ona göre derlerki size en fazla şu kadar kredi verebiliriz..

bizde öyle bir şey yok götür maaş bordronu tamamdır 48 ay 60 aylık kredi çekersin alırsın arabanı.. bunun adı balondur insanlar cebinde olmayan parayla ev araba alıyor bu balon patlarsa fena patlıycak.. Ben bunu 2011 den beri diyorum yazıp çiziyorum her yerde..

önceden özelleştirme diye sattık savdık ödedik borçlarıda şimdi satıcak bir şeyde kalmadı.. cari açıkda maşallahı var.. Allah sonumuzu hayır etsin..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saatlilk takip şart anlaşılan..

dolar düştüğü an alıp, gün içinde çıkış yaptığı zaman satıp kısa karlar elde etmek en mantıklısı gibi
    Emre Kalkan

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tahmin etmiştim doların böyle olcagını bu doları kimse tutamaz artık eskiden ekonomik kriz kapıda diyoduk artık içerde bu bir gerçek...
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bence nacizane fikrim bu saatten sonra alım satımdan ziyade borcunuz harcınız krediniz v.b varsa imkanınız gücünüzde varsa kapatın.. krizlere ne kadar borçsuz harçsız girerseniz kriz sürecinide o kadar rahat atlatırsınız..

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef sorun guvensızlıkten kaynaklanıyor,2.17 ıle gune baslayıp bır anda 20 ler gorduk,bıraz duruldu derken 23 gorduk,20 lere sarktı derken,45 dakıka ıcınde 27 ve 32 gorduk! Suanda 27 lere sarktı.
    Bu kadar volatil olan pıyasaya kım guvenır? Dolarda acık pozısyonu olanlar her dususu alım fırsatı olarak goruyor.REKOR faız artırdık neoldu?
    Oldugumuz yerdeyız arkadaslar,sanırım bu tayyeap dahıl tum yonetıcılerımıze ıcı boş bır BALON oldugumuzu gostermıstır.
    Ama durmak yok yola devam,ekonomımız soyle ıyı boyle ıyı,aslanız kaplanız,sxker sokarız,kım bıze ıs ogretıcek vs vs vs... HHHÜÜÜLLLOOĞĞĞ!!!

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence nacizane fikrim bu saatten sonra alım satımdan ziyade borcunuz harcınız krediniz v.b varsa imkanınız gücünüzde varsa kapatın.. krizlere ne kadar borçsuz harçsız girerseniz kriz sürecinide o kadar rahat atlatırsınız..
    %100 katılıyorummm
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dolar geldimi 2.30 a ..

üstüne birde akşam fed açıklama yaptımı daha da artabilir..

ee sonuç olarak neye yaradı faiz arttırımı ?? olan bu saatten sonra vatandaşa oldu....

yani istesekte istemesekte konu siyasete geliyor ve gelmelide..

adamlar faizi nerdeyse katladı ama 24 saat içerisinde olay aynı seyrine geri döndü.. arada cebini dolduran doldurdu sadece..

daha 1 ay önce memleket yansa da inadına akp diyenler vardı.. noldu bu arkadaşlara ?? yer yer iyi kelime yapıp ölümüne savunuyorlardı ..

mb 'ın faiz arttırımına , döviz satışlarına karşılık bu kurlar neden yükseliyor ?? benim bilgim yetmiyor bunu anlamaya .. mümkünse üstün , ileri görüşlü hüloğcular bi açıklayıversin..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dolar geldimi 2.30 a ..

üstüne birde akşam fed açıklama yaptımı daha da artabilir..

ee sonuç olarak neye yaradı faiz arttırımı ?? olan bu saatten sonra vatandaşa oldu....

yani istesekte istemesekte konu siyasete geliyor ve gelmelide..

adamlar faizi nerdeyse katladı ama 24 saat içerisinde olay aynı seyrine geri döndü.. arada cebini dolduran doldurdu sadece..

daha 1 ay önce memleket yansa da inadına akp diyenler vardı.. noldu bu arkadaşlara ?? yer yer iyi kelime yapıp ölümüne savunuyorlardı ..

mb 'ın faiz arttırımına , döviz satışlarına karşılık bu kurlar neden yükseliyor ?? benim bilgim yetmiyor bunu anlamaya .. mümkünse üstün , ileri görüşlü hüloğcular bi açıklayıversin..
    Kalın olan yer için söylüyorum. Gelişmekte olan ülkeler grubunda faiz artırımına rağmen kur düşmedi (Meksika'sı, Brezilya'sı vb.). Ben dünya ekonomisine kabaca göz gezdirerek görüyorum bunu. Bu işin içinde olanlar görmüyormu, başka hesaplarmı dönüyor bilemiyorum, dahası anlayamıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kalın olan yer için söylüyorum. Gelişmekte olan ülkeler grubunda faiz artırımına rağmen kur düşmedi (Meksika'sı, Brezilya'sı vb.). Ben dünya ekonomisine kabaca göz gezdirerek görüyorum bunu. Bu işin içinde olanlar görmüyormu, başka hesaplarmı dönüyor bilemiyorum, dahası anlayamıyorum.
    Dediğin gibi gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinde fedin tahvil alımı azaltmasıyla birlikte bi değer kaybı var ama bizdeki durum biraz daha farklı...
    Merkez bankasının bugüne kadar politika faizini yükseltmemekte diretmesi ile politik riskin birleşmesi ve bizim diğer gelişmekte olan ülkelerden farklı olarak cari açığın fazla olmasıyla daha kırılgan olmamıza sebep oldu diye düşünüyorum. Fed sıcak para sürerken para bolluğu vardı. Para bizim gibi gelişmekte olan ülkelere akıyordu ama artık malesef işler değişti. Para yavaş yavaş vatanına dönmeye başladı. Yani sadece siyasi değil ama yinede bu durumun sebebi %50 siyasi sebepler. Sonuçta yabancı yatırımcıya güven vermeniz lazım. Adamlar hukukun olmadığı bi yere niye paralarını getirsinler.

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaaa Allah c.c aşkına dün ve bugun yapılan döviz alım satımlarını bi kontrol etsinler şu muhalefet..ne iş bilmez adam bunlar yaa dün kim 230 milyon dolarlık bir satıs yapmıs ? Ve bugun kım ınanılmaz buyuk mıktarlarda dovız alımı yapmıs sabah? Bi baksınlar yaa )

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaaa Allah c.c aşkına dün ve bugun yapılan döviz alım satımlarını bi kontrol etsinler şu muhalefet..ne iş bilmez adam bunlar yaa dün kim 230 milyon dolarlık bir satıs yapmıs ? Ve bugun kım ınanılmaz buyuk mıktarlarda dovız alımı yapmıs sabah? Bi baksınlar yaa )
    Abi muhalefet rezil eller de adamlar parti gelirlerini yemekten başka bişey yaptılar mı senelerdir. Kimse kusura bakmasın ben ***** ıkı muhalefet partinin hiç iktidara gelmeyi istediklerine inanmıyorum.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    döviz borcu olanlar faiz kararından sonra hemen dövize yükseldiler durumu amorti etmek için
    bu da merkez bankasının tahmin etmesi gereken bir durumdu kaldıki piyasanın beklentisi 200 baz puan falandı

dolar satışı yapmak kurtarmadı
    faiz arttırımına gitmek kurtarmadı
    peki c planı ne?

ben bir c planı olduğunu bile düşünmüyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)