çok güzel bir yazıydı, paylaştığınız için çok teşekkürler..
Printable View
çok güzel bir yazıydı, paylaştığınız için çok teşekkürler..
Bu kadar kisi mi okudu?
Face´de gördüm az önce, hepsini okudum.
Şimdi gördüm burda da.
Fevkalade...
Gürsel teşekkürler, harika bir paylaşım olmuş..
bilmediğimiz çok fazla tarihi notu ve Atatürk'ün büyüklüğünü bir kez daha görmüş olduk. :icon_tup:
paylasım ıcın saol cok guzel yazı
paylaşım için çok teşekkürler
okumalıyız okumalıyız ve hep okumalıyız kendimizi geliştirmeliyiz
okumayanlara yardım etmeliyiz kendimizi eğitmeliyiz
yönetilmek değil yönetmeliyiz
Türk olmalıyız!
Yavuz paylaştım facebookumda arkadaşlar herkez paylaşsın lütfen
bu adamı bugün ilk kez gördüm ve izledim
bu kadarmı doğru konuşulur
http://www.facebook.com/video/video....9539343&ref=mf
Paylaşım için teşekkürler. Resmen boğazım düğümlendi. Ama Mustafa Kemal Atatürk' ün benim Ata'm olduğunu da düşünüp gururlanmadan da edemedim.
Nur içinde yatsın büyük adam.
öncelikle bu güzel yazıyı paylaşan kişiye çok teşekkür ederim:icon_tup: . şu yazıları okuyumta hala Atatürk ü sevmeyen insan varmıdır ya bütün dünyanın imrenerek baktığı insan bizim ülkemizi kurmuş kalkındırmış hala daha sevmiyorlar yazık çok yazık söylencek birşey yok onlara..! Nur içinde yat atam:(
Çok çok teşekkürler paylaşım için, tamamını okudum, artık bulanık görüyorum yazdıklarımı bile ama değdi okuduğuma. ATATÜRK hakkında bilmediğim şeyleri öğrenmiş oldum, gerçekten doğru, hiçbir okulda bunlar öğretilmiyor... Anca savaşlar, antlaşmalar vs... Hemen metni word'e kopyalayıp mail yoluyla forward edeceğim :)
bastan sona kadar okudum
paylasım ıcın tesekkurler
Beni en çok etkileyen kısım;
"Atatürk bu savaşta Ayşe Hatunu tanımıştır Ayşe Hatunu hepimiz tanıyoruz. Bilmeyen var mı içinizde? Onun yapabildiğini acaba hangi ülkenin kadını yapabilir? yada zamanımızda hangi kadın yapabilir? Benim bir kızım bir oğlum var inanın bu kadar araştırmacıyım düşünüyorum. Biliyorsunuz sekiz aylık kızı kucağında omuzunda mermi ve cepheye cephane götürüyor. Sekiz aylık kız dinler mi düşmanı, ağlamaya başlıyor. Ve bu sırada ölmesi falan problem değil Hatunun, ama düşman eğer onları fark ederse çok kısıtlı olan cephane cepheye gidemeyecek, bütün düşüncesi o Ayşe Hatun’un. Ve bu arada çocuğunu göğsüne yaslar, düşman biraz geç gider, indirdiği zaman kendi elleriyle çocuğunu şehit ettiğini görecektir Ayşe Hatun yada diğer adıyla Tayyibe Hatun. Peki ne yapar? çocuğunu koyar üzerini bayrakla örter ve aynen şunları söylemiştir. Kafile başkanı komutanımız aktarıyor bunu. “ Sen yüzlerce binlerce yıl sonra doğacak Türk çocukları için şehit oldun ” (yani şurada oturan bizler için şehit olan) “ bu benim içinde senin içinde bir şereftir. Yeterki vatan sağolsun ” diyor, omuzuna alıyor cephanesini ve yola koyuluyor. Hanımefendiler içinizde anne olanlar var. Lütfen bir an için düşünün, çocuğunuzu göz önüne getirin. El bebek gül bebek büyütüyoruz, gözünün içine bakıyoruz, tercih yapın sizden sonraki kuşak mı? çocuğunuz mu? İşte bu Ayşe yada diğer adıyla Tayyibe Hatunu tanıdı Mustafa Kemal."
Ama bunları anlatmazlar okullarda. Kalkıp küçücük beyinlere neyi düğü belli olmayan deli saçması Felsefe ve mantık dersleri anlatırlar. Klişeleşmiş tarihsel kalıpları anlatırlar. Sonra Atatürk şiirini en çok bağırarak ve ağlayarak okuyanı marifetmiş gibi televizyona çıkartıp türkücü gibi meşhur ederler. Onu izleyen her çocuk, şiiri bağıra bağıra okumak = Atatürkü daha çok sevmek algısına kapılıp aynı şeyi yapar.
Ah şu karanlık ne b..k olduğu belli olmayan düzen yok mu, bir çektirebilsek şunların ellerini Ülkemden nekadar güzel olacak...
Kesinlikle atatürk hakkında halkımız çok cahil.. Aynı "din" olayı gibi körü körüne nefret duyuluyor lakin kim olursa olsun körü körüne sevmekten de hoşlanmıyorum..
Yazı için Teşekkür ediyorum...
okumayanlar bir güncellensin derim...
Neredeydik ne hallere geldik.. Insanlar andımız kalksın mı tartışmasına girdiler.
Durmak yok yola devam ..
Paylasim icin cok tesekkurler mukemmeldi keyifle okudum.
Keşke herkes biraz merak edip araştırmış olsa cehalet en kötüsü çok isterdim ATATÜRK'ün yaşamasını bugün anamız babamız belliyse tek sebebi.. evet liderliğinden öte insan olarakta bambaşka birisiydi cidden insan üstü değil insanın hasıydı... teşekkürler paylaşım için..